Ak Parti Giresun'da İstifa Depremi!

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ve il yönetimi istifa etti. Öztürk, istifalarının nedenini milletvekilleriyle yaşadıkları sorunlar olduğunu belirtti. Öztürk, "Onurumuzla göreve geldik, onurumuzla bu noktadayız” dedi

Ak Parti Giresun'da İstifa Depremi!

 

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk ve il yönetimi istifa etti. Öztürk, istifalarının nedenini milletvekilleriyle yaşadıkları sorunlar olduğunu belirterek,”Biz asla şahıslara endeksli siyaset yapmadık. Genel Merkezimiz in talimatları doğrultusunda daima onları rehber edinerek, görevlerimizi yapmaya çalıştık. Hamdolsun bugün itibariyle tüm Yönetim Kurulu Üyelerimizle, arkadaşlarımızla alnımız açık, başımız dik. Onurumuzla göreve geldik, onurumuzla bu noktadayız” dedi.
 
Öztürk, partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyerek, istifa ettiklerini açıkladı.  
 
İki buçuk yıl önce AK Parti Giresun İl Başkanlığı görevine atandığını anımsatan Öztürk,”3 Mart 2011 den bugüne kadar yaklaşık 2,5 yıl, 930 gün AK Parti il başkanı olarak partimize, şehrimize, milletimize hizmet etmeye çalıştım. AK Parti’nin 10. il başkanı olarak atanmıştık. Akabinde ara vermeden Giresun ilk defa kongre ile tekrar 14 Nisan 2012’den itibaren görevimize devam ettik” diye konuştu. 
 
“Hamdolsun her türlü sıkıntıya rağmen iyi günde, kötü günde tüm dostlarımız, arkadaşlarımız,  ilçe başkanlarımız, il yönetimimiz, üyelerimiz, kurucularımız ve sağduyu taşıyan bütün gönül dostlarımızla birlikte güzel bir görev süreci yaşadık” diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehrimizde istikrarı sağlamaya çalıştık. Biz göreve geldiğimizde hatırlayın basın toplamızı bir daireden bozma binada partimize hiç de yakışmayacak bir ortamda basın toplantısı yapmıştık. Hamdolsun bugün bu toplantımızı da partimize, Giresunumuza yakışacak bir salonda yapıyoruz. Bugüne kadar siyaseti bir hizmet aracı olarak gördük. Siyaseti asla bir meslek olarak görmedik. Asla kendimizi siyasetin getirdiği makamlara dayanarak ifade etmedik. Hep bir nöbet olarak gördük. Bize verilen görevi en iyi şekilde yapmaya, her gün, her dakika, bu nöbeti en iyi şekilde tutmaya gayret gösterdik. Siyasette nezaketi, zarafeti ve adaleti elden bırakmamaya özen gösterdik. Görevde olduğumuz müddetçe haksızlığa, hukuksuzluğa asla izin vermedik. Adil olmaya, merhametli olmaya, sessiz yığınların sesi olmaya özen gösterdik. Zaman oldu kendi kardeşimin talebi karşısında, aynı konuda hiç tanımadığım yoksul bir insana, yoksul bir kadına öncelik vermeye çalıştım” 
 
“ŞAHISLARA ENDEKSLİ SİYASET YAPMADIK”
 
Öztürk, istifa nedeni olarak milletvekilleriyle yaşadıkları sorunları gösterdi.
Sabri Öztürk,”Biz asla şahıslara endeksli siyaset yapmadık. Genel Merkezimiz in talimatları doğrultusunda daima onları rehber edinerek, görevlerimizi yapmaya çalıştık. Hamdolsun bugün itibariyle tüm Yönetim Kurulu Üyelerimizle, arkadaşlarımızla alnımız açık, başımız dik. Onurumuzla göreve geldik, onurumuzla bu noktadayız. Basın toplantımızdan önce Yönetim Kurulu Üyelerimizi olağanüstü toplantıya çağırmıştım. Onlarla da bilgi alışverişinde bulunduk. Görüşlerini aldım. Sayın Milletvekillerimizle, bazı konularda görüş ayrılığına düştük. Ve bundan mütevellit  bir sıkıntı doğdu. Bunu aşmak için her türlü çabayı gösterdik ama sonuç alamadık. Her türlü adımımızı genel merkezimizin bilgisi dâhilinde attık. En son dün Sayın Başbakanımız bizi kabul etti. Teşkilat başkanlığımızla birlikte bir görüşme yaptık. Ve netice itibariyle bu sıkıntılı süreçte, özellikle yerel seçimler öncesinde bunu aşmak için biz il başkanı ve il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla birlikte, ilimizde yeniden yapılanmaya imkan sağlamak için bir fedakârlık yapmaya, elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Bizim bu kararımız, genel merkezimizin, Sayın Başbakanımızın bilgisi dâhilinde, tavsiyeleri dâhilinde olmuştur. Ben ve arkadaşlarım, teşkilatlarımıza katkıda bulunmak, bu şehre katkıda bulunmak için eğer bir fedakârlık yapmak gerekiyorsa biz bu fedakârlığı yapmaya, istifaya karar verdik” diye konuştu.   
“Tabi biz annemizden il başkanı olarak doğmadık. Hayatta çok değişik görevlerde yer aldık. Bundan sonra da inşallah, Allah hepimize ömür verdikçe arkadaşlarımızla birlikte değişik görevlerimiz mutlaka olacaktır” diyen Öztürk, şunları aktardı:
 
“8 yaşında köyden Giresun’a geldim. Bu şehirde  toplumun en alt katmanından, bir kamyoncu çocuğu olarak belki de   İl Başkanı olmak, herkese nasip olacak bir şey değil. Ama mamdolsun, Mevlam bunu bize nasip etti ve Sayın Başbakanımız bu kadar siyasi tartışmaların yoğun olduğu 10 tane İl Başkanı değiştiği bir İl’de bize güvendi. 2,5 sene bize AK Parti İl Başkanlığı görevini vererek, bizi onure etti. Ben bundan dolayı Sayın Başbakanımız ve genel merkez teşkilat başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Yine bu süre içerisinde her türlü sıkıntıya rağmen,  bütün yaşananlara rağmen bizimle uyum içinde vefakarca, fedakarca çalışan bütün yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza, ilçe başkanlarımıza, üyelerimize, belediye başkanlarımıza, hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. Ben görevimiz boyunca birlikte çalıştığımız yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, kadın-gençlik kolu mensuplarımız başta olmak üzere parti çalışanlarına, Sivil Toplum Örgütleri’ne, basın mensuplarına, kurucularımıza, üyelerimize gönülden teşlekkür ediyorum. Ve tabi ki görevim sırasında her türlü fedakarlığı yapan eşim ve çocuklarıma, anneme ,babama, kardeşlerime kalpten  teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde her sefer nezaketi elden bırakmayan, insana insanca değer veren Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin olmak üzere, ilk dönem görev  yaptığımız Sayın Valimiz  Mustafa Yaman ve şu anda kısa bir süre görev yapma fırsatı bulduğumuz Sayın Valimiz Hasan Karahan’a da ayrıca teşekkür ediyorum”
 
“BAZILARINA HAKKINI HELAL ETMEDİ”
 
“Kimseye kırgın değilim” diyen Öztürk, yine de bazı isimleri eleştirerek hakkını helal etmediğini söyledi.
Öztürk,”Siyasi rekabetin gerektiği şeyler dışında şahsımı, onurumu, arkadaşalarımızın onurunu incilten söz ve davranışları olan birkaç kişi dışında herkese hakkımı helal ediyorum. Sizden de helallik istiyorum. AK Parti’ye üye olmak bir onurdur. Bundann sonra da partimin bana vereceği her türlü hizmeti yapmaya devam edeceğim. Tüm arkadaşlarımızla, yönetim kurulumuzun  40 tane asil, 40 tane yedek üyesi olmak üzere tüm arkadaşlarımızla birlikte aynı aşkla, aynı şevkle başta Sayın Başbakanımız olmak üzere AK Partimize hizmet etmeye devam edeceğiz. AK Partiye hizmet etmek sadece il başkanı olarak, sadece il yönetim kurulu üyesi olarak yapılmıyor. Hizmet, partinin hangi kademesinde olursa olsun ister sade üye olsun, ister çaycı olsun, ister kapıcı olsun, ister il başkanı olsun, mutlaka AK Parti gönüllüsü olarak samimiyetle yapılan hizmet anlamlıdır. Biz de sıfatımız, görevimz ne olursa olsun bizim hizmet anlayışımız AK Partiye desteğimiz asla değişmeyecektir.Bu desteğimiz her zaman devam edecektir. Bu siyasette ilk defa görülen bir durum değil, belki de son olmayacak. Ama bizim için bir nokta değil, aslında bir virgüldür. Giresun Belediye Meclis Üyesi olarak görevime devam edeceğim. Hakkınızı helal edin. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Giresun Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205