Ak Partili Başkan İhraç edildi

Ak Partili Doğankent Belediye Başkanı,alınan kararla ihraç edildi.

Ak Partili Başkan İhraç edildi


AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, bir süre önce AK Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilen Giresun'un Doğankent İlçe Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı'nın partiden ihraç edildiğini söyledi. 


Canikli, bir süre önce parti disiplin kuruluna sevk edilen Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı'nın alınan kadar gereği partiden ihraç edildiğini kaydederek, "Görevi kötüye kullanma ve parti tüzüğüne aykırı davranış nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen belediye başkanımız Nazmiye Kabadayı için karar verilmiş ve partiden ihraç edilmiştir" dedi.



Nurettin Canikli, geçtiğimiz hafta Espiye Belediyespor üzerinden haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Ak Partili Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ile ilgili de şunları söyledi:



"Olay nedir, tam olarak bilmiyoruz. Gizlilik kararı alınmış. Yüzeysel bilgiler var. İddiaya göre Espiye Belediyespor'a yönlendirmeler olduğu söyleniyor. Bize bu konularla alakalı hiçbir şikayet gelmedi. Tamamen bizim dışımızda gelişen ve savcılığın başlattığı bir olay. Bu konuda yorum yapamam. Belgeler ve deliller nereye götürürse saygı duyarız. Davanın sonucuna göre bir karar verebiliriz. Ancak İçişleri Bakanlığı ve parti disiplinimizce bir soruşturma başlattık. Biz gerçek neyse onu soruştururuz."

Öte yandan 2005 yılında Ak Parti eski milletvekili Hacı Hasan Sönmez tarafından görevi kötüye kullanma, Ak Parti tüzüğüne aykırı davranışlarda bulunma gibi gerekçelerle bir dosya hazırlanarak parti disiplin kuruluna verilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205