Çamoluk’un Ebu Cehilleri Kim?

Çamoluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Dağıtmaç ve Başkan Adayı Fatih Aydın'ın kongrede yaptıkları benzetme tepkilere neden oldu.

 Çamoluk’un Ebu Cehilleri Kim?

 
Çamoluk Derneği Kongresinde  Yönetim Kurulu Üyesi Murat Dağıtmaç ve başkan Adayı Fatih Aydın’ın  konuşmalarında ki Ebu Cehiller benzetmesi tepkilere neden oldu.
İlk olarak Murat Dağıtmaç Çamoluk Derneğinin yaptığı çalışmaları anlattığı konuşmasında,bu çalışmaları yaparken bazılarının kendilerini eleştirdiğini söyleyerek,bu dönemde de Hz. Ebu Bekir gibi görenlerin olduğu gibi Ebu Cehillerinde  var olduğunu söyledi.
Fatih Aydın’da Hizmetlerin görülmesi konusunda bazılarının gönlü Ebu Cehil ise yapacak bir şey yok dedi.
Tek adayın olduğu ve istenilen birliğin sağlandığı dile getirilen bir kongrede, kendilerini yada yapılan çalışmaları eleştirenleri Ebu Cehillikle itham etmek,yada bu sıfatlı bir benzetmeye tabi tutmak yapılan kongreye yakışmadı.
Özellikle % 99 muhafazakar bir toplum olan Çamoluk için bu yakıştırmayı yapmak katılanlar arasında da tepkilere neden oldu.
Yeni listede yer alan bazı yöneticiler de kullanılan ifadelerden rahatsız olduklarını dile getirdiler.
Yapılan eleştirilerde,Çamoluk’ta birliğin sağlanmaya  çalışıldığı bir dönemde, kendinden olmayana,yada yaptıklarını eleştirenleri ebu cehil’e benzetmek yakışık almadı dediler.
Dile getirilen eleştirilerde, bu Ebu Cehiller kim, söyleyen arkadaşlar bunları da açıklasın diyerek tepki gösterdiler.
Ayrıca yapılan açıklamayla birlikte bir çok insanın zan altında kaldığı dile getirildi.

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat Dağıtmaç
Murat Dağıtmaç - 10 yıl Önce

Sayın Kazım Bey, her zamanki gibi olaylara önyargınıyla baktığınızı görmek bizi üzüyor. Biz diyoruz ki "Abdestsiz namaz kılmak günahtır" siz diyorsunuz ki, Çamoluk'ta kim abdestsiz namaz kılıyor, kime ithaf ettiler bunu.
Benim söylemim şudur, bir önceki seçimde "ÇAMOLUĞU BÖLDÜLER" diyen kara propaganda yapan zihniyet, birlik beraberliğin sağlanması için yapılan görüşmeleri görmeyerek (bu görüşmelere sizde tanık oldunuz) şimdide "ÇAMOLUK DERNEĞİNDEN İNSANLARI SOĞUTTULAR ADAY ÇIKMADI" diyorlar. Bu kara propagandadır, bu fitnedir, fesatlıktır. Bizim için önemli değil, Sonuçta İslameyetin kuruluşundan beri Haz. Ebu Bekir'ler, Hz. Ömerler vazifesini yapacak, Ebu Cehiller vazifesini yapacak. Ortalığa bu şekilde art niyetle fitne atanların mesleğiyle Ebu Cehillerin mesleği aynıdır. Yarası olan gocunur :) selametle...

Ömer F.Karabul
Ömer F.Karabul - 10 yıl Önce

Kongreye bende katıldım.Normalde gitmeyecektim.Fakat,Fatih Aydın arkadaşımıza destek için kongrede bulundum.Murat Dağıtmaç'ın "derneği eleştirenleri ve muhalefet yapanları ebu cehile benzetmesini çok seviyesizce ve haddi aşan bir açıklama olarak buluyorum.ebu cehil,müşrik ve kafirdir.hiçbir müslüman diğer bir müslümanı islamın baş düşmanı ebu cehile benzetemez ve böyle bir örnek veremez.hele -hele,Çamoluk derneğinden burs alarak eğitimini tamamlayan bir kişi kendi hemşerilerini bir müşrikle örnekleyemez.Ben kongrede söz alıp düzeltme isteyecektim fakat polemik olmasın diye kongrenin sonunda Murat dağıtmaç'a söylemeyi düşündüm.fakat kongrenin sonunda birkaç dakika aramama rağmen kendisini bulamadım.Kazım Bey'in bu konuyu gündeme getirmesini çok doğru buluyorum.eğer böyle durumlar gündeme getirilip eleştirilmesse gidişat çok vahim sonuçlar doğurabilir.Asıl Murat Dağıtmaç, böyle bir cümle kurduğundan dolayı erdemli bir davranış gösterip, tüm Çamoluk halkından özür dilemelidir..

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205