CHP İl Başkanı Belge Toluyor

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, AK Parti döneminde yerel yönetimlerin çöktüğünü iddia etti.

CHP İl Başkanı Belge Toluyor
CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, AK Parti döneminde yerel yönetimlerin çöktüğünü söyledi.
Gezmiş, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, teşkilat olarak ''AK Partili Belediyelerde Tuhaf İşler Oluyor'' konulu bir dosya hazırladıklarını söyledi.
Hazırlanan dosya kapsamında bazı belediyelerde yapılan yanlış uygulamaları belirlediklerini aktaran Gezmiş, belediyelerde yapılan yanlış uygulamaları seçim sürecinde kamuoyuna açıklayacaklarını aktardı.
 
Dosyada yer alan konulardan birinin, İnişdibi Belde Belediyesi'nde 21 Eylül 2010 tarihi itibari ile itfaiye eri alımı yapıldığını dile getirerek, Söz konusu itfaiye eri alımında KPSS'den 50 puan ve iki yıllık muhasebe bölümü mezuniyeti şartları aranmıştı. Oysa, itfaiye hortumu tutacak olan bu işçinin iki yıllık muhasebe bölümü şartı aranmasıyla işe alım adeta adrese teslim bir uygulamadır. Bu şartlarla işe alınan kişi, söz konusu belediye başkanına çok yakın bir insan. Bu durum, adrese teslim bir iş alımının belgesidir." dedi.
 
 
Duroğlu Belde Belediyesi'nde de 7 Temmuz 2010 tarihinde yine itfaiye eri alımı ile ilgili bir ilan verildiğini, ilanda 30 yaşını doldurmamış şartı arandığını vurgulayan Gezmiş, "Bu ilanın son başvuru süresi dolmamışken başvuru için giden adaylar doldurması gereken talep formuna ulaşamamıştır. Savcılığa ve valiliğe şikayette bulunanlar işin peşini bırakmaları hususunda tehditle karşılaşmışlardır." diye konuştu.
 
 
Gezmiş, yine Çaldağ Belde Beldesi'nde mahalle muhtarlarının, belediye başkanının kuruma uğramadığına dair şikayette bulunduklarını anlattı. Gezmiş, AK Parti döneminde yerel yönetimlerin çöktüğünü iddia etti.

Kaynak: Giresun Sonhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205