Çamoluk İmam Hatip Lisesi Kapatıldı.

Çamoluk İmam Hatip Lisesi Sessiz Sedasız kapatılmış.

Çamoluk İmam Hatip Lisesi Kapatıldı.

İmam Hatip Lisesi ihtiyacını yıllarca;  başta Alucra İmam Hatip Lisesi olmak üzere, İstanbul ve çevre illerde karşılayan  Çamoluk, ilk önce Çok Programlı Lisede İmam Hatip programı ile tanışırken, 2015 yılında da kendi müstakil binası ile birlikte İmam Hatip Lisesine kavuşmuştu.

2018 yılına kadar devam eden, ayrıca yurt binası da yapılan İmam Hatip Lisesi, 2018 yılı Mayıs ayında gelen bir genelge ile kapatılarak, tekrardan çok programlı lise kapsamına alındı.

Öğrenci sıkıntısı olmayan, Çamoluk Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da desteklenen İmam Hatip Lisesinin, sessiz sedasız bir şekilde kapatılmasının üzerinden geçen bunca zamana karşın siyasi parti ve stk'lardan bir çoğunun duymamış olması ve duyanların da tepki vermemesi akıllarda soru işaretlerine sebep oldu.

Çamoluk İmam Hatip Lisesinin kapatılarak Çok Programlı lise ile, program seviyesine düşürülmesi ile ilgili çeşitli de iddialar var.

Çamoluk Haber olarak yaptığımız araştırmalarda ve yetkililer yapılan görüşmelerde; Çamoluk İmam Hatip Lisesinin  Milli Eğitim  Bakanlığının  17/05/2018 sayılı yazısı ile birlikte kademeli olarak kaldırıldığı ortaya çıktı.

Gelen yazıda; Giresun Çamoluk Anadolu İmam Hatip Lisesinin Kademeli olarak kapatılıp, mevcut öğrencilerin de Çok Programlı Liseye personeliyle birlikte devredilmesi ifade ediliyor.

Aradan geçen zamana karşın, ne iktidar partisinden ne de, muhalafetten konuya dair bir çıkışın ve bilgilendirmenin olmaması şaşkınlıkla karşılandı.

Gelinen süreçte ortaya atılan iddialar arasında; MEB yetkililerinden bazı görevlilerin,  öğrencileri ve velilerini diğer okullara yönlendirerek İmam Hatip Lisesinden uzaklaştırmaya çalıştıkları ifade edildi.

Bu iddia; geçtiğimiz yıllarda Şebinkarahisar İmam Hatip Lisesinde yaşanan olayları akla getirdi

Şebinklarahisar İmam Hatib Lisesine müdür olarak atanan bayan öğretmenin, öğrencileri İmam Hatipten uzaklaştırmak için yapmış olduğu çalışmalar ulusal basında da yer bulmuştu.

Olaydan haberdar olan Çamoluklular, konu ile ilgili olarak, bazı siyasi partilerin bu oklulların kapatılmasına; Ak Partinin arka bahçes olduğu iddiası ile  sessiz kaldıklarını, ancak, kendisi de İmam hatip Lisesi Mezunu olan Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanının sessiz kalmasını yadırgadıklarını dile getirdiler.

Konuyu ilettiğimiz Çamoluklu İmam Hatip Lisesi mezun ve mensupları, yapılanın kabul edilemez olduğunu ve bu konuyu gerekli yerlere ileterek tekrardan  okulun ve yurdun aktif hale gelmesine çalışacaklarını söylediler.

Çamoluk İmam Hatip Lisesi olarak yapılan bina, Şehit Hamza Karacaoğlu Çok Prtogramlı lise olurken, Çamoluk İmam Hatip yurdu da, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile yıkılan ve tahliye edilen Çamoluk Kaymakamılığı ve Çamoluk Belediyesi tarafından kullanılıyor.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2022, 15:18

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205