Çamoluk STK'larından Çağrı; İtidalli Olalım!

Ülkemizde alınan önlemler için Çamoluk STK'ları da tedbir alıp çağrıda bulundular.

Çamoluk STK'larından Çağrı; İtidalli Olalım!

Çin'in Wuhan kentinde çıkıp neredesye dünyayı etkisi altına alan corona (Covid-19) virüsü nedeniyle ülkemizde de bir dizi önlem ve tedbirler alınmaya başlaması sonucunda, vatandaşların tedirgin olmaması ve panik yapmaması için Sivil Toplum Kuruluşları da uyarılarda bulunuyor.

Başta Çamoluk Derneği olmak üzere, köy ve mahalle dernekleri de açıklamalar yayınlayarak, vatandaşların açıklanan tedbir ve önlemlere uyması yönünde tavsiyelerde bulunuyorlar.

Özellikle lokalleri bulunan dernekler, Sağlık Bakanlığı  kararının  ardından hemen  lokallerini kapatma kararı alarak bunları da üyelerine kısa mesaj yolu ile bildirdiler.

Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik karar sonrası tüm üyelere mesaj yollayarak;  dernek olarak yapacakları tüm etkinlikleri  iptal ettiklerini duyurdu.

Köy ve Mahalle Dernekleri de lokalleri kapatmanın yanısıra  yapılacak olan tüm etkinliklerini iptal ettikleri açıkladılar.

Yapılan açıklamalarda vatandaşların Sağlık Bakanlığı ve Devletin ilgili kurumlarının açıklamaları doğrultusunda hareket etmeleri istenerek, sosyal medyada kaynağı belirsiz bilgileri ciddiye almamalrı istendi.

Çamoluk Haber

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205