Çamoluk’lu Öğrenciler; Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler.

Çamoluk Kur'an Kursunda kalan öğrenciler,İstanbul'u doyasıya gezdiler.

Çamoluk’lu Öğrenciler; Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler.
Çamoluk’lu gençler hem eğlendiler hem öğrendiler.
Çamoluk Kur’an Kursu Dernek yönetimi tarafından, Dernek adına Kur’an Kursu’na yönetici olarak gönderilen İsmail Bakırhan Kursta kalan Çamoluk Lisesi öğrencilerini,Yarı Yıl tatilinde İstanbul’a getirdi.
Geçtiğimiz yıl da Çamoluk Müftüsü ile Çamoluk Kur’an Kursu arasında sıkıntılar meydana gelmiş ve Kurs’un kapatılması konuşulmuştu.
Ancak tüm olumsuzluklara ve imkansızlıklara rağmen Kur’an Kursu, bünyesinde bulundurduğu öğrenciler’in başarılık olması için bir dizi program ve aktiviteler yapıyor.İlköğretim ve Liselerin sömestre tatiline girmesini fırsat bilen Çamoluk Kur’an Kursu yöneticileri Yurtta kalan Lise son sınıf öğrencilerini İstanbul’a getirerek,öğrencilerin Üniversite imtihanlarına hazırlanmalarına yardımcı oldular. Kurs Yönetisi İsmail Bakırhan öncülüğünde İstanbul’a gelen Çamoluk’lu Öğrenciler Hem gezdiler hmde öğrendiler.
 Çamoluk Kur’an Kursu Derneği bünyesinde kalan öğrenciler üç hafta sürecek üniversiteye hazırlık eğitim kampı için İsmail BAKIRHAN tarafından İstanbul’a getirildi. Öğrencilerin bir kısmı Diyanet’e bağlı Soğuksu Kur’an Kursunda bir kısmı da Sefa Vakfının üniversite öğrenci yurdunda misafir edilmektedir.
Hafta içinde yoğun bir hazırlık programına tabi tutulan öğrencilere hafta sonu İstanbul’un çeşitli tarihi mekânları gezdirilmektedir.
Çamoluk’tan gelen öğrencilere İstanbul da bulunan Çamoluklu üniversiteli gençlerde refakat etmektedir.
 
Geçtiğimiz Cumartesi Üsküdar da bulaşan Çamoluklu öğrenciler Süleymaniye Camini, Yavuz Selim Han ve Abdulhamit Han’ı kabrini ziyaret ettiler. Daha sonra Enser Vakfını ziyaret eden öğrenciler burada vakıf yönetici ve eğitimcilerinden Nazif Yılmaz hocayla bir araya geldiler. Yapılan ziyarette Nazif Yılmaz Hoca, öğrencilere vakıf hizmetlerinden ve Türkiye de yakın tarih din hizmetlerinin sürecinden örnekler vererek bir konuşma yaptı. Gençlere ben İsmail hocayı yakından tanırım imam hatip mezunlar derneğinde birlikte birçok çalışmamız oldu. İsmail hoca sizin için bir fırsattır değerlendirin diyerek öğrencileri üniversiteyi kazanmaları hususunda teşvik etti. Daha sonra öğrencilere kitap hediye eden Nazif Yılmz sizleri seneye buraya üniversite öğrencisi olarak bekliyorum dedi.
Burada ki ziyaretin ardından öğrenciler Sultanahmet’e geçtiler. Öyle Namazını Sultanahmet Camiinde eda ettikten sonra Sultanahmet de açılan hat sanatı sergisini gezdiler. Öğle yemeğini topluca bir restoran ta yiyen öğrencilerin sonra ki durağı ise Topkapı da bulunan ve gezilmeye değer 1453 Panoroma Müzesiydi. Burayı hayranlıkla ziyaret eden öğrencilere Bel tur tesislerinde belediye çalışanlarından Vedat Akkoyun tarafından bir ikramda bulunuldu. Öğrenciler gezdikleri bu mekânlarda hatıra fotoğrafları çektirdi. Yapılan bu faaliyetler hususunda öğrencilerin çok memnun olduğu ve hatta hayatların da ilk denebilecek güzel ve özel anılar yaşadıklarını ifade ettiler. Öğrencilerin sonraki hafta gezileri ise miniatürk, Yerebatan sarnıcı, Ayasofya, Topkapı müzesi ve boğaz gezisi sonrasında Çamoluk derneğinde kuran kursu dernek yöneticileriyle öylen yemeğioldu.
 
Çamoluk Haber olarak, Çamoluk’lu öğrencilere başarılar diliyor,bu hizmetlere vesile olanlara ise teşekkür ediyoruz.
 
Çamoluk Haber




















 
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
harun kaleli
harun kaleli - 13 yıl Önce

her kim bu hizmete vesile olduysa allah razı olsun diyorum. en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. öyle gözüküyor ki hizmet sahipleri de meselenin bilinciyle hareket ediyorlar. çamoluğumuzun geleceği kendini geliştirmiş yetiştirmiş insanların varlığı ve etkinliği ile daim olacaktır.

burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

sanırım hizmet böyle somut bir şey olmalı.emeği geçen arkadaşları kutlarım.hizmet verdikleri öğrenci sayısı ve hizmet kalitelerinin artarak devam etmesini dilerim.hizmet kervanı yürümeli.

çavuş
çavuş - 13 yıl Önce

Yorumunuz kriterlerimize uymadığından dolayı yayınlanmamıştır.

M. Selman
M. Selman - 13 yıl Önce

Allah'ın (cc) rızasını kazanmak için fedakarlıklarla başlayan işler elbet karşılık verecektir. Yeterki niyetler rıza kazanmak olsun... Çamoluk bu tür faaliyetlerden uzak bir ilçe olmasına rağmen cömert insanların fedakarlığıyla bu güzel manzaralara şahit olmaktayız... Çamolukluyum diyen herkesin bu tür faaliyetlere katkıda bulunmasını arzuluyoruz... Hep birlikte haydi Çamoluk el ele...

ebuzer üçtaş
ebuzer üçtaş - 13 yıl Önce

Allah cc razı olsun... özllikle ismail hocama ve dernek yönetimine yaptıkları bu hayırlı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz...rabbim bu çalışmalar vesilesi ile sözün değerini kaybetmediği sakinleri arasında dostluk sevgi saygı vefa ve sadakat gibi üstün değerlerin muhafaza edildiği yeni bir çamoluk yaşanılabilir bir çamoluk ve yeni bir toplum oluşturmayı inşallah bizlere nasip eyler...

rüstem sakızcı
rüstem sakızcı - 13 yıl Önce

Yorumcunun kendi isteğiyle kaldırılmıştır.

remzi ata
remzi ata - 13 yıl Önce

ey koca istanbul gör ki Kuran Kursu çalışıyor??? bu verilenler azz,daha çok, daha çok, olmadı daha çok para ver... bir de müftülüğü arayın bakalım kaç öğrenci var.tek gerçek: öğrenci olmadığından kursun tek ve resmi hocası tayinle gidiyor. cesaretiniz varsa yayınlayın, herkes doğruyu bilsin. asıl çamoluk taki sömürü neymiş herkes görsün.

çavuş
çavuş - 13 yıl Önce

yazık


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205