Giresun'a KOSGEB Kuruluyor.

Giresun'da düzenlenen''Girişimcilik Kursu'' sertifika törenine katılan KOSGEB Daire Başkanı Mustafa Kaplan, Giresun'a KOSGEB İl Müdürlüğü kurulacağını söyledi.

Giresun'a KOSGEB Kuruluyor.

KOSGEB ve Giresun Ticaret Sanayi Odası tarafından “Girişimcilik Kursu” sertifika töreni düzenlendi.
     Giresun’da bir otelin toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine Giresun Valisi Mustafa Yaman, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Cumhuriyet Başsevcısı Radi Akyol, KOSGEB Daire Başkanı Mustafa Kaplan, işadamları ve kursiyerler katıldı.
     Girişimcilik Kursu sonunda 48 kursiyerin sertifika aldığı törende konuşan Giresun Ticaret Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, küçük işletmelerin büyümesinin müteşebbis ruhu taşımaktan geçtiğini söyledi.
     Çakırmelikoğlu, “ KOSGEB bu eğitimden geçmiş olan kursiyerlerimize kişi başı 27 bin TL hibe ve 2 yıl geri ödemesiz  70 bin TL faizsiz kredi alma imkanı sağlayacaktır.Ufak sermaye ile işini büyüten ve tecrübe sahibi olan hem işinde pişmiş hem de malının kıymetini bilir.Eğitim konusunda 180 civarında  daha gencimiz eğitim görmek üzere talepte bulunmuşlardır.Talepte bulunan bu girişimcilerimize  KOSGEB’in  desteği,İŞKUR ve odamızın işbirliği ile belirli mülakatlardan geçirilerek  en az 100 civarında gencimizi bu eğitimden istifade etmelerini hedefliyoruz.KOSGEB’in ufak ve orta ölçekli esnaflarımıza destekleri her geçen gün büyümektedir. Fakat zaman zaman hizmet alma konusunda personel yetersizliği nedeniyle  KOSGEB’ten yeterince destek alamıyoruz” dedi.
     KOSGEB Daire Başkanı Mustafa Kaplan da Giresun’a KOSGEB İl Müdürlüğü kurulacağını müjdeleyerek “KOSGEB 2010 yılında  bir değişim ve gelişim yaşadı. KOBİ’nin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına 2010 yılında bir takım düzenlemelere gitti. Giresun’a şu müjdeyi de vermeliyim ki 1-2 ay içinde Giresun’a KOSGEB İl Müdürlüğü açmak için çalışma başlattık” diye konuştu.
     İstihdam alanlarının artmasıyla işsizliğinde o derece azalacağını ifade eden Vali Mustafa Yaman ise  “Sosyal güvenceye kavuşmak daha fazla iş yerinin artması demektir. Coğrafi ve bölgesel avantajlara sahibiz. Bu avantajları değerlendirmeliyiz. Eğitim nihayi bir sonuç değildir. Eğitim işyeri açtıktan sonrada tecrübelerle devam etmektedir”dedi.
     Yapılan konuşmaların ardından 60 saatlik kurs programını tamamlayarak başarılı olan 48 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: Gazete 28

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205