Alçam'dan Arıcılara Destek

Kamu ve Özel Sektör ortaklığında kurulan Alçam Derneği'inden arıcılara destek.

Alçam'dan Arıcılara Destek

Alucra ve Çamoluk ilçelerinde faaliyet göstermek üzere kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin ortaklığı ile 2022 yılında  “Alucra-Çamoluk  (ALÇAM) Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Çamoluk 29. Bal Festivainde dereceye giren bal üreticilerini ödüllendirdi.

Bölgemizdeki sınırlı sosyal imkanların iyileştirilmesine katkıda bulunulması ve güçlü bir sosyokültürel yapının inşaasına destek sağlanması faaliyeti kapsamında Bal yarışmasında derece alan 1. Balın üreticisi Hilmi Çağdaş'a balsüzme makinesi 2. Olan Abdulkadir Çolakel' e 4 ddet çerçeveli arı kovanı  ve 3. Olan  Sadık Katrancıya'da ayı kovucu çit ödülleri verildi

Bunlara ilave olarak'ta   35 arıcıya arıcılık başlangıç setleri hediye etti.
Alçam Derneği;

Ülkemizde uygulanan Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisinde yer alan ve Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde kırsal kalkınmanın sağlanması için uygulanan IPARD (Katılım Öncesi Yardım Aracı) programlarının bir parçası olan LEADER yaklaşımına göre Alucra ve Çamoluk ilçelerinde faaliyet göstermektedir. 

İkinci gelen bal ve diğer ürünlerden elde etmek isteyen vatandaşlar için online satışta devrede.

Bu ürünlere sahip olmak isteyenler intagram üzerinden  www.instagram.com/ciftcinindogalurunleri adresinden temin edebilirler.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2023, 11:16

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205