Hedef Belli Şimdi Çalışma Zamanı

Kelkit Vadi Platformu ikinci toplantısını Çamoluk Derneği ev sahipliğinde yaptı.

Hedef Belli Şimdi Çalışma Zamanı

Birinci toplantısını 1 Ekim 2023 pazar günü Florya Sosyal tesislerinde yapan Kelkit Vadi Platformu ikinci toplantısında yol haritasını belirleyerek bölgenin kalkınması için çalışmalarına start verdi.
Grup sözcülüğünü, Şiran Dernekler Federasyonuı Başkanı Serkan Kaya'nın yapacağı platform, yaptığı çalışmlaradan bir rapor hazırlayarak kamuoyu ve yetkililere sunacak.
Özellikle Karadeniz ile Akdenizi bir birine bağlayacak  en kısa, uluslararası yol olacağı açıklanan güzergah için yapılması gereken çalışmalar ile Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk yolunun rehabilite edilerek ulusal yol standartlarına kavuşturulması için çalışmaların yapılması yönünde ortak görüş birliğine varıldı.
Trabzon Gölova arasında mevcut olan yolun, Tersun dağı kısmına tünel yapılması durumunda, mesafe olarak 20 kilometre, zaman olarak ta  30 dakika da daha kısalacağı açıklandı.
Tersun dağına tünel yapılması durumunda Çamoluk Trabzon arasının  bir saat kırkbeş dakika gibi bir zaman diliminde  kat edileceği, bunun da, bölge insanına   büyük kolaylık sağlayacağı dile getirildi.
Konu ile ilgili teknik çalışmalar yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prf.Dr.Oktay Yıldız yaptığı açıklamada; "Özellikle Zigana Tünelinin hizmete girmesi ile birlikte, Tersun Dağı Geçidine yapılacak tünelden sonra;

Trabzon limanlarından çıkan bir tır, hiç bir rampa yokuşa takılmadan Gölova'ya ulaşacaktır. Bu da, yolun yoğun  kullanılmasını sağlayacağı için, bölgenin ekonomik olarak gelişip kalkınmasına katkı yapacaktır" dedi.
Suşehri -Şebinkarahisar, Şebinkarahisar- Alucra ile Alucra- Çamoluk arasındaki yolun da projeye dahil edilerek ortaya çıkacak çalışma dosyası ile Karayolları ve bakanlık yetkililerine ulaştırılması yönünde ortak görüşe varılan toplantıda,

Şebinkarahisar Alucra, Şiran,Çamoluk ve Gölova'nın ortak hareket ederek güç birliği yapması kararı alındı.
Yapılacak çalışmaların; seçimlerden önce şekillenmesi gerektiğini, ortaya çıkacak çalışmanın, bölgede yerel yönetimler için aday olacak adaylara da tanıtımının yapılmasını ve seçimlerden sonra iş başına geleceklerin de, projeyi sahiplenmesini sağlamaya dönük adımların atılması dile getirildi.

3. Toplantısını  Alucra Vakfı ev sahipliğinde yapma kararı alan platform toplantısına; Şebinkarahisar Dernek Başkanı Mehmet Şimşek, Şiran Vakfı  Başkanı Ramazan Kahveci, Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya, Çamoluk Derneği Başkanı Hacı Canik, Gölova Vakfı Başkanı Adnan Akça, Alucra Eğitim ve Kalkınma Vakfı Adına; başkan yardımcıları  Arif Dede ve Salim Kuzyurt, Şiran Şiran Vakfı Başkan Yardımıcılarından Abdullah Canan,  ve  Yüksel Hamzaoğlu, Şidef Başkan Vekili İbrahim Yılmaz, Çamoluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi  Halil Üdük ile iş adamı Yusuf Gecü Katıldılar. 


Çamoluk Haber


 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2023, 09:43

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan Kahveci
Ramazan Kahveci - 6 ay Önce

Çok önemli bir çalışma.
İki limanı bir birine bağlayan bu çalışma çok elzem.
Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum

Hüseyin Tarhan
Hüseyin Tarhan - 6 ay Önce

inşaALLAH
Yapılan çalışmalar ve emekler karşılığını alacak
Bir de şu istemezükcüler ile alternatifçiler olmasa

Nihat AYDOĞAN
Nihat AYDOĞAN - 6 ay Önce

yoldemek medeniyet demekti
bir bölgenin kalkınması için
mutlaka altyapı.
rabbim niyetlerinizi hayır eylesin
inşAllah emeyi geçenlere teşekkürler ederim saygılar

Fevrü Demir
Fevrü Demir - 6 ay Önce

Yolunuz açık olsun birliğimiz daim olsun inşAllah

Aşkın toygun
Aşkın toygun - 6 ay Önce

Kelkit vadisi ve bütün dernek yöneticilerine bu ürettikleri projelerden dolayı bir siranli olarak şükranlarımı sunuyorum dernekler ve STK'lar siyasetin bir adım önünde yöremize ve ülkemize hayırlı olsun inşAllah birlikten kuvvet doğar diye bir deyim var...Allah kolaylık versin..saygılar.

Rıza KELEŞ
Rıza KELEŞ - 6 ay Önce

Sivil toplum örgütü olarak istenen kamu hizmetlerinin fikir öncülüğünü yapmanız tam bir vatanseverlik örneğidir..
Bu amaçla bir araya gelseniz vesilesiyle bağlanıp bitirilecek projeler gurur kaynağı olmakla birlikte yeni hedefleri de gündemleştirecek ve gelecek nesile örnek olup vizyon sağlayacaktır.
Kutluyor, başarılar diliyorum.
Rıza KELEŞ (Atlanta)/USA

Mustafa Kutun
Mustafa Kutun - 6 ay Önce

Sizleri gerçekten tebrik ediyorum. Bu çalışmalar yapılıp bittiği zaman o bölgede bulunan tüm illerin yararına olacaktır. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205