Binlerce kişiye keşkek dağıtılacak

16. Giresun Günleri etkinliği bu hafta sonu İstanbul Yeşilköy'de yapılacak.

Binlerce kişiye keşkek dağıtılacak


7-10 aralık tarihlerinde İstanbul Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı etkinlik  alanında yapılacak olan 16. Giresun Günlerinde; Çamoluk standından binlerce kişiye keşkek ikramı yapılacak.
Feshane de başlayıp Yenikapıda  devam eden ve son olarak ta bu yıl Atatürk Havalimanında onaltıncısı yapılacak olan, Giresun Günleri etkinliği, Özellikle son yıllarda "Yöresel Giresun ürünleri" adı altında menşei belli olmayan ürünlerin satılmasıyla adından sıkça söz ettirmişti.

Yüksek stant kira bedelleri nedeni ile gelemeyen yerli üreticinin yerine, menşei belli olmayan ürünlerin fahiş fiyatlarla satılırak kiraların karşılanıyor olması, aynı zamanda da vatandaşın aldatılması anlamına geliyor.
Bu uygulama ile; yüksek fiyatla Giresun yöresel ürünü aldığını zanneden vatandaş,  birileri tarafından aldatılmış oluyor.
Çamoluk Haber'in son yıllarda sürekli gündeme getirdiği  bu  duruma, federasyon ve ilçe dernek, yada vakıflarının yeteri kadar ses çıkarıp teğpki göstermemesi üzerine yanlış uygulama her yıl devam ediyor.

Etkinlik alanında  ürünler üzerinde yetkililer tarafından da yeterince denetim olmaması her yıl aynı sorunun yaşanmasına sebep oluyor.
Tüm yaşanan bu olumsuzluklara rağmen bazı ilçe protokol stantları vatandaşların  daha iyi zaman geçirmesi için çalışmalar yapıyor.
Bu derneklerin başında da Çamoluk Derneği geliyor.
Her yıl  standında yaptığı etkinlikle adından söz ettiren, Çamoluk, bu yılda binlşerce kişiye üç gün boyunca keşkek ikramında bulunacak.
8-9-10 aralık günlerinde saat: 16:00'da Çamoluk standında ikram edilecek keşekten binlerce vatandaşın alması planlanıyor.
Konu ile ilgili olarak Çamoluk Dernaği Başkanı Hacı Canik yaptığı açıklamada; Çamoluk olarak bu etkinlikte her zaman farkındalık oluştumak için çalıştık ve başardık.
Bir yıl bal çeşmelerinden bal akıtarak dikkatleri Çamoluk balı üzerine çekerken, bir yıl da yine  coğrafi işaretli organik kurufasulyesini tattırdık. Bu yılda ilk başladığımız yıllarda olduğu gibi alana gelen binlerce kişiye keşkek ikramında bulunacağız.
Tüm hemşehrilerimizi stantımıza bekliyoruz" dedi.

Çamoluk Haber


 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2023, 23:11

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halkın sesi
Halkın sesi - 5 ay Önce

Çok uzak çok yol masrafını düşününce nasıl gideceğiz diyoruz bu tarz etkinliklerin herkesin ulaşabileceği yerlerde olması lazım. Akbil 15tl basıyor karşıya geçerken çift basıyor üstüne aktarma yapacağız ailecek gitsek sadece yol parası dünyalar tutuyor benim cebimde oralardan alış veriş yapmaya para kalmıyor destek amaçlı ürün almaktan bahsediyorum
Bu durumda ben İstanbul dan İstanbul a memleketimizin etkinliğine gidemiyorsam elbette bu benimle ilgilidir kimseyi suçlamam ama etkinlik alanları niye hep avrupa yakasında ben de bunu anlamıyorum buyrun gelin Maltepe etkinlik alanı var, Üsküdar meydanı var daha saymama gerek yok çok yer var
Demek ki avrupa yakasındaki hemşeriler çok daha önemli anadolu yakasındakiler önemsiz.
Avrupa yakasındaki tek akbil basar otobüse gider alana ya biz karşıya geçmek için çift basıyor

yenikapı, feshane deniliyor bakın ne güzel denmiş ardından havalimanı deniyor üç seferdir avrupa yakasında yapılıyor peki üç sefer de anadolu yakasında yapılacak mı? Ölmez isek görürüz. Bu etkinlik alanları belirlenirken daha iyi düşünmek lazım her şeyi.
Saygılarımla

Ahmet Kara
Ahmet Kara - 5 ay Önce

Hacı canik hep oyun oynaş, kime faydası var bu keşkeğin. Bir aşevine bağışla bari gariban yesin.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205