Şiran'a Şehit Ateşi Düştü

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda 6 asker şehit oldu.

Şiran'a Şehit Ateşi Düştü


Konu ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada:
"Irak'ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir." denildi.
Şehit olan askerlerden bir de komşu ilçemiz Şiran'dan.
Piyade Uzman Onbaşı olarak görev yapan ve şehit düşen İsmail Yazıcı'nın Şiran'ın Telme Köyünden olduğu açıklandı.
Zonguldak'ta ikamette ettiği açıklanan Şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın naaşının, memleketi Şiran Merkez camiinde kılınacak cenaze namazından sonra Telme Köyünde toprağa verileceği açıklandı.
Şehit cenazesi için Çamoluk'tan da yoğun katılım olması bekleniyor.
Şehit Onbaşı İsmail Yazıcı ile birlikte aynı çatışmada, beş askerimiz daha şehit oldular.
İZMİR: Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay'ın (24) İzmir'deki ailesine şehadet haberi verildi.

Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı şehit Günay'ın Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan annesi Firdevs ve babası Ahmet Günay'a acı haberi yetkililer verdi.

Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Günay'ın cenazesinin memleketi Afyonkarahisar'da toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi.
TOKAT: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucunda 3 askerin şehit olduğunu ve 4 askerin yaralandığı açıklamasının ardından saldırıda şehit düşen Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyü nüfusuna kayıtlı olan Sözleşmeli Piyade Er Yasin Karaca'nın şehadet haberi baba ocağına ulaştı.

MALATYA: Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın (22) acı haberi Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan aileye ulaştı. İlçe Kaymakamı Erkan Savar, Alacakapı Mahallesinde bulunan aileye acı haberi ulaştırırken şehidin anne ve babasının Umre için Mekke'de oldukları öğrenildi. Geçtiğimiz yıl göreve başladığı belirtilen şehidin bir kardeşinin de TSK'da görevli olduğu öğrenildi. Aslen Bingöl'ün Karlıova ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehidin cenazesi ise Malatya'nın Battalgazi ilçesinde defnedilecek.

Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın bir süre önce sosyal medya hesabında yayınladığı "şehit olursam bunu paylaşın" ifadesi ise yürekleri buruktu.


DENİZLİ: Şehit Piyade Uzman Çavuş Serinkan'ın şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Tavas ilçesi Yorga Mahallesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, baba Ali ve anne Rabia Serinkan ile yakınlarını protokol üyeleri ve askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı.
Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyoruz.
Çamoluk Haber


 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2023, 10:50

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205