Şebinkarahisar O.S.B İçin İlk Adım Atıldı!

Şebinkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması yönünde ilk adımlar atıldı.

Şebinkarahisar O.S.B İçin İlk Adım Atıldı!

Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri ile birlikte bölgeye kurulması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Fizibilite çalışması, uygun model oluşturulması ve ön talep yapılması konusunda ŞEBİNSİAD Daveti ile iş adamlarının konu ile ilgili görüş ve önerilerinin alınması amacı ile Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Giresun il müdürü Savaş Öksüz, Doğu Karadeniz kalkınma ajansı (DOKA) yatırım ofisi uzmanı Murat Karaca, DOKA uzmanı Kemal Yüceer, Tuzla Organize Sanayi müdürü Çağlar Kahraman, İTO meclis üyeleri Hüseyin Akarceşme ve Yavuz Arslan,İBB meclis üyesi Bora Kılıç, Kadosan Sanayi Başkanı Erdal Boyacı, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek, Şebinkarahisar Vakfı Başkan yardımcısı Ali Öztürk, Çamoluk Derneği Başkanı Hacı Canik, Kocaeli Şebinkarahisarlılar Derneği Başkanı Bayram Korkutacak, Giresun federasyonu Başkanı yardımcısı Orhan Koç , basın mensupları, iş adamlarının katılımı ile İstanbul Cemile Sultan Korusu Sultan köşk toplantı salonunda bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenlendi.

TARİHİ TOPLANTI 

ŞEBİNSİAD ev sahipliğinde yapılan bilgilendirme ve istişare toplantısı yıllardır bölgeye kurulması ve yapılması düşünülen kamu ve özel sektör yatırımlarının ayak sesleri olarak tarihe geçti.

MERAK VE HEYECANLA TAKİP EDİLEN SUNUM

Toplantıda OSB’lerinin kuruluş ve daha sonraki yapılanma süreçlerine bakıldığında yatırımların hareketlenmesinde, istihdam olanaklarının artırılmasında, yerel ve bölgesel kalkınmanın sağlanmasında, düzenli sanayileşme ve kentleşmeye geçilmesinde, çok önemli görevler üstlenmektedir.

OSB’ler kurulmuş oldukları bölgelerin sadece ekonomik yapılarına olumlu katkı sunmazlar. Aynı zamanda sosyal yapının da gelişmesine katkı sunarlar. OSB’lerde istihdamın artırılması ve tamamlayıcı mesleki eğitimlerin daha düzenli bir biçimde yapılmasına imkan oluşmaktadır.

Sonuç olarak, hem OSB kuruluş amacı hemde teşvik ve desteklerin detaylı olarak uzmanlar tarafından yapılan bilgilendirme de iş insanları merakla ve heyecan içinde sunumu izleyerek hem soru sordular hemde yatırım yapılacak konuların avantajlarını öğrendiler 

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk toplantı sonunda bürokratlara ve emeği geçenlere Tamzara Dokuması hediye etti

ŞEBİNSİAD Başkanı Müjdat Karayılan toplantı sonunda katılımları için davetlilere teşekkür etti.

Haber: Sadi Toygar

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2023, 12:15

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205