Bayırköylü İşadamı Yazardan Eğitime Destek!

Çamoluk Bayırköyü nüfusuna kayıtlı İşadamı yazar, Kasım Çatal (86) uzun çalışmalar sonucu piyasaya çıkan kitabından çifte heyecan yaşıyor.

Bayırköylü İşadamı Yazardan Eğitime Destek!

"Nurun İnkişafı" adlı kitabı isimli eseriyle hem kitapseverler okuyarak feyz alacak hemde Çamoluk'lu öğrenciler yararlanmış olacak.

"Bir kimse; yaşlı da olsa bilgisinden, tecrübesinden, konumundan kaynaklanan gücünü hayır işlerinde ve insanlığın yararına kullandımı o da fütuvvet ehlindendir. İyiliksever, cesur bir babayiğittir." başlığıyla ön plana çıkıyor.

Nurun İnkişafı kitabı içeriği, çağdaş İslam düşüncesine yer veriyor. Dörtyüzsekiz sayfadan oluşan kitap Çıra yayınlarının basımıyla, ünlü kitap mağazalarında yerini alırken, internet sitelerinden de temin etmek mümkün.

“NUR’UN İNKİŞAFI”NDAN BURS YAĞACAK

Yıllarca Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil, Peyami Safa, Şükrü ve Cihat Baban gibi fikir ve kültür insanlarının çevresinde bulunan, asıl işi inşaatçılık olan Kasım Çatal’ın büyük bir araştırmayla ortaya çıkardığı “Nur’un İnkişafı” isimli çalışması yayımlandı. Çıra Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan kitap, yazarın yıllar boyu süren okumalarından damıttığı bilgileri kolay anlaşılır bir üslupla sunuyor.

Hz. Adem (a.s.), Efendimiz son Peygamber Hz. Muhammed’e (s.a.v.) kadar olan serencamı, ayetler, kıssalar, hikmetler yoluyla ve kronolojik bir tasnifle sunan Kasım Çatal, sadece bir peygamberler siyeri kaleme almamış. Kur’an-ı Kerim’in izinde Furkan Tefsiri, Delail-i Hayrat, Kısas-ı Enbiya, Envar’ül-aşıkin eserleriyle zenginleştirilmiş bir çalışma olarak elimizde.

Kitabın ilk bölümü şahıslar ve hadiseler eşliğinde bir peygamberler tarihi olarak kaleme alınmış, ilerleyen sayfalarda ise sabır, sadaka, kıyamet, tövbe, sırat, cennet, cinler gibi mevzular da hikmetli misallerle sunulmuş.

Yazarı Kasım Çatal, “Nur’un İnkişafı” isimli eserinin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, bir de müjde veriyor:

“Bu hacimli çalışmayı bir hizmete vesile olsun diye kaleme aldık. Rabbim nasip etti ve tamamladık. Biz görevimizi yapmaya gayret ettik. Şimdi sıra okuyucuda… Kitaptan elde edilecek tüm geliri kısmetse burs olarak dağıtacağız. Bu konuda yayıncımızla da konuştuk. Kitabımız böyle bir hayra da vesile olur inşallah.”

Kitap yazarı Kasım Çatal kitap gelirinin tamamını bölgemizde yüksek tahsil öğrenim gören öğrencilere pay edeceğini dile getirdi. Kitap mağazalarında 180 - 300 TL arasında değişen kitabımızı, herhangi bir rakam dile getirmiyoruz.  Çamoluk Ziraat Bankası burs hesabına TR49 0001 0024 9268 2362 8450 02 nolu IBAN'a gönderilen tüm dönüşlere kitap gönderimi yapilcağını dile getiren Çatal, açıklama kısmına İsim Soyisim ve iletişim numaralarına yazmaları dahilinde dönüş yapılacağını dile getirdi.

KASIM ÇATAL KİMDİR?

1935 Giresun Çamoluk Bayırköyü doğumlu olup ilkokul mezunudur. Yüksek tahsil imkanı bulamadığımdan ailemin gecimine katkı sağlamak üzere çalışmak için 1952 yılında istanbul'u mekan tuttum. Çeşitli işlerde çalıştım 1955 yılında evlilik yaptım Bir oğlum bir kızım var 1983 yılında bir aile şirketi kurarak inşaat sektörüne girdim bu işimi oğlum Sinan Çatal halen devam ettirmektedir. İş hayatımda karşılaştığım zorluklardan en önemlisi tahsilsizlikti bu yüzden kendimi okumaya zorladım 650 700 yıllarda yazılmış kitapları okurken hep notlar tuttum tuttum bu notlar bir gaye uğruna kitap yazmaya yönlendim mevlam kısmet etti Nurun İnkişafı ismi ile bir kitap yazıp bitirdim. Bu kitaptan hiçbir şekilde maddi menfaatim yoktur. Yüksek tahsil yapan talebelere burs verebilmek üzere bağışladım. Bu nedenle herkesi bu hayır işine destek vermeye davet ediyorum.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2023, 19:11

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şakir kırmızı
Şakir kırmızı - 7 ay Önce

İş adamımız sayın kasım amcayı böylesine güzel bir eserin gelirini burs vermesinden dolayı kendisini tebrik ediyorum her insan kendine yakışanı yapıyor mevlam hayırını kabul etsin tüm sevdikleri ile sağlıklı ömürler diliyor saygılar sunuyorum

Halkın sesi
Halkın sesi - 7 ay Önce

Hayırlısı olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205