Alucra'ya Bakan Geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Alucra'ya geldi.

Alucra'ya Bakan Geldi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 14 Eylül 2014 Pazar günü baba ocağını ziyaret etti.
Ankara'dan hava yolu ile Trabzon'a gelen Bakan Canikli, buradan karayolu ile Alucra'ya geldi.
Giresun'a gelişin de Vali  Hasan Karahan tarafından karşılanan Canikli buradan Alucra'ya geçti.

Alucra'da da vatandaşlar tarafından karşılanan gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli,Alucra Meydanında otobüsün üzerinden vatandaşlara seslendi.

Yaptığı konuşmada Canikli:
“Bu onur bu görev şahsıma tevdi edilen bir görev değildir. Bu onur öncelikle sizedir. Sizindir, sizin içindir. Sizin adınıza bize tevdi edilmiştir. Bu onur Alucralılarındır, bütün Giresunlularındır. Bu onuru bize yaşatan, bizi mutlu eden ve en güzel duygularımızın açığa çıkmasını sağlayan, bu altın madalyayı bütün Alucra adına bütün Giresun adına şahsıma tevdi eden, bize güvenen bize inanan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı arz etmek istiyorum. Kabinesinde bize yer vererek bu onuru hepimize yaşatan Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na hepiniz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Verilen bu görevler makam değildir, koltuk değildir, hizmet yeridir. Bize tevdi edilen bu görev, bu millete; size, Giresun’a bütün Türkiye’ye daha çok hizmet etmemiz için verilen görevlerdir. Biz bu görevleri bu şekilde anlıyoruz. Yoksa Nurettin Canikli’ye Alucra’ya Giresun’a koltuk verelim, bakanlık verelim amacıyla bu görevler bizlere tevdi edilmedi.” diyerek bu görevlerin yükünün ve manevi sorumluluğunun daha büyük olduğunu, bunun farkında olarak bu bilinçle, bu şuurla hareket ettiğini söyleyerek “İnşallah bize tevdi edilen bu onurlu görevi en iyi şekilde millete hizmet olarak, sizlere hizmet olarak geriye döndüreceğimizden ve sadece ve sadece hizmet için bu makamları, bu görevleri, bu yetkileri kullanacağımızdan en ufak zerre kadar kuşkunuz olmasın” dedi.

Bundan sonra Türkiye’nin önü açık.” diyen Bakan Canikli “Ama bunu yapabilmemiz için dualara ihtiyacımız var. Ham dolsun bu yola çıktığımızda destekler dualar sadece Türkiye’den geliyordu. Ama bugün dünyanın bütün mazlum milletlerinin yaşadığı her coğrafyadan Cumhurbaşkanımıza bu hareketin liderine bu kadroya bizlere dua var. Bu çok güzel ve değerli bir şey” şeklinde konuştu.

Bakan Canikli’ye, konuşmasının ardından Alucra Belediye Başkanı Asım Kaymakçı ile Alucra İl Genel Meclisi Üyesi kardeşi Durmuş Canikli plaket verdi.

Daha sonra yürüyerek şehir merkezinde Yunus Emre Mahallesinde oturan 88 yaşındaki annesi Ayşe Canikli’yi ziyaret eden Bakan Canikli, annesinin elini öperek hayır duasını aldı. Bir süre Annesi ile sohbet eden Canikli, ardından ilçe merkezindeki aile mezarlığına giderek babası Merhum Şevket Canikli’nin mezarı başında dua etti.

Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme'de 
Canikli'yi karşılamaya gelenlerin arasında yer aldı.

Nurettin Canikli'nin,  Kurban Bayramının  ikinci günü de, Meslek Yüksek Okulunun temel atma töreni için Çamoluk'a geleceği açıklandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205