Canikli Yerine Veysel Ekmen mi?

Eskki Çamoluk Dernek Başkanı Veysel Ekmen Milletvekili mi oluyor?

Canikli Yerine Veysel Ekmen mi?

  Daha önce ortalıkta dolaşan"Nurettin Canikli'den sonra yerine Milletvekili olacak kişi, Veysel Ekmen"  sözü ciddi olarak tartışılmaya başlandı.

Milletvekili aday adayı olacak bürokratların,görevlerinden istifa etmeleri için son gün olan 10 Şubat'ın yaklaşmasıyla birlikte,Giresun'dan Milletvekili adayı olacaklarda merak edilmeye başlandı.
Özellikle Ak Parti Adaylarının kim olacağı da merak konusu oldu.
Ak Parti Giresun Milletvekili Aday Adaylı için ilk olarak Hatice Kocaoğlu smi açıklandı.
Yine Milletvekili aday adayı olabilmek için Ak parti Giresun İl Başkanı hasan Aydında Görevini 14 Şubatta bırakıyor.
Dört Milletvekili çıkaran Giresun için partiler giresun ilçelerini dörde bölerek adaylarını belirliyor.
Şebinkarahisar,Alucra ve Çamoluk için bir adayın olduğu Giresun'da"yakın geçmişlerde hep Alucra'lı aday temsil etti.
(Yavuz Köymen 4 Dönem-Nurattin Canikli 3 Dönem) .
2015 Milletvekili seçimlerinde de Veysel Ekmen'in olabileceği söyleniyor.
Bu söylenileri seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Giresun Merkez Medyasında da yer almaya başladı.
Giresun TIME İnterne sitesi de Canikli'nin yerine Veyselm Ekmen'mi diye haber yaptı.
Giresun TIME'in haberinde:
" İsmi 2015 milletvekilliği seçimlerinde AKP’nin Giresun’dan 1. sıra vekil adayı olarak adı geçen Veysel Ekmen kimdir?

TIME araştırdı ve buldu.

2015 genel seçimlerinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin 3 dönem kuralına takılması nedeniyle Giresun milletvekili adayı olarak yerine düşündüğüiddia edilen paraşütçü yani tepeden inmeci ama kimsenin tanımadığı Veysel Ekmen kimdir?

Ismarlama ve transfer midir?

Okuyun da öğrenin.

Değil mi ki....

Madem bilmiyorsunuz anlatalım.

Giresun’un Çamoluk ilçesine kayıtlı Ekmen’in AKP ile hızlı yükselişi biliniyor. Önce TOKİ-Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Çamoluk Derneği eski başkanlarından Veysel Ekmen kısa zamanda İller Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine de  atandı.

CHP TESADÜFÜ (!)

Rumeli Hayat Sigorta A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği, İktisat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Veysel Ekmen evli ve 5 çocuk babası.

Ekmen, Türkiye genelinde Valilik ve Belediyeler olmak üzere yerel yönetimlere kaynak aktaran İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı ve halen bu görevi yürütüyor. 

Ekmen, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin Giresun ziyaretinde de bulunarak arzı endam etti. diye yer aldı.

Konu hakkında görüş belireten bir çok kişi, Veysel Ekmen'in bulunduğu konum itibari ile bir çok Milletvekilinden daha etkili olduğunu bu konumunu bırakıp'ta aday olmaz derken,bir kısmı da, Nurettin Canikli ile olan ilişkisinden dolayı aday olabileceğini ve etkili bir konuma gelebileceğini dile getirdiler.
Veysel Ekmen Kimdir?
1965 doğumlu olan Veysel Ekmen, Kadıköy İmam Hatip Lisesi ve  Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu.  Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yapan Ekmen, İlk olarak Çamoluk Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı.
2002 yılında yapılan Çamoluk Derneği Olağan Kongresinde, İş Adamı İlhan Aydın ile girdiği seçim yarışından başarı ile ayrılarak, Çamoluk Derneği Başkanı oldu.
Veysel Ekmen, Dernek Başkanlığında yaptığı icraatlardan dolayı bir çok eleştiri aldı.
Özellikle İşbaşına gelir gelmez, her köyden 25 üye olacak kararı alarak kendine muhalif bir çok kişinin üyeliğine son verdi.
İki dönem 2002 -2006) başkanlık yapan Veysel Ekmen, bundan sonra da dernekten  elini çekmeyerek, sürekli kendine yakın isimlerin başkan olmasını sağladı.
Veysel Ekmen'in Dernekte yapmaya çalıştığı bir çok organizasyon, üyelere uygulanan ayrımcılık nedeni ile başarısızlıkla sonuçlandı.
(İstanbul Ömerli Piknik denemesi  - Çamoluk'ta Kurban Kesimi -  Çamoluk Gecesi ) gibi organizasyonlar ilgi göremediğinden dolayı başarısızlıkla sonuçlandı.
Veysel Ekmen'e en büyük tepkilerden biri de, 18.Çamoluk Bal Festivaline, o dönem Saadet Partisi Genel Başkanı olan Numan Kurtulmuş'un katılacağı açıklanması ile birlikte, Dernek ve Kaymakalık olarak"Güvenlik gerekçesiyle" oragnizasyondan çekilerek,Numan Kurtulmuş'un Çamoluk'a gelmesini engellemeye çalışmıştı.
Belediye ve Halk elele vererek, festivali gerçekleştirdi.
Festivalde, engel olmaya çalışanlara büyük tepki ortaya kondu.
Ak Parti Çamoluk İlçe Teşkilatı ile de yakından ilgilenen Veysel Ekmen,burada da kendine yakın gördüğü isimlerin iş başına gelmesini sağladı.
Veysel Ekmen'den olur alamayanların iş başına gelemediği iddia edildi.
Çamoluk Derneğinden Burs alacak öğrencilerin cemaat yurtlarında kalmasını yeterli referans gören Vedysel Ekmen    17 Aralık sürecinden sonra, Yakın çalışma arkadaşlarını toplayarak,bu süreç te hükümetin tarafında yer alacaklarını söyledi.  kadar,Çamoluk Derneğinden burs alacak öğrenciler den Hizmet Hareketi ile 
Tüm bu olumsuzlukları göz önünde bulunduranlar, Veysel Ekmen'in aday olmayacağını,olsa da İstanbul'dan  aday olabileceğini dile getirdiler.
Veysel Ekmen Ulusal basında da,aynı zamanda arkadaşı olan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Top'çu vastasıyla yurt dışı seyehatleri nedeni ile yer aldı.
Alucra - Çamoluk arasına, Berdiye dağından yapılan ve atıl durumda bırakılan yol nedeniyle, de bir çok eleştirilere neden olmuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sami CEBECİ
Sami CEBECİ - 9 yıl Önce

Sn. Editör, haberinizi sonuna kadar "okuyanlardan" birisiyim.

Habercilik yaptığınız zannederek bir hemşehrinizin ayağına çelme takmak, karalamak, itibarsızlaştırmak niyeti ile "ucuz habercilik" e yeltenmişsiniz. Bu haber yaptığınız kişiyi değil, ancak sizi zor duruma koyar su-i zanla habercilik yapmışsınız.

Nadana susmaktan daha güzel ödül verilmez biliyoruz, "yafta" nızı da yapıştıracağınıızı da biliyorum. (olsun)

Amacınızın ne olduğunu, neye hizmet ettiğinizi çok merak ediyorum. Lütfen yansız haber, tarafsız haber, haber alma özgürlüğü yorumları yapmayın, bu olsa olsa Medya/cık gücünü çıkarlarınıza alet edilmesidir. Böyle bir haber yapmanızın amacı olsa olsa kıskançlık olur.

Haberde vermiş olduğunuz bilgiler o dönemlerin hepsinde Yönetim Kurulu üyesi olduğum için ya eksik, yada yanlıştır. (harf kısıtı yazmaya yetmiyor)

Milletvekili olması, Ak Parti için bir kazanç olabilir. Bir hemşehrisi olarak biz bundan ancak gurur duyarız, ya siz

Saygılarımla

FATİH AYDIN
FATİH AYDIN - 9 yıl Önce

Saygıdeğer Editör; Haberin içeriğinde son derece eksik ve yönlendirici bilgiler var. Giresun basının da benzer haberler şahsım için de çıkıyor. Farz edelim Veysel Ekmen hakkında yazdıklarınız doğru olsun. Peki şunu sormak gerekmez mi: Bu adamın Çamoluk'a ve Çamolukluya hiç mi faydası olmadı?

Bence tarafsız haber yapıyorum diyorsanız gerçekten tarafsız haber yapın. Size göre kötü yanlarını yazdı iseniz lütfen iyi yanlarını da yazın. İyi yanlarının neler olduğunu bilmiyorsanız Veysel Ekmen'in devlete yetiştirdiği onlarca Çamolukluya sorun. Onlar size anlatır. Vesselam!

aydın akarçeşme
aydın akarçeşme - 9 yıl Önce

sn editör Veysel ekmen i nerdeyse vatan haini ilan edeceniz belki beğenmediniz icraatlar yapmış olabilir ama yörede gözle görülür değişim olmaya başladı ama sizler alışmışınız çamoluk Giresun a 196 km zaten uzakta biryer köygibi kalsın mantığı ayrıca bende Veysel ekmen taraftarı değilim ama şu birgerçek ülkenin sayılı bürokratları arasında taraf olup muhalif olmak önemli değil önemli olan kendini yetiştirip ispatlayan insana yöremiz için sahip çıkmaktır

Mustafa BAYINDIR
Mustafa BAYINDIR - 9 yıl Önce

Kazım abi, kusursuz ve eleştirilmeyecek insan yoktur. Ancak bu şekilde saldırırcasına eleştirmekte doğru değildir. Veysel bey'in şu Çamoluk'a yaptığı en büyük hizmet burstur. Bursun fikir babasıdır. Kaç tane Çamoluklu üniversite mezunu varsa Veysel bey'i onlardan sormalısınız. Böyle mahalle ağzı ile eleştirmek kesinlikle doğru değil. Bugüne kadar Veysel beye kim muhalefet ettiyse, sonra işi düşmüştür ve Veysel bey hiç birisini geri çevirmemiştir. Her zaman hemşerisine sahip çıkmıştır.
Sevgili Kazım abi, sende hak din üzeresin Veysel beyde, bizlerde kısacası Çamoluk'un ekseriyeti de. Bu şekilde bir dünya görüşüne sahipken bir beşerin sana göre kusur sayılacak kusurlarını (ki ortada bir kara propaganda var) açık etmek Efendimiz SAV hadisi ile çelişmiyor mu?
Veysel bey'e tepki gösterip dükkanından çıkmasını isteyen zât Yeniköy'e gelsin, herkesin içirecek bir suyu-çayı-ayranı vardır. Veysel beyin bile...
Veysel beyin savunmaya ihtiyacı yok, bende muhabbetimden ötürü yazdım.
Selam dua ile

Mustafa BAYINDIR
Mustafa BAYINDIR - 9 yıl Önce

Sevgili Kazım abi,
Keşke bizi 1000 karakter ile sınırlamasaydın. Veysel bey 1000 karakterle anlatılacak birisi değil. Haberine ek olarak maddeler halinde bence olumlu yönlerini yazıyorum.

Burs geleneğinin fikir babası
Giresun bürokrasisinde Çamoluk'un yer edinmesini sağladı
Çamoluk Belediyesine Özcan Çinici döneminden bu yana defalarca maddi manevi yardımcı oldu
Çamoluk'ta İmam Hatip'in kurulması için elinden geleni yaptı
Meslek Yüksek Okulu için defalarca ziyaretlerde bulundu
Çamoluklu üniversite mezunlarının devlet kademesinde iş bulması için hepsine referans oldu
Çamoluk Derneğinin yüzünü Çamoluk'tan dünyaya çevirdi. Afrika'da-Somali'de dünyanın çeşitli yerlerinde İslam alemine Çamoluk adı ile yardıma koştu
Burada saymakla bitiremem. Ancak benim zihniyetim odur ki; "Bir Çamoluklu suçlu dahi olsa ben ona sahip çıkarım. Benim kötüm elin iyisinden bana daha kıymetlidir" Sen böyle düşünmeyebilirsin Kazım abi.
Ben senide Allah için severim. İslamı bilen insansın. Bunlar seni küçültür.

Yusuf Kürkçü
Yusuf Kürkçü - 9 yıl Önce

Veysel beyin hakkında bu yazılanları şiddetle kınıyorum çamoluğa sayısız hizmetleri olmuştur kendisinin yönlendirmesi ile kadıköy anadolu imamhatip lisesini kazandım ve bitirdim ve yine onun yönlendirmesi ile şimdi bursa uludağ üniversitesinde işletme bölümünde okuyorum çamoluk gençliğine büyük katkısı vardır saygılarımla.

Eda Nur YANIKOVA
Eda Nur YANIKOVA - 9 yıl Önce

''Ey inananlar, buyruktan çıkmış biri, size bir haber getirdi mi doğru, yahut yanlış veya yalan olup olmadığını araştırıp iyice bir anlayın, yoksa bir topluluğa, bilgisizlikle bir kötülükte bulunur da yaptığınıza nâdim oluverirsiniz. ''

Keşke bir haber yapmadan önce aslından emin olsanız. Benim bildiğim habercilikte objektiflik vardır ama görüyorum ki siz bu özellikten bi habersiniz. İnsanları hiç birşey bilmeden kulaktan dolma bilgilerle yargılıyorsunuz. son olarak sizleri biraz memleketinizi ve insanlarını tutmaya , sevmeye davet ediyorum.. Madem eleştiriyorsunuz daha iyisini siz yapında görelim.
Selametle..

levent kesik
levent kesik - 9 yıl Önce


Yukarıda arz edilen nedenlerle asılsız haber yapılması hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim .

Basın Kanunu;
MADDE 13.- Basılmış eserler yoluyla işlenen fiillerden doğan maddi ve manevi zararlardan dolayı süreli yayınlarda, eser sahibi ile yayın sahibi ve varsa temsilcisi, süresiz yayınlarda ise eser sahibi ile yayımcı, yayımcının belli olmaması halinde ise basımcı müştereken ve müteselsilen sorumludur.
Bu hüküm, süreli veya süreli olmayan yayınlarda yayın sahibi, marka veya lisans sahibi, kiralayan, işleten veya herhangi bir sıfatla yayımlayan, yayımcı gibi hareket eden gerçek veya tüzel kişiler hakkında da uygulanır. Tüzel kişi şirketse, anonim şirketlerde yönetim kurulu başkanı, diğer şirketlerde en üst yönetici, şirket ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumludur.




SIRADAKİ HABER

banner200

banner205