Giresun'da 100.000 Kişiye Maaş,10.000 Kişiye İş

CHP Milletvekili Aday Adayı İnşaat Mühendisi Aykut Gezmiş, "Aile Sigortası ve kalkınmaya yönelik projelerimizle Giresun halkının yüzünü güldüreceğiz" dedi.

Giresun'da 100.000 Kişiye Maaş,10.000 Kişiye İş

CHP Giresun Milletvekili Aday Adayı İnşaat Mühendisi Aykut Gezmiş, yoksulluğu; koruyucu ve güçlü sosyal devlet politikaları ile aşacaklarını ifade ederek, “Tüm çalışanların ve emeklilerin insan onuruna yaraşır bir gelir düzeyine kavuşturulmasını hedef alacağız, tüm yurttaşlarımızı yaşamları boyunca 'özürlülük, işsizlik, hastalık, yaşlılık, maluliyet, ölüm, iş kazası ve meslek hastalığı, bakıma ve korunmaya muhtaçlık' gibi risklere karşı sosyal güvenliğe kavuşturacağız” dedi.
Gezmiş, CHP iktidarında Aile Sigortası projesi kapsamında Giresun'da ihtiyaç sahibi yaklaşık olarak 100 bin kişiye 600 ile 1.250 lira arasında aylık nakit para verileceğinin altını çizerken, başta fındık mamullerine yönelik bölgesel ve sektörel süper teşvik uygulaması olmak üzere üretimi geliştirerek, deniz ve yayla turizmini geliştirecek hamleler yaparak istihdam sağlayıp beklenen yatırımları gerçekleştirerek de yaklaşık olarak 7 ila 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarının taahhüdünü verdi. 
Aykut Gezmiş, CHP'nin somut sorunların çözümüne ilişkin ürettiği politikaların kamuoyunda memnunluk yarattığını kaydederek, “Bizim bütün çabamız yoksulluğu yok etmektir. Siyaseti slogan düzeyinde değil, hizmet için yapıyoruz ve net çözümler ileri sürüyoruz” ifadelerini kullandı.
ÇITAYI YÜKSEK TUTACAĞIZ
Yoksulluğun önüne  geçmek için en yaratıcı hamlelerinin Aile Sigortası olduğunu da belirten Gezmiş, yoksullukla mücadelede çıtayı yüksek tuttuklarını, bunun için de tüm çalışanların ve emeklilerin insan onuruna yaraşır bir gelir düzeyine kavuşturulmasını hedef alacaklarını,  tüm yurttaşların yaşamları boyunca 'özürlülük, işsizlik, hastalık, yaşlılık, maluliyet, ölüm, iş kazası ve meslek hastalığı, bakıma ve korunmaya muhtaçlık' gibi risklere karşı sosyal güvenliğe kavuşturacaklarını söyledi.
Aile Sigortası ile yetişkin desteği, çocuk desteği ve eğitimi, sosyal uyum desteği, engelli desteği, yaşlı desteği, sağlık desteği adı altında ailelere en düşük 600, en fazla 1250 lira aylık maaş verileceğini dile getirdi.
7 ila 10 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI
CHP Milletvekili aday adayı Aykut Gezmiş, hedeflerinin istihdam ve adil bölüşüm olduğunun altını çizerek de, öncelikle fındığa hak ettiği değeri vereceklerini,  Fiskobirlik'i ayağa kaldıracaklarını, fındık mamullerine yönelik süper teşvik uygulayarak, sönen bacaları tüttürerek istihdamı artıracaklarını, buna paralel olarak da yayla ve deniz turizmini geliştirerek hem şehrin ekonomik  sosyal yaşamını canlandıracaklarını, hem de yeni iş sahaları yaratacaklarını söyledi.
Gezmiş, “Biz üretim ekonomisinden yanayız, bacaları tütmeyen ekonomi sağlıklı değildir. Giresun'da yaklaşık olarak 7 ila 10 bin işsize iş imkânı sağlayacağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205