Selahattin Düzyurt,İsteyen herkes aday olabilmeli

Eski başkan adaylarından Selahattin Düzyurt,yaklaşan dernek seçimleri ile ilgili olarak Çamoluk Haber'e açıklamalarda bulundu.

Selahattin  Düzyurt,İsteyen herkes aday olabilmeli

 4 Aralık 2011 Pazar günü yapılacak olan Çamoluk Derneği seçimleri ile ilgili olarak , Geçtiğimiz dönem Çamoluk Derneğine başkan adayı olan,Köroğlu mahallesinden,Çubuklu Kaynak Suları    sahibi, Selahattin Düzyurt ile  görüştük.

 
Derneğin durumu,geçmiş ile bu günü ve geleceğe dair  beklentileri.
 
Selahattin Düzyurt,dernek kavramının  öncelikle tanımlanması gerektiğini söyleyerek,
Dernekler, kazanımları şahıslar tarafından paylaşılmayan Sivil Toplum Örgütleridir.”dedi
 
Selahattin Düzyurt, geçmiş dönemlerde yapılan dernek faaliyetleri ile bu günkü faaliyetler arasında çok farklılıklar olduğunu, bu  durumunda açıkça görüldüğünü söyledi.
Düzyurt yaptığı açıklamada, “Ben son dönemlere baktığımda   birçok şeyin değiştiğini gördüm. bir dönem yapılan, bir kısım hizmetler her neden ise  uygulamadan kaldırıldı. Bunların en başında ise Çamoluk’ta  Kurban Organizasyonunun geldiğini söyledi.
Yapılan uygulamayla birlikte Çamoluk’ta ki bir çok  fakirin evine bu sebeple  et girdiğini ama bunu da uygulamadan kaldırılmasıyla birlikte Çamoluklu garibanların bu hizmetten de mahrum kaldıklarını dile getirdi.
 
Yaklaşan Dernek Seçimleri ile ilgili olarak ta,”kendisinin herhangi bir listede yer almasının söz konusu olmadığını ama şahıs olarak Murat Şapaloğlu’nu  destekleyeceğini açıkladı.
 
Mevcut yönetimin vaadlerini yerine getirmediğini söyleyen Selahattin Düzyurt,”Bizim aday olduğumuz dönem de nerdeyse bende Yaşabey’e oy verecektim,çünkü Yaşabey Çamoluk Üniversitesi için yurt yapımında kullanılmak üzere 1.000.000. TL (Bir Milyon Lira) yatırım yapacağını söyledi, bu vaad üzerine öyle bir ortam oluşturuldu ki, biz kazandığımızda sanki Çamoluk’a gelecek olan bu yatırımın önü kesilmiş olacak gibi bir hava meydana geldi.
Ama gelinen nokta da, iki boyunca,bu yatırımı henüz göremedik” dedi.
 
Selahattin Düzyurt, seçimi kaybetmelerin de bu yatırım sözünün  en büyük etken olduğunu söyledi.
 
Selahattin Düzyurt, kendi girdikleri seçim yarışı ile bu günü kıyasladığında, geçtiğimiz dönem ki seçimlerin daha heyecanlı bir atmosfer meydana getirdiğini,bunun nedeni olarak ta her iki adayın aynı siyasi görüş ve düşünceye sahip olduklarını, söyleyerek,”Murat Şapaloğlu 3 dönem  bu gurubun Bal Ağalığını yaptı. Demek ki bir birikimi vardı. Şimdi kalkıp Murat Şapaloğlu hakkında olumsuz konuşurlar sa  bunun izahı olamaz”dedi.
 
Çamoluk Derneğinin marka değeri olduğuna inanmayan,Selahattin Düzyurt,”Marka değeri olarak neler yapılmış Çamoluk’un hangi sorunları çözülmüşte marka değeri olmuş”dedi.
 
Selahattin Düzyurt Çamoluk’ta ki bürokrasinin baskı altına alındığını söyleyerek,"Her ortamda bahsedilen Göl Park için hatır sayılır bir katkı yaptık. Göl Park için katkı yapanlara törenle  plaket verildi ,ama Kaymakam Bey çekindiği için bizim plaketimizi kendi makamında vermek zorunda kaldı” dedi.
 
Çamoluk’un en fazla ayrıcılıktan çektiğini,söyleyen Düzyurt,Çamoluklular arasında ki ayrımı ve ayrışmayı kaldıracak ve kaldırmak için çalışacak herkesi destekleyeceklerini söyledi.
 
Uygulanan seçim sisteminin de yanlış olduğunu söyleyen Selahattin Düzyurt,” Bana göre seçimlerin çarşaf listeyle yapılması lazım,kendine güvenen adını listeye yazdırır. Eğer üyeler tercih ederse kendine yönetimde yer bulur. Mevcut seçim sistemi gruplaşmayı öngörüyor. Birilerinin adamı olmadan listeye giremiyorsun, bu ister istemez ayrışmayı getiriyor” dedi.
 
Çamoluk’a tarafsız olarak hizmet etmek isteyen birinin  bu hizmeti yerine getirme şansının olmadığı gibi isteyen Çamoluklunun da derneğe üye olamadığını söyledi.
Selahattin Düzyurt, Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olan ve 18 yaşı doldurmuş herkesin derneğe üye olabilmesi gerekir dedi.
 
Selahattin Düzyurt, son olarak,Yapılacak olan bu seçim, Ülkemiz,Çamoluk ve Çamoluklu için hayırlı olsun dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

İlçe ve köylerde NÜFUSU ARTIRMADAN kim gelirse gelsin HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZ. 2012 bütçesi için 400 bin küsür para bütçeden ayrılmış. Şimdi bu bütçe ile ne yapabilirsiniz.
Öncelikle köylerde belli arazileri MESKENE AÇIP TOPLU MAHALLELER olmalı. Bildiğiniz gibi her herkesin kendi TARLASINA EV YAPMASINDAN dolayı evler bir birine çok uzak ve EYLÜL AYI GELDİĞİNDE KÖYLER BOŞALMAKDA.
İstanbul - çamoluk otobüsleri TURLAR DÜZENLEYİP PERŞEMBE AKŞAMI istanbul'dan bilet alıp PAZAR günüde geriye dönen yolcudan İNDİRİM YAPIP köye gidip gelmeler CAZİP HALE GETİRMELİ.

ÖRNEĞİN İSTANBUL gidiş dönüş bileti alan 80 -90 LİRA gibi.
FESTİVALLER İPTAL EDİLİP KÖYLÜNÜN AYNI ANDA KÖYE GİDİP TEKRAR AYNI ANDA KÖYLERİN BOŞALMASI ÖNLENMELİ.
İnsanların sürekli köyde olmaları sağlanmalı.

zekeriya tepeyurt
zekeriya tepeyurt - 12 yıl Önce

öncelikle 4 aralıkta yapılacak olan çamoluk dernek seçiminin ilçemiz için hayırlar getirmesini yüce ALLAH tan niyaz ederim . yukarıda okuduğumuz gibi sayın başkan selahattin düzyurt'un söylediklerine katılmamak mümkün değil , birilerinin adamı olmayı bırakalım artık çamoluğun büyüyüp gelişmesi için çareler düşünelim ve birlik beraberlik içerisinde en güzel hizmet nasıl yapılır onun gayretini gösterelim nacizane benim görüşümde çarşaf listedir .çarşaf listeyle en azından birlik beraberlik sağlanmış olur ne zamanki biz birlik ve beraberliğimizi sağladık işte ozaman başarıya ulaşırız bölünerek parçalanarak bir yere varmamız mümkün değil . birde şuna vurgu yapmak istiyorum arkadaşlar kimse yapamayacağı hizmeti kongrede yapacağım diye vaad etmesin . sonra birileride çıkar neden yapmadın diye yakanıza yapışır ...! çamoluğumuza en güzel hizmeti yapacak kadroların , birliği dirliği zenginleri değil fakir fukarayı gözeterek gösteriş için değil allahın rızasına uyarak layık olan

zekeriya
zekeriya - 12 yıl Önce

hizmetleri yapmalarını canı gönülden temenni ediyoruz

sefer gür
sefer gür - 12 yıl Önce

selahatin abinin röportajını gerçekten canı gönülden destekliyorum doğrusu da budur çamoluğu birlik beraberliğe değil guruplaşmaya yönlendiriyorlar çamoluk dernegini istanbuldaki birlik beraberlik olmazsa çamoluk ilçesini çamolukta yaşayan kişiler yönetmezse gerçekten hiç birşey ileriye dönük iyi bir sonuç vermeyecektir paylaşmayı ve birlik beraberliği sağlamamız gerekiyor çamoluğun gerçekten menfatları için selahatin abiye teşekür ediyorum

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205