Bir Hayalim var İçinde Alucra Olmayan Bir İle Bağlı Olmak Gibi

Çamoluk'lu Esnafın dilinden Çamoluk Alucra İlişkisi.

 Bir Hayalim var İçinde Alucra Olmayan Bir İle Bağlı Olmak Gibi

Çamoluk ilçe esnaflarından Mustafa Tepetam, Çamoluk Alucra arasındaki bağı farklı  bir perspaktiften ele alarak yazıya döktü.
İşte Mustafa Tepetam'ın yazısı

 Bir Hayalim var İçinde Alucra Olmayan Bir İle Bağlı Olmak Gibi

Çamoluk ilçesi 20.05.1990 yılın da ilçe oldu lakin,tabiri caizse kimliğini cebine koyamadı Alucra vesayetini aşamadı.Adeta ceviz ağacı gölgesinde büyüyen meyva ağacı gibi olduk.Ne boy verip uzadık nede meyve verdik versekte ham oldu.Alucra bizim ilçeliğimizi kabullenmedi biz ise Alucranın himayesinden çıkamadık.

      1990 yılında ilçe olduh hali ile kurumlar geldi lakin çalışacak personeli bile kendimiz seçemedik Alucralı geldi gelen personelin üstün başarısı veya konuya hakim olduğu için değil tamamen siyasi baskı ile geldi.Bunun birsürü örneği mevcuttur.bunların hepsinden daha acı olanı ise taşerön firmaların çalışanını bile kendimiz seçemedik  Alucradan gönderildi.

       İlçe olarak ayrılsak bile bizleri kurumsal olarak koparmadılar yıllar yılı emekliyi Alucraya taşıdılar aldığı üç kuruşu da Alucrada bırakıp geldiler.Adliye olarak bağlıyız tarım kredi kooparatifi,orman işletme,türk Telekom,alt yapısı hazırlanmış olan TEDAŞ ise yolda.

      Geçtiğimiz yıl Alucranın köklü bir esnafı ile hasbihalediyorduk konu dondu dolaştı Çamoluk'un ilçe olması bağımsız bir yer olmasına geldi ve söyle dedi:”Ben askerdeyken Alucralı bir komutanım vardı biraz sohbet ettik sonra dediki mindavalın dere yolu açıldımı?(seme yolu)evet açıldı diyince eyvah! Alucranın en büyük kaybı bu olur dedi” diyor.TSK’nın personeli beş yılda  on gün izne gelen adam böyle düşünüyor ise gerisini sen düşün.

    Bağlı olduğumuz ilimiz bize 180 km uzaklıkta gözden ırak gönülden ırak… Göz görmüyor gönül katlanıyor.Engebeli arazimiz aşılmaz yollarımız ardı arkası bitmeyen keskin virajlarımız T.C.nin tek çizgisiz kara yoluna sahip olmamız bizleri aşılmaz kılar.

     Bizleri yöneten üst makamdaki yetkililer memleketimize gelir adeta bayram havasında geçer çünkü  görevi süresinde gelirse  bir defa gelir onun için kıymetli olur.Bizler ise gidince yukarılar nasıl yaylada havalar nasıl arda boğazındaki su akıyomu gür,köpüklü şekilde diyerek zoraki hasbihal başlar.

    Çamoluk halkının  doksan öncesindeki kuşağın %80’i Giresuna gitmemiştir sonraki kuşak ise gittiği ikiyi geçmemişti.Velhasıl kelam bizlerin biran önce vadide il olmaya aday olan Alucranın olmadığı biryere bağlanmak veya mevcut başka ile transfer olmak gerekir.

                                                                                                Çamoluk İlçe Esnaflarından MUSTAFA TEPETAM

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 22:29

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Adem Düzyurt
Adem Düzyurt - 7 yıl Önce

Kardeşim çamoluk adina iyi yazmışın lakin çamolukda onca esnaf var kimse elli taşın altına koyup da çamoluk için hiç bir harekete geçmiyor çamolukdan resmi kurumlar bir bir alucraya gidiyor yabilan yatirimlar atillasiyor hep derler nüfus nüfus vatandaş neye guvesinde atillasan bir yere nüfusunu aldirsin getir nanigi götür çocuğu adam azık bohcasini almış tarlaya cifsurmeye gitmiş torbayi ağacın altında bırakmış öylen olmuş karni açıkmış almış olduğu yemek için varmışki karga azik torbasini almış gavan başına çıkarmış adam ne yaptıysa kargaya azik torbasini indirememis çıkmış karganin yuvasından cuculerini almış yanina koymuş başlamış beklemeye gargara başlamış cigirmaya adam gargaya demiş getir nanigi götür çocuklari

Nazım Kulaoğlu
Nazım Kulaoğlu - 7 yıl Önce

AYNI SIKINTILAR ALUCRA İLE GİRESUN ARASINDA DA VAR.

Ahmet özveri
Ahmet özveri - 7 yıl Önce

Değerli kardeşimiz duygu ve düşüncelerinde kendine göre haklı olabilir. Fakat Çamoluk ilçe olduktan sonra biliyorsunuz Gümüşhane ile Giresun arasındaki tercihini Giresun'dan tarafa kullandı halkımız. O yüzden İl'e olan uzakligimiz, Alucra' nin gölgesinde kalmak gibi şikayetler pek yerinde değil. İkincisi ise ilçemizin kalkınamaması. Maalesef bu konu Çamolukluların eksikliği. Saygılarımla.

Bayram köse
Bayram köse - 7 yıl Önce

Kardeşim çok güzel yazmışsın eline koluna gönlüne sağlık insanlar hak ettikleri şekilde yönetilir bizim kendi halkımız böyle olmasını istiyor Çamoluk'a beş gömlek üstün yönetici getirdik görevde kaldığı süre içinde .otuz senede Çamoluk'un alamadığı hizmeti yatırımı yaptı. sonuç üçbeş kişinin yalan yalnız kulaktan duyma laflarla şikayeti üzerine savaş başkanı içeri attırdılar sizlerde buna seyirci kaldınız şimdide vay anam alucra böyle vay anam bagımlıyız vay anam vs hemşerim alucra insanında birlik var beraberlik var Nurettin canikliyi padişah yaptılar biz kendi adamımızı mahkum yaptık aradaki fark bu sevgili kardeşim

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205