Vadinin Gururu Türkiye'nin Altın Sporcusu Demet Parlak Adını Tarihe Yazdırdı.

Konya 2022 5'inci İslami Dayanışma Oyunları’nda atletizmin ilk gün müsabakalarında Ay-yıldızlı atletler büyük bir şova imza attı. Türkiye, 5 altın, 2 gümüşle toplam yedi kürsü yaptı. Türkiye'yi gururlandıran altınlardan biride, Çamoluk'lu hemşehrimiz Milli Sporcumuz Demet Parlak'ın oldu.

Vadinin Gururu Türkiye'nin Altın Sporcusu Demet Parlak Adını Tarihe Yazdırdı.

Finalde 4.00 metreyi geçerek kadınlarda sırıkla atlamada, Demet Parlak ve Buse Arıkazan, tıpkı Bakü'de olduğu gibi ikinci kez aynı kürsüde yer almayı başararak tarihe geçtiler. Her iki milli atlet de 4.00 metrelik derecesiyle altın madalyaya uzandılar.

Çamoluk Pınarlı köyü nüfusuna kayıtlı Milli Sporcumuz Demet Parlak (26) üç kardeşlerden ortancasi. Basın İlan kurumu Adana şube Müdürlüğüden Emekli, baba Cemil Parlak haber merkezimize verdiği demeçte, "çok küçük yaşta spor'la tanışan Demet kızımız, bir çok birinciliklere imza attı, bizi birkez daha mutlu etti. Şanlı bayrağımızı kızım Demet sayesinde dalgalandırdık" dedi.

Demet Parlak, Türk sırıkla atlayıcı. Parlak, 2015 Cezmi Or Kupası'ndaki kişisel en iyi derecesini yaptığı 4,21 metrelik atlayışıyla, 15 yıllık sırıkla atlama Türkiye rekorunu kırdı. Sporcu 2016'da rekoru önce 4,22, ardından 4,30'a taşıdı. Parlak, Mart 2016'da 16 yıllık salon rekorunu da 4,26 metreyle eline geçirmişti. Böylelikle yeni bir başarıya daha imza atan Milli Sporcumuz Demet Parlak'a Çamoluk Haber olarak başarılarının devamını diliyoruz.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2022, 20:49

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205