Bizim Terkettiklerimize DKMP Sahip Çıktı

Evcil hayvan edinirken bir daha düşünün.

Bizim Terkettiklerimize DKMP Sahip Çıktı
Yeniköy'de vatandaşların sokağa terkettiği kedilere Doğa Koruma Milli Parklar  Şebinkarahisar şefliği sahip çıkarak koruma altına aldılar.
Yaz aylarında köye gelen vatandaşların sahiplenip bakımını yaptıkları evcil hayvanları sonbaharda büyükşehirlere giderken sokağa terketmelerine  DKMP ekipleri duyarsız kalmayarak
 onları hayvan barınağına götürdüler.
Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü Şebinkarahisar Şefi Fatih Albayrak ve ekibi, Çamoluk Yeniköy'de sokağa terkedilen kedileri tek tek toplayarak , Bulancak hayvan barınağında koruma altına alınmasını sağladılar.
Sokaklardan topladıkları kedileri kafeslere koyan ekip kedilerin zarar görmemesi için  yoğun çaba safettiler.
Konu ile ilgili olarak, Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü de  sosyal medya hesabından açıklama yaparak ,vatandaşları bu konularda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Yapılan açıklamada;ı Şebinkarahisar ve Çamoluk, Giresun’un güzel ve şirin ilçelerindendir. Özellikle yaz aylarında gurbette yaşayanlar bu ilçelere gelerek günlerini burada geçirirler. Haliyle nüfus yaz aylarında yoğunlaşır bu ilçelerin köylerinde...Yaz sezonunu ilçede geçiren bazı tatilciler bulundukları ortam nedeniyle köpek ya da kedi sahipleniyorlar. Bunda yadsınacak bir durum yok elbette. Ama asıl sıkıntı yaz sezonu bittiğinde başlıyor. Şebinkarahisar’a yazın gelenler burada kaldıkları süre içerisinde bağ/bahçe evlerinde kalanlar özellikle bir heves üzerine beslemek için köpek veya kedi edinmeye çalışıyorlar. İşte asıl sorun bundan sonra başlıyor. Sahiplendikleri köpek veya kedileri, tatil bittikten sonra giderken sokağa terk ediyorlar. Terkedilen hayvan psikolojik olarak büyük sıkıntılar çekmeye başlıyor sonrasında... Ev bakım ortamına iyice alışan hayvanlar terkedilince ne mi oluyor? Terk edilme travmasıyla yiyip içmeyip farkında olmadan intihar ediyor. Hayvan sahiplendikten sonra onları sokağa terk etmek onlara yapılabilecek en büyük kötülük sanırım… Her canlı gibi terk edilerek savunmasız kalan bu hayvanların içinde derin boşluklar oluşturuyor. denildi.

Yapılan açıklamada vatandaşlar; "En başından bakamayacağınız hayvanları almayın. İstediğiniz değil ihtiyacınız olan hayvanları sahiplenin. Şartlarınıza, yaşam tarzınıza uygun olanını bulun. Yoksa inanın terk edilmek her canlıya acı veriyor." diye uyarıldı.

Çamoluk Haber




Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 09:26

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nurcan ekmen
Nurcan ekmen - 5 yıl Önce

Orası benim memleketim ben orada kaliyordum hiç kedi filan yoktu bunları başka yerden getirip bırakmışlar ve suç yeniköye kalıyor buda beni çok üzdü ne yazık ki

Fahri aTonbul
Fahri aTonbul - 5 yıl Önce

Bakmayacağınız hayvanı almayınız hayvan terkedilmeyi kabullenemiyor yazık, bizim köydede çok bu vaka, bir gün köye gittim evin her basamağında 1 kedi anama sordum istanbula gidenlerin terkettiği kediler, anamda olmasa hayvanlar kışın aç kalacak.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205