30 Kasım'da Çamoluk Fasülyesi Tescil Belgesini Alacak

Giresun Valiliği tarafından düzenlenen organizasyonda Çamoluk Şeker Fasülyesinin Tescil belgesi takdim edilecek.

30 Kasım'da Çamoluk Fasülyesi Tescil Belgesini Alacak

 30 Kasım 2018 Cuma günü, Giresun Valiliği tarafından düzenlenen coğrafi işaretli ürünler ve kooperatifçilik konulu bilgilendirme toplantısında, Çamoluk Şeker fasülyesinin marka tescil belgesi takdim edilecek.


Ticaret Bakanlığı tarafından, bölgelerde kurulan Kalkınma Ajansları aracılığı ile, bölgelere has yöresel ürünlerin tescilini yapıp, bunlarında, ekonomiye kazandırılması çalışmaları kapsamında, DOKA Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının, Çamoluk Şeker Fasülyesi üzerinde yaptığı çalışmalar sonuçlanmış, Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı'nın girişimlşeri ile de tescil edilmişti.
Yapılacak olan toplantıda, Çamoluk Şeker Fasülyesinin Marka Tescil belgesei, Türk paten Kurumu Başkanı tarafından Çamoluklu yetkililere teslim edilecek.
Yine düzenlenecek toplantıda, bölgelerde üretilen coğrafi tescil belgelli ürünlerin kooperatifler aracılığı ile pazarlanması konusunda bilgiler verilecek.
Çamoluk Fasülyesinin inceleme aşamalarında elde edilen tecrübelerin de katılımcılarla paylaşılacğı toplantıya; Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı  Prof. Dr. Habip Asan, 
ooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seğmenoğulları, Doğu karadeniz Ajansı Genel Sekreteri Onur Aydın, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Yetkilileri, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi   öğretim üyeleri,Çamoluk Kaymakamı, Çamoluk Belediye Başkanı Ziraat Odası yetkilileri STK Yetkilileri, Uluslararası Toptancı Metro Market yetkilileri ve davetliler katılacak.
Yapılacak olan toplantının Çamoluk için dönüm noktası olması bekleniyor.
Özellikle Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı tarafından yapılan tanıtma ve geliştirme çabaları sonucu, Çamoluk'ta Şeker fasülyesi üretim ve hasatlama çalışmaları daha pratik hale gelmişti.
Çamoluk'a kazandırılan, Şeker Fasülyesi ekim, çapalama makinaları ile daha kısa sürede ve daha geniş alanlara ekim yapılabiliyor.
Ayrıca bu çalışmalarda damlama sulama yöntemi de teşvik edilerek ekilen ürünün daha düzenli sulanması sağlanmış oluyor.

Yapılan toplantıların temel amacının;

  • Doğu Karadeniz Bölgesinde coğrafi işaretli ürünlerde kooperatiflerin etkinliğinin arttırılmasına yönelik olarak bir strateji hazırlanarak uygulamaya konulması,
  • Bu alanda faaliyet göstermek üzere kurulacak kooperatiflerin kuruluşunda eğitim ve teknik destek sağlanması,
  • Mevcut kooperatiflerin coğrafi işaretlere ilişkin faaliyetlerinin özendirilmesi,
  • Kooperatiflerin bu konuda proje üretme kapasitesini güçlendirici eğitim ve danışmanlık desteği sağlanması olarak açıklanıyor.
Çamoluk Haber



Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2018, 10:08

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205