ÇAMOLUK KURAN KURSU DERNEĞİNİN İFTİHAR TABLOSU

Çamoluık Kur'an Kursu Derneği üniversite öğrencilerine destek olmaya devam ediyor.

ÇAMOLUK KURAN KURSU DERNEĞİNİN İFTİHAR TABLOSU
Geçtiğimiz yıl içerisinde öğrenci olmadığı iddia edilerek kapatılmaya çalışılan Çamoluk Kur’an Kursu  başarılı çalışmalarına devam ediyor.
Çamoluk Kur’an Derneği hizmet binasında yatılı olarak kalan 9 Öğrenci üniversite imtihanların da büyük başarı gösterdiler.
 
Yapılan açıklamalarda,Kurs bünyesinde eğitim desteği alan öğrencilerden;   
 
1- Barış KÖPRÜBAŞI Amasya büro yönetimi   
2- Rukiye GECÜ   Kırklareli Muhasebe           
3- Suat AKMAZ  Afyon Yerel Yönetimler        
4- Emrah YESİR Sakarya Felsefe                  
5- Yaşar MÜNÜKLÜ Karabük Arkeoloji           
6- Osman SAĞIZ Zonguldak Türkçe Öğretmenliği
7- Fatih KILIÇDERE Sivas Tarih                         
8- Hayriye KÖPRÜBAŞI İstanbul Felsefe
9- Kasım ÜZER Muş Din Kültürü Öğretmenliği
 
Konu ile ilgili olarak kendisiyle görüştüğümüz,Kuran Kursu Dernek Yöneticisi İsmail Bakırhan şunları kaydetti. Öncelikle Çamoluk’umuz adına hem sevinçliyim hem de gurur duyuyorum. Bir insan hedefe kilitlenirse başarı Allah ın lütfuyla kaçınılmaz olur. Kıt kanaat imkânlarla zor şartlar altında nihai olarak arzuladığımız başarı olmasa da birçok olanak ve imkândan yoksun altyapıyla bu bizleri sevindirici bir sonuçtur.  İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi şartlarda daha güzel neticeler almayı ümit ediyoruz. Tabi şunu belirtmek isterim. Umumi başarılar kolektif katkı ve dayanışmayı, yardımlaşmayı kaçınılmaz kılmaktadır. Bu bakımdan tüm Çamoluklu hemşerilerimizin Allah için yardım ve desteklerini sürekli hale getirmesi gerekiyor. Biz bu kardeşlerimizi motive etmek ve başarabileceklerine inandırmak için tüm imkân ve olanaklarımızı hiç bir şeyden kaşınmadan ortaya koyduk. Bu kardeşlerimiz ara tatilde yaklaşık bir ay İstanbul’a götürdük. Burada üniversitede okuyan genç arkadaşlarımızla bir arada kaldılar ve yoğunlaştırılmış bir çalışma içerisine girdiler. Yine kendilerini motive etmek adına İstanbul da çeşitli gezi ve programlar tertipledik. Ancak yeterli olduğunu düşünmüyorum. Gençlik bir milletin geleceğidir. Kendi değer yargılarına sahip, günün gerektirdiği bilgi ve birikimle donanımlı, her bakımdan üretken, tüketiminde dengeli bir nesle sahip olmayan milletlerin geleceği tehlike altındadır. Kendi değerler aklını ve toplumsal hafızasını kullanamayanlar başkalarının hegemonyası altında kendileri olmaktan çıkmaya mahkûmdurlar. Bu bakımdandır ki bizler Çamoluk kuran kursu derneğimiz olarak bu gaye ve gayret içerisinde kendi açımızdan ilçemize bir nebze olsun faydalı katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Çok söze hacet yok sanırım asıl söylenecekleri bu kardeşlerimizin başarısı fazlasıyla söylüyor. Son olarak şunu söylemek istiyorum şimdi sıra hayır sahibi iş adamlarımız da. Bu kardeşlerimiz dar gelirli ailenin çocukları. Kendi olanak ve imkânları okul hayatları için kifayet etmeyecektir. Bu kardeşlerimizin bundan sonra ki başarısı hayır sahibi iş adamlarımızın burs yardımlarına bağlıdır. Ben inanıyorum ki onlarda kendilerinin üzerine düşeni yapacaktırlar. Gayret bizden Tevfik rabbimizden. Diye konuştu.
 
Çamoluk Haber olarak bizde Çamoluk’ta yapılan eğitim çalışmalarının artarak devam etmesini diliyor ,kazanan öğrencilere başarılar dişliyoruz.

Çamoluk Haber





YORUM EKLE
YORUMLAR
NİHAT AKARÇEŞME
NİHAT AKARÇEŞME - 13 yıl Önce

ismail hocom;
rabbim, bu yolda senin ve başarı sağlayarak üniversiteye girmeyi hak kazanan bu kardeşlerimizin yollarını açık etsin.kem gözlerden uzak etsin.
bütün ekibinizi canı gönülden tebrik ediyorum
cumanız,kandiliniz ve bayramınız mubarek olsun.
syg.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205