Av Yapanlar Dikkat!

Giresun Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır yaban hayvan avlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu."

Av Yapanlar Dikkat!

Giresun Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, ''Barut dolu kartuş düzenekli avın, can yakmaması için vatandaşlarımız alınan yasağa uymalıdır'' dedi.

Hıdır, yaptığı açıklamada, son zamanlarda zirai amaçlı olarak yaban hayvanlarının uygun olmayan tekniklerle avlanıldığı ya da avlanılmaya çalışıldığı yönünde duyumlar aldıklarını belirtti. 

Yaban hayvanlarının ne şekilde ve ne zaman avlanılacağının Merkez Av Komisyonu kararı ile belirlendiğini belirten Hıdır, yasak olan usullerle av yapmanın suç olduğunu ve aykırı davrananlara cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Son zamanlarda barut dolu düzenekli avın öne çıktığını belirten Hıdır, ''Tarlalara zarar veren köstebekler için yapılan bu usulsuz avlanmalar avcıların yaralanmasına neden olurken, aynı zamanda da para cezası uygulanıyor. Bu tür av yöntemiyle Espiye ilçesinde yaban domuzu ve çakal için kurulan düzeneği kontrol eden bir kişi iki parmağından, oğlu ise hafif yaralandı. Giresun'da bu ve benzeri yöntemlerle geçen yıl av yaptığı tespit edilen üç kişi bu yıl ise iki kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.''
Hıdır, av bayilerinin de bu tip avcı yada kaçak avlanmaya müsaade eden alet ve ekipman satmamaları gerektiğini belirterek, bu konuda av bayileri ve vatandaşların hassas olması gerektiğini de ifade etti

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205