Çamoluk Kur'an Kursu Camii İbadete Açıldı

Çamoluk Kur'an Kursu Camii yapılan tören ile ibadete açıldı.

Çamoluk Kur'an Kursu Camii İbadete Açıldı

Çamoluk Kur'an Kursu Camii açıldı. Yıkılarak yenilenen Çamoluk Kur'an Kursu bünyesinde yapılan 'uygulama camii' yapılan tören ile hizmete açıldı. 18 Ağustos 2023 cuma günü saat 16:00'da yapılan tören ile ibadete açılan caminin iç tefrişatı, merhum Süleyman Kor hocanın kayınvalidesi Telli Hatun Binici adına çocukları tarafından yapıldı. Caminin açılış törenine Alucra Kaymakamı  Muhammed Cengiz, Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, İl Genel Meclisi Üyeleri Dursun Duyan ve Muammer Güleç, Ak Parti ve MHP ilçe başkanları, köy muhtarları ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesi ile birlikte ikindi namazı kılındı. Namazdan sonra katılanlara yemek ikram edildi. Yemekten önce Alucra Kaymakamı, Çamoluk Belediye Başkanı, Çamoluk Dernek Başkanı ve Çamoluk Kur'an Kursu Dernek Başkanı birer konuşma yaptılar. 

Kaymakam Muhammed Cengiz yaptığı konuşmada; 
Camiyi yapan ve yaptıranlara teşekkür ederken, camileri yapmakla görevlerin bitmediğini, aslolanın camileri doldurmak olduğunu söyledi.
Camideki cemaat yaşının ortalamasının 40 olduğunu ve bunun daha da gençleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Cami yapanların Kur'an'da övüldüğünü söyleyen Kaymakam Muhammed Cengiz, hayır sahiplerinin buralarda yapılacak dualardan her zaman nasipleneceklerini söyledi.

Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz de "Kim,  Allah rızâsı için bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar.'' Hadis-i şerifi ile başladığı konuşmasında, bu eserin ortaya çıkmasında merhum Süleyman Kor hocanın büyük emekleri olduğunu söyleyerek, kendilerinin bu kursta okuduğu zamanlarda kursun dolu olduğunu, yapılacak çalışmalar ile yine eski günlerine kavuşması gerektiğini söyledi. Son olarak ta Çamoluk Belediye Başkanı ve Fatih Düz olarak her zaman bu eserin yaşaması için destek olacaklarını söyledi.


Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik yaptığı konuşmada, Çamoluk Derneği olarak her zaman eğitim müesseselerinin yanında olduklarını ifade etti. Çamoluk Kur'an Kursu Derneği'nin yeni başkanı Veysel Lortoğlu da yaptığı konuşmada, merhum Süleyman Kor'u rahmetle anarken, aynı kadro ile yola devam ettiklerini ve Süleyman hocanın taşıdığı bayrağı yere düşürmediklerini söyledi. Veysel Lortoğlu, Kur'an Kursuna kömür aldıklarını ve 154,000₺ borcu olduğunu ve destek beklediklerini dile getirdi.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2023, 14:43

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205