29.Çamoluk bal Festivalinde son gün yoğunluğu

29.Çamoluk bal festivali son gün yoğunluğu ile son buldu.

29.Çamoluk bal Festivalinde son gün yoğunluğu


29.Çamoluk Bal Festivalinde,  son gün, program yoğunluğu ile dikkat çekiyor. Saat: 18:30'da başlayan program, ilk olarak yöremiz sanatçılarından Yusuf Fenerci konseri ile başladı. Yusuf Fenerci programından sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik yaptı. Ağırlıklı olarak festivale katılan protokol ve vatandaşlara teşekkür etti.
Daha sonra Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz konuşmasını yaptı. Fatih Düz. Protokol ve katılan vatandaşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında,Çamoluk Belediyesi tarafından ve diğer kurumlar aracılığı ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Fatih Düz, Çamoluk'ta 5000 dekar ekilebilir alan olduğunu ve bu imkanın yerel ürünleri ile değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Çamoluk Belediyesi olarak 2022 -2023 sozonunda 300 dönüm arazide ekmeklik ve makarnalık buğday ekimi yaptıklarını, 2023-2024 yılı sozonunda bunu 700 dönüme çıkaracaklarını açıkladı.
22ağustos 2023 salı günü doğal gaz şehir içi döşemelerinin  başlayacağı bilgisini veren başkan Fatih Düz, İlçe genelinde 36 binanın iyileştirme çalışmalarının yapıldığını açıkladı.

Kapalı pazaryerinin temelini de önümüzdeki günlerde  atacaklarını söyledi. 
Fatih Düz 'ün konuşmasından sonra Giresun federasyonu başkanı Muhterem Memiş konuşma yaptı.
Federasyon başkanının konuşmasının ardından, MHP'li Giresun Milletvekili Ertuğrul Konal konuşma yaptı.
Ertuğrul Konal, geçtiğimiz günlerde tekrardan gündeme gelen, Çamoluk'un Erzincan'a bağlanma konusuna değindi.
Ertuğrul Konal, "Çamoluk Erzincan'a bağlanmak istiyormuş, çok seğidim Çamoluklular için mecliste diğer milletvekilleri ile birlikte elimden geleni yapacağıma dair söz veriyorum dedi. Ertuğrul Konal'dan sonra kürsüye gelen Akparti Giresun Milletvekili Nazım Elmas'da yaptığı konuşmasında; iki gündür Çamoluk'ta olduğunu ancak, Çamoluk 'a doyulmadığını söyleyerek Çamoluk'un ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana  en büyük desteği veren ilçe olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini  söyledi.

Çamoluk ta güzel bir iklimin ve bunun yanında güzel bir ırmağının olduğunu söyleyen Nazım Elmas, bu ırmakta önemli turizm potansiyeli var, ırmağın kirletilmemesini, bunun için de ne yapılması gerekiyorsa birlikte yapalım dedi. Ö

zellikle kanalizasyon atıklarının ırmaktan uzak tutulmasını söyledi.
Gücer köprüsünün üç ayağının tamamlandığını açıklayan Nazım Elmas Çamoluk Hastanesinin de çok kısa sürede temelinin ataılcağını açıkladı.

Giresun üniversitesi tıp fakültesinden üç profesörün her 15 günde bir ilçe hastanelerine gelerek branşlarında sağlık hizmeti vareceklerini söyledi. 
Hasan Turan
29. Düzenlenen bal tadındaki festivalin bölgede yapılan festivaller içinde klasikleşmiş bir festival olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, başladığından itibaren tüm festivallere katılmaya çalıştığını dile getiren Hasan Turan,

gerçekte, festivalin bahane olduğunu, aslolanın hasret gidermek olduğunu söyledi.
Festival deki amacın, birlik ve beraberliğin ön plana çıkmasını sağlamak olduğunu dile getiren Hasan Turan, Çamoluk insanın milli manevi değerlere sahipçıkmasıyla ön plana çıkan bir ilçe olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan a her zaman en büyük desteği verdiğini söyledi.

Çamoluk'un verdiği bu desteğin karşılığında, gereken hizmeti almadığını, özellikle Alucra Çamoluk yolunun kanayan yara olduğunu, bunun için çalışmaların yapıldığını söyleyerek, İnşallah bu yol bizim dönemimizde yapılmış olacaktır dedi.

Çamoluk'ta marka bir bal olduğunu kendisini ziyarete gelen dernek başkanlarının kendisini ziyaret ettiklerinde bal getirdiklerini, kendisinin de, bu balları diğer milletvekilleri ve bakanlara ikram ederek Çamoluk balının tanıtımını yaptığını söyledi. Çamoluk kurufasulyesinin de farklı bir tadıyla ön plana çıktığını ancak, üretimin talebi karşılamadığını bunun için de üretimin arttırılması gerektiğini söyledi. Hasan Turan, her zaman Çamoluklunun hizmetinde olduğunu söyleyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından dereceye giren ballar ve üreticileri açıklandı.

Akyapı köyünden Hilmi Çağdaş'ın balı birinciliği alırken ikinciliği ise, Pınarlı Köyü Kale Mahallesi'nden Sadık Katrancı'nın balı aldı. Üçüncülüğü de, Gücer Köyünden Abdulkadir Çolakel'in balı aldı.
Dereceye giren balların açıklanmasından sonra balların satışı yapıldı. İlk olarak 3. Gelen balı, yapılan açık arttırma da 60.000₺ ile en yüksek teklifi veren Suşehri Özgüney Otomotiv sahipleri aldı.
3. Gelen bal daha sonra MHP Giresun milletvekili Ertuğrul Konal'a hediye edildi.
İkinci gelen balı da, eski bal ağalarından Eyüp Taşçı 75,000₺ ile en yüksek fiyatlı vererek sahip oldu.
İkinci bal da Eyüp Taşçı tarafından Akparti İstanbul milletvekili Hasan Turan'a hediye edildi.
1. Gelen balada, Yenice Köyü derneği 120,000₺ ile sahip oldu. Birinci olan bal Yenice Köyü dernek başkanı Hasan Cebbar tarafından Akparti Giresun Milletvekili Nazım Elmas'a hediye edildi.
Son olarak; özel üretilmiş üç hillalli bala da;  rekor fiyat 130,000₺ ile Yenice Köyü işadamlarından İzzet Mermer sahip oldu.
İzzet Mermer daha sonra balı milliyetçi hareket partisi genel başkanı Devlet Bahçeli'ye iletilmek üzere MHP Giresun milletvekili Ertuğrul Konal'a takdim etti.
29. Çamoluk Bal Festivaline, Akparti İstanbul milletvekili ve meclis idare amiri Hasan Turan, Akparti Giresun Milletvekili Nazım Elmas, MHP Giresun milletvekili Ertuğrul Konal, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen, Alucra belediye başkanı Suat Aybar katıldılar.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2023, 16:44

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205