Kayıp Mühendis yiğit Acar'dan 355 Gündür Haber Alınamıyor!

Mısır'ın Suez Limanı'ndan denize açılan gemide kaybolan mühendis Yiğit Acar'dan, 355 gündür haber alınamıyor. Acar'ın gönderilen valizdeki bilgisayarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. "Belirsizlik beni öldürecek" diyen Anne Arzu Acar; Kaptan bana, 'Gemide 20 kişiyiz, kitabın yeri bile değişse belli olur' diyor. Kitap bile belli oluyor da 1,84 boyunda, 95 kilodaki oğlum nerede?" dedi.

Kayıp Mühendis yiğit Acar'dan 355 Gündür Haber Alınamıyor!

Portekiz'in Porto Limanı'na ulaşmak için Mısır'ın Suez Limanı'ndan demir alan, Liberya bayraklı, 172 metre uzunluğunda ve 27 metre genişliğindeki 'Dema M' adlı genel kargo taşıyan gemide, 4'üncü mühendis olarak çalışan gemi ve makine mühendisi Yiğit Acar'ın (24), 7 Eylül'de gemide olmadığı tespit edildi. Süveyş Kanalı'nı geçip, açık denizde seyreden gemide mürettebatın aramalarında Acar, bulanamadı. Kaybolduğu gün gemide görüldüğü öne sürülen mühendis için gidilen rota üzerinde arama yapıldı. Dışişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın da girişimleriyle başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında da mühendisin izine rastlanmadı.

VALİZİ AİLESİNE GÖNDERİLDİ!

Yiğit Acar'ın eşyalarının bulunduğu 2 valizden 1'i, Portekiz Konsolosluğu'ndan İstanbul'a, buradan da Şebinkarahisar Savcılığı'na gönderildi. Savcılık görevlileri, aileye Acar'ın eşyalarının yer aldığı valizi teslim etti. Savcılık, valizden çıkan, Acar'a ait cep telefonu ve bilgisayarı incelemeye aldı. Acar'a ait diğer valizin ise bulunamadığı belirtildi. Acar'ın bilgisayarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı, cep telefonundaki incelemenin ise sürdüğü belirtildi.

Haber: Gülşen Akyol Mutlu (DHA)

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2023, 19:51

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205