Çamoluk'ta İş Kazası

Koçak Köyünde ki şantiyede çalışan bir işçi iskeleden düşerek yaralandı.

Çamoluk'ta İş Kazası

 Çamoluk  Koçak köyünde 05 Kasım 2012 Pazartesi  günü saat:08.30 sıralarında, şirkette işçi olarak çalışan S.Y.nin, inşaat için kalıp yaptığı esnada, dikkatsizlik nedeniyle dengesini kaybederek, bulunduğu duvar üzerinden yaklaşık (2) metre aşağı düşerek yaralandı. Yaralı işçi sevk edildiği Alucra Devlet Hastanesinde tedavisi yapılarak taburcu edild. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının  tahkikat yaptığı bildirildi.
Çamoluk
 Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Kazada yaralanan kardeşimize allah acil şifalar versin. Haberde yaralı işçiyi ALUCRA HASTANESİNE götürüldüğü yazılmakta. Hani ÇAMOLUK HASTAHANESİ 24 SAAT HİZMET VERECEKTİ. Devlet hastahanesi tabelası için manşetler atılmıştı.
Şantiye alanına gelince, İŞ GÜVENLİĞİ diye bir eğitim proğramı var, ancak bunu çoğu firmalarımız uygulamaz. Çünkü iş güvenliği için bir mühendis eğitim verir ve sürekli çalışanları kontrol eder. Sabah araziye çıkarken EMNİYET KEMERİ, BARET, AYAKABI ve YÜKSEK YERDE ÇALIŞACAKSA TANSİYONU DAHİ ÖLÇÜLÜR. Ayrıca işe alınan çalışana yükseklik korkusu olup olmadığı test edilir.
Ancak tüm bu bilğiler her zaman kağıt üzerinde kalır. Gidin şantiyeye poşetinden çıkmamış emniyet kemeri vardır, ancak törenlerde kullanmak üzere hazır tutulur.İŞ GÜVENLİĞİ KİTAPÇIKLARIDA şantiye müdürünün odasında rafda hazır tutulur ki bir teftişde rafdan alınıp gösterilsin diye.
İşde biz böyleyiz. bütün şantiyeler bu zihniyet ile çalışır..

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Bilindiği gibi 2010 yılında çıkan kanun ile KÖY SAĞLIK OCAKLARI KAPANDI. Köylü bir iğne olmak için 100 TL. TAKSİ ücreti ödeyerek sivas ilçe hastahanelerine gitmekte. Yine büyük vakkalarda SUŞEHRİ SİVAS MERKEZ HASTAHANESİNE GÖNDERMEKTE. Köye dönüş projelerinde ne yazık ki SOSYAL HİZMETLER BULUNMUYOR. iNSANLARI KÖYE GÖNDERECEKSİN, ancak KÖY SAĞLIK OCAKLARINI KAPATACAKSIN, yok böyle birşey.
Bu şartlarda kim köyde kalır. Devletimiz çok acil karar alıp KÖY SAĞLIK OCAKLARINI AÇMALI. Sağlık ocakları kapandığı sürece ÇİFTÇİLİK DE , HAYVANCILIK DA BİTECEKTİR. Çünkü köylü ekonomiye büyük katkısı olmakta, ancak kimse farkında değil.
Nasıl ki TURİST BACASIZ FABRİKA İSE KÖYLÜDE BACASIZ FABRİKADIR. Bu gün SAMANI DAHİ DIŞARIDAN ALIYORSAK oturup düşünmeli. Yarın AFRİKA GİBİ OLURSAK KİMSE ŞAŞIRMASIN... Açlık günleri bizleri beklemekte.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205