Sorumsuz yayıncılık acılı aileleri isyan ettirdi,Ahlaksızlar!!!

Çorum Kargıda meydana gelen Dulundas Mahallesinden iki kardeşin hayatını kaybettiği kaza için kullanılan resim acılı aileleri çileden çıkardı.

Sorumsuz yayıncılık acılı aileleri isyan ettirdi,Ahlaksızlar!!!
15 Kasım 2012 Perşembe günü Çorum, Kargı ilçesi Beygircioğlu Mevkiinde kaza yaparak yaşamını yitiren, Çamoluk Dulundas Mahallesinden Davut ve Adem Köse   Kardeşler  için  ulusal ve yerel bazı medya organlarında çıkan haberler  üzüntülü  aileleri çileden çıkardı.
Kaza için  bazı medya organlarında verilen haberlerde,  içinde bira şişesi olan ve  olayla  hiçbir alakası  olmayan araç  resmi kullanıldı.
Olayla ilgili haberleri  internetten ve yerel gazetelerden okuyan  Davut köse ve Adem Köse kardeşlerin yakınları ve tanıdıkları  hemen olaya tepki göstererek  ilgili basın kuruluşlarına  sözlü ve yazılı olarak tepkilerini dile getirdiler.
Tepkiler üzerine bazı  medya kuruluşları  haberde kullanılan resmi değiştirirken, bazıları ise  hala içinde bira şişesi  bulunan araç resmini kullanmaya devam etti.
Sorumsuzca yayınlanan  haber fotoğraflarının  bazı medya organlarında  yayınlanmaya devam etmesi üzerine  cenaze sahipleri açıklama yaptı.
Açıklamada; Kazada hayatını kaybedenlerden Davut Köse’nin Zeytinburnunda  imamlık yaptığı  ve hayatında  değil içki içmek yanından dahi geçmediğini, yine Adem Kösenin de dini bütün  ibadetinde olan biri olduğunu söylerdiler.
Yapılan haberin  yayıncılık değil,  tam bir sorumsuzluk olduğunu dile getirdiler.
Açıklamada, Ahlaksızca ve terbiye sınırlarını zorlayacak  şekilde,rapor ve  delili olmadan tamamen masa başı  kurgusu olan bir yayının yapıldığı, aracın  kaza yapan kendi araçlarıyla hiçbir ilgisinin olmadığını söylediler.
Haberin kendilerini  son derece üzdüğünü  bu nedenle tepkilerini her ortamda heberlerin yayından kaldırılana  ve tekzip yayınlanana kadar devam edeceğini  bildirdiler.
Hayatını kaybeden Davut ve Adem Köse Kardeşlerin,zamanında bölgemizde tanınan ve saygı duyulan   Alimlerinden Süleyman Hocanın torunları olduğu ve  onlara yapılacak en büyük kötülüğün ve hakaretin  onları alkolle ve gayrı meşru işlerle  anmak olduğunu söylediler.
Açıklamada, Fotoğrafın haberi okuyan ve merhumları tanımayan kişilerde olayın alkol sonucu  meydana geldiği izlenimini oluşturduğu açıklandı.
Haberi bira şişeli araç ile birlikte yayınlayan
//www.haberler.com  Tepkiler üzerine 4 gün sonra resmi değiştirdi ve daha sonra yayından kaldırdı.

//www.ajanscorum.com/gundem/hatali-sollama-kazasinda-2-kardes-oldu-h1386.html
Hala aynı resmi kullanarak haberi yayınlıyor 

//www.yildizhaber.com/resimler/buyuk/upload/17KasM2012.pdf
  Gazetesinde  bira  şişeli fotoğrafı yayınlamaya devam ediyor.
Olayın Aslı
Geçtiğimiz Ekim ayında Kelkit’te elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden  enişteleri Yüksel Gür’ün (Sofi)eşi ve çocuklarına yardımcı olmak amacıyla Çamoluk’a giden Köse  kardeşler ,Çorum’un  Kargı ilçesi Beygircioğlu Mevkiinde  iddialara göre, hatalı solama sonucu  sağ şeritte  seyreden araç yüklü tıra sürterek  şoförün direksiyon hakimiyetini kaybettiği  ve aracın sağ ,sol bariyerlere  çarparak takla atması sonucu  yaşamlarını yitirdikleri bildirildi.

Fotoğrafın gerçek  hikayesi,

Çamoluk Haber’in yaptığı araştırmalarda  4 Kasım 2012 günü Rusya’da meydana gelen  ve alkolün neden olduğu bir kaza için bir çok internet sitesinde  kullanılmış.

Haberler.com internet sitesi  aynı fotoğrafı hem Rusya’da ki alkolün neden olduğu kaza için kullanıyor,hem de, Kargı’da meydana gelen kaza için kullanıyor. 

İşte Davut ve Adem Köse'nin hayatını kaybettikleri kaza yapan ford connegt marka aracın kazadan sonra çekilen resimleri ve medyanın kullandığı resim;











4 Kasım 2012 Pazar günü Rusya'daki kaza ile ilgili yayınlanan haber ve fotoğraf



Kargı'da Meydana Gelen ve Köse Kardeşlerin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili  haber ve resim




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205