Giresun Federasyonunda Hasan Turan yeniden Başkan

Çamoluk Derneği Giresun Federasyonunu Ağırladı

Giresun Federasyonunda Hasan Turan yeniden Başkan

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (Giresun Federasyonu)’nun 2. Genel Kurulu,Çamlıca’da bulunan Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği tesislerinde gerçekleştirildi.
02 Aralık 2012 Pazar günü gerçekleşen Genel Kurul toplantısı öncesinde delegeler Çamoluk Sofrasında kahvaltı yaptı.
Kahvaltının ardından seminer salonuna geçilerek Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.
Divan heyeti; Giresun Dernekleri Birliği eski Başkanı Halil Kütük, Mali Müşavir Fatih Aydınve Avukat Ersel Kahyaoğlu’ndan oluştu.
  • Genel Kurula katılımın az olduğu gözlendi.
  • Salondaki Çamoluk ağırlığı gözlerden kaçmadı.
  • Çeşitli platformlarda büyük bir federsyon olarak tanıtılan Giresun Federasyonu kongresinin bu denli sönük geçmesi, kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Genel Kurul Toplantısına Çamoluk adına; Yaşabey Kalebaşı, Fatih Aydın, Mustafa Kürkçü,
Eyüp Combaş, Hasan Ekmen ve Veysel Ekmen katıldı.
Saygı duruşu, yönetim kurulu ve denetim kurulu raporları ibra edildikten sonra dilek ve
temenniler bölümü gerçekleştirildi.
Yeni yönetim ve denetim kurulları oy birliği ile seçilirken Hasan Turan yeniden Genel Başkan
seçildi.
Çamoluk Haber




YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih AYDIN
Fatih AYDIN - 11 yıl Önce

Değerli editör;

Katılımcı sayısı 120 kişi idi. Bu sayıya bakıldığında yoğun katılım olup olmadığı kişiye göre değişebilir. Sadece delegelerin davet edildiğini de belirtmiş olalım. Ayrıca büyüklük göreceli bir kavram olup, büyüklüğün kişi sayısı ile mi yoksa etkinlikle mi ölçülmesi gerektiği de tartışılabilir. Genel Kurulu çok kalabalık olan bir STK'mı büyüktür yoksa Giresun, Irak, Pakistan gibi coğrafyalarda mazlumun yardımına koşan işlevsel bir dernek mi daha büyüktür vatandaşımızın takdirlerine bırakmak gerekir. Neye göre kime göre büyüklüğe karar verilmelidir? Hasan Turan gerçeği malumunuzdur. Ülke çapındaki en büyük organizasyonlardan biri de Feshane Günleridir. 6 yıldır bu etkinliği tepeden tırnağa Giresun Federasyonu yapmaktadır. Hatta bu konuda Bilecik gibi bir takım vilayetlerde bizzat Hasan Turan'dan organizasyon konusunda danışmanlık talebinde bulunmuşlardır. Genel Kurul'da Çamoluk'un ağırlığının olması elbetteki sizler ve bizler için iftihar vesilesi olmalıdır. Saygılarımla

Editör
Editör - 11 yıl Önce

Sayın Fatih Bey! Habere konu olan her hangi bir köy derneği değil,Çamoluk İlçe Derneği de değil,kaldı ki Çamoluk Dernek seçimlerinde ,Çamoluk Kültür Merkezinin büyük salonları dahi yetersiz gelebiliyor.
Haberde adı geçen "Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (Giresun Federasyonu)" katılımın az olduğunu eleştirmemiz bu nedenledir. Bir ili temsil iddiasında olan bir kuruluş.
120 kişilik katılımcı sayısı genel nüfusunun bir milyonu geçtiği iddia edilen, Giresun için yeterli midir?
toplam delege sayısını bilmediğimiz ve "Giresun Federasyonu" için daha fazla katılımı beklediğimiz içindir serzenişimiz.
Çamoluk'lu katılımın yoğun olması bizleri mutlu eder,ancak Giresun'un en küçük ilçesi Çamoluk, diğer ilçeler nerede?
Bahse konu hizmetleri tabii ki takdir ederiz ancak Sivil Toplum Kuruluşları tabana inebildiği ölçüde başarılı olurlar,hatırlarsınız ki bir dönem ANAP iktidarında "Papatyalar" diye bir gönüllü kuruluş vardı ve bir çok habere de konu oluyordu yaptıklarıyla. Tabandan kabul görmediği için ANAP iktidarıyla birlikte kendileri de ortadan kayboldular.
Bu sebeplerden eleştirilerimiz!

Editör
Editör - 11 yıl Önce

Bizler Giresun'lu ya da Çamoluk'lu bir Sivil Toplum Örgütünün başarılarının daim olmasını isteriz her zaman.
Hasan Turan'ın kişilik ve kimliği bizim için o kadar da önemli değil,bizlerde yaptıklarına bakıyoruz.
Ayrıca Feshane Günlerinin bir başarı olduğundan bahsediyorsunuz!
Tabi bu da tartışılabilir ama,siz Feshane Günlerinin Çamoluk için somut bir başarısından söz edebilir misiniz? Tabii Taksim İstiklal Caddesinde yürümeyi ve de gelen konuklarla fotoğraf çektirmeyi saymaz isek! Bunu da okurların takdirine bırakıyoruz.
Hiç düşündünüz mü acaba Çamoluk tüm bu başarılı çalışmaların neticesinde mi günden güne eriyip gidiyor...

Hasan TURAN
Hasan TURAN - 11 yıl Önce

Fatih bey kardesim. haber ve yorumların içinde, istifade edeceğimiz hususlar varsa bunu da başımızın üzerine koyarız. tabi arkadaslarımız bizim delegasyon sistemimiz bilmedikleri için İlce ya da köy derneklerinde ki yoğunluğu arıyor olabilirler. Misafir olarak davet etmelimiyiz yoksa etmemelimiyiz tabi onu kendi aramızda tartışmali miyiz? Yonetim olustururken İlce derneğimizi muhatap alıyoruz, kongremize sadece misafir olarak koy derneğimizi davet etmeli miyiz tartışmalıyız. Ancak sizin de vurguladığınız gibi" büyüklük izafidir" nitelikli azınlık mi yoksa cogunluk mu bunlar tartışılır. biz istesek bin kişilik bir yemekli toplanti gerçekleştirir sonrasında delege ile kongremizi yapabilirdik. Arkadaslara Selamımızı iletin eleştirilerini katkı olarak kabul ediyoruz. ailenin önemli bir mensubu olarak söylenmesi gerekeni soylemissiniz, sagolun. Selam ve hürmetlerine.

Hasan Turan (Giresun Federasyonu Genel Başkanı)

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205