Çamoluk’ta kar kapıyı kesti.

4 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Çamoluk ve çevre köylerinde etkili olmaya devam ediyor.

Çamoluk’ta kar kapıyı kesti.
4 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Çamoluk ve çevre köylerinde  etkili olmaya devam ediyor.
Özellikle  bu gün  (6 Ocak 2013) şiddetini arttıran kar yağışı, Çamoluk ve köylerinde hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı.
Kar yağışı nedeniyle bir çok köy yolunun  ulaşıma kapandığı bildirildi.
Rakımı yüksek olan yerlerde kar kalınlığının  60-70 cm’yi bulduğu yüksekliğin düştüğü yerlerde ise rakamın 20-30 cm olduğu, bu nedenle de, yüksek yerlerde ki yerleşim alanlarının kar yağışından daha fazla etkilendiği açıklandı.
Açıköğretim sınavları için  çevre illere  gidenlerin de dönüş yollarında sıkıntılar yaşadığı bildirildi.
Bazı  Açıköğretim öğrencilerinin yollarda kaldığı  ve yolda kalan araçların traktörler yardımıyla çekilerek köylere götürüldüğü açıklandı.
Özellikle 7 Ocak pazartesi günü Çamoluk'a alış veriş için gelecek vatandaşların  zorluklarla karşılaşabileceği bildirildi.
Tüm bu olumsuz hava koşullarının yanında, daha da ilginç olanı ise,Çamoluk’ta karla mücadele eden araçların operatörlrinin olmaması.
Çamoluk İl Özel İdaresine bağlı sözleşmeli olarak çalışan Makina Operatörlerinin sözleşmesi yenilenmeyerek işlerine son verildiği ,bu nedenle de Çamoluk’ta ki iş Makinalarının operatörlerinin olmadığı için,kapanan köy yollarının kısa zamanda açılamayacağı iddia edildi.
Özellikle ağır Kış Mevsiminin olduğu bu aylarda yapılan uygulamaya vatandaşlar tepki gösterdi.
Kapanan köy yollarının ne zaman açılacağı merak konusu oldu. 

Çamoluk Haber


YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Köylerimiz kışın neden terk edildiği şimdi daha net anlaşılmakta. Düşünün kapınızda aracınız var ancak hastanızı taşıyamıyor sunuz. Acil doktora gidilmesi gerekiyor ancak 40 - 50 yıl öncesi gibi AT SIRTINDA HASTA TAŞIMAYA SEBEBİYET OLUŞMAKTA.
Oysa, hemen hemen her köyde bir kaç TRAKTÖR KIŞIN DA MEVCUT. İste bu traktörlere GÖREV VERİLEREK belli noktalar da oluşan karlar temizlenir. Taraktörlerin arkasına takılan KAR PÜSKÜRTME MAKİLERİ GEREYDERLERDEN DAHA ETKİLİ. Çünkü greyderler temizlediği karı yol kenarına yığmakta, ancak KAR PÜSKÜRTME MAKİNALARI 10- 15 METREYE KADAR ATMAKTA.
Yine traktör römorkuna yapılacak İLK YARDIM AMBULANS HİZMETİ YAPABİLECEK VAGONLAR ile acil hastalar hastaneye ulaştırılabilinir.
Bilindiği gibi kşın yağmurlar ve kar suları bir çok yolu bozmakta ve ufak araçlar yol almakta güçlük çekmekte.
Bu hizmetleri yapmak için ise FESTİVALLERE HARCANAN ENERJİNİN kışın insanların yaşamları için harcarsak olur.

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Benim yazılarımı yöre veb sayfalarında takip edenler bilir ki FESTİVALLERE KARŞIYIM. Festivallere harcanan enerji insanların SOSYAL YAŞAMLARI İÇİN HARCANSA İDİ bu gün anadolu'daki köylerimiz nüfusu daha çok olacaktı.
Yazın tozlu festival alanlarında boy gösterip arabasının markası ile övünenler ne yazık ki KIŞIN ORTALIK DA HİÇ GÖZÜKMEMEKTELER. Eğer yazılanlar doğru ise MAKİNALARIN OPARATÖRÜ YOK. İnsanın inanası bile gelmiyor. Alllah göstermesin bir doğal afet de veya bu gün bir ağır hasta hastaneye nasıl ulaştırılacak. Demek ki ÇAMOLUK HIZLA GERİYE GİTMEKTE ve KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN.
Burada suçlu aramaya gerek yok. Ancak madem ki her şey köyümüz için o zaman DAVUL ZURNAYI BIRAKALIM ve bu sene hiç bir köy festival yapmasın. Köylerimize ilk yardım ekipmanlarını temin edelim. Köylü - devlet el ele köylerimiz için mücadele edelim.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205