Giresun'lu Şehidin yürek burkan öyküsü

Hakkari de yola döşenen mayının PKK’lı teröristlerce uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu’nun yaşam öyküsü yürek burktu.

Giresun'lu Şehidin yürek burkan öyküsü

 Hakkari de yola döşenen mayının PKK’lı teröristlerce uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan  Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu’nun  yaşam öyküsü  yürek burktu.

Babasını kahpe bir kurşunla kaybeden  Dizdaroğlu’nun benzer bir kaderle karşılaşması sevenleri ve tanıyanlarını üzüntüye boğdu.

Aslen  Giresun Merkeze bağlı Sıvacı köyünden olan şehit Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu’nun babasının yıllar önce yaşanan  kan davası sonucu vurularak cinayete kurban gittiği öğrenildi.

Bu olaydan sonra ailenin İstanbul’a gittiği ve sonra uzun yıllar Giresun’ dönmedikleri ortaya çıktı.

Dizdaroğlu ailesinin Sefaköy’e yerleştiği  öğrenilirken,, 14 Şubat 1968 tarihinde dünyaya gelen şehidimizin de, Sefaköy Lisesinden mezun olduğu, daha sonra Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor bölümünü kazandığı ve buradan mezun olduğu  bildirildi.
Dizdaroğlunun yeni Umre ziyaretinden döndüğü bildirildi.

Milliyetçi ve Muhafazakâr yapısı ile bilinen Dizdaroğlu, 20 gün önce Facebook  profilinde bir süre önce vefat eden Abdurrahim Karakoç’un ,Sevdam ve ben isimli şiirini paylaşmıştı

O şiirde şair;

Nerede kucaklaştık seninle.

Ne zaman dolduk, ne zaman taştık seninle

Beklediğimiz sabahları görmeden.

Bak.. Bak işte mezara yaklaştık seninle.diyordu 

Kaynak; Giresun Işık

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serdar Başkaya
Serdar Başkaya - 1 yıl Önce

Merhaba, tesadüfen karşılaştığım ve üzerinden en az 10 sene geçen haberinizde yalan yanlış bilgiler bulunmaktadır. Rahmetli dedem Kemal Dizdaroğlu (dayım Yalçın Dizdaroğlu'nun babası) ne kan davası sonucu vurularak cinayete kurban gitmiş ne de ailemizin uzun yıllar Giresun’a dönmedikleri bilgileri yanlıştır. Ailemiz 70'li yıllarda ekonomik sıkıntılarına bir çözüm bulma ümidiyle İstanbul'a göç etmiş (her yıl fındık zamanı Giresun'a gitmiş.), dedem Kemal Dizdaroğlu ise 2002 yılında kalp krizi geçirmesi sonucu Giresun'da vefat etmiştir.

Araştırıp soruşturulmadan yapılan haberin düzeltilmesini rica eder, iyi çalışmalar dilerim.

Serdar bey haberin kaynağı, Giresun Işık Gazetesi. Biz de bunu belirtmişiz kaynak olarak. Bilginize.
Editör

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205