Hayırlı olsun! Çamoluk Derneği Kuruldu

Merkezi Çamoluk olan yeni bir dernek kuruldu.

Hayırlı olsun! Çamoluk Derneği Kuruldu


Merkezi Çamoluk olan yeni bir dernek kuruldu.

 

Çamoluk İlçesi Yardımlaşma ve Toplumsal Kalkınma Derneği  adı altında kurulan yeni derneğin tüm Çamolukluları kucaklayacağı açıklandı.

 

Kısa adı Çamoluk Derneği olan  ve Kurucu Başkan olarak Ali Tatar’ın görev aldığı D bir açıklama yaparak amaç ve düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı.

 

En kısa zamanda olağan kongresini yaparak çalışmalara başlayacağı açıklanan derneğin, en büyük hedefinin Çamoluklular arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak olduğu açıklandı

 

Çamoluk yönetimine İstanbul’dan baskıların olduğu ve bu baskıların Çamoluk Esnaf ve Sivil toplum örgütlerinde rahatsızlığı sebep olduğu bildirilen açıklamada, Mevcut derneğin bir siyasi parti teşkilatı gibi çalıştığı açıklandı.

 

Çamoluk Derneği tarafından yapılan açıklama;

 

 

Derneğimizin kuruluş amacı, başta Çamoluk İlçemiz olmak üzere, İlçemizin bütün sorunlarının çözümü noktasında katkı sağlamak, yurtiçinde ve yurtdışında dil, din, ırk, cinsiyet gibi hiçbir ayırım gözetmeden yardıma muhtaç insanlarımızı korumak ve kollamak, halkımızın sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek, toplumların sosyo-ekonomik düzeyini yükseltmeye katkı sağlamak, insanlığın evrensel değerlerinin korunması ve geliştirilmesidir.

 

Mevcut bulunan ve İstanbul’da faaliyet göstermekte olan, “ÇAMOLUK YARDIMLAŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ” nin geçmiş yıllarda İlçemize birçok hizmetlerde bulunduğu bir gerçektir. Bu yapılan hizmetler hiçbir zaman yok sayılamaz. Ancak son yıllarda İstanbul’da faaliyet gösteren bu dernek, adeta bir siyasi partinin arka bahçesi durumuna gelmiş ve kuruluş amacından tamamen uzaklaşmıştır. İlçemize yapılması planlanan her hizmette Derneğin adını kullanılarak birtakım kişiler pirim ve reklam yapma derdine düşmüşlerdir. Yıllardır Çamoluk halkına verdikleri sözleri tutmadıkları açık ve acı bir gerçektir. 

Artık Çamoluk halkı İstanbul’dan yönetilmek istemiyor. İstanbul’ dan iki, üç aylığına gezmeye gelen birkaç kişinin vermiş olduğu boş vaatler  ve sözlere artık Çamoluk halkının inancı ve güveni kalmamıştır.

Bu sebepten dolayıdır ki, başta Çamoluk halkı olmak üzere,  Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler, Esnaf, Yerel Yöneticiler bir araya gelerek bir çatı altında toplanılmasının gerekliliğine inandık. İşte bu nedenledir ki, kurmuş olduğumuz ÇAMOLUK DERNEĞİ adı altında ele ele vererek sorunlarımızın çözümü noktasında canla başla çalışmak için kolları sıvadık ve biz de varız diyoruz.

 

Çamoluk İlçesi Yardımlaşma ve Toplumsal Kalkınma Derneğimizin kısa adı “ÇAMOLUK DERNEĞİ” olarak artık bize aittir. En kısa zamanda İlk Genel Kurulumuzu yaparak hizmete başlayacağız.

 

Allah utandırmasın, Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun!

 

 

 

                                                                                                         Ali TATAR

                                                                                                       Kurucu Başkan


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
RÜSTEM SAKIZCI
RÜSTEM SAKIZCI - 12 yıl Önce

Öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun yıllarca çamoluktaki bu oluşumu gerçekleştiren arkadaşların dert ve şikayetlerini hep dinledik ve biliyoruz.inşallah artık bu oluşumla beraber vatandaşa booş vaad yerine bol hizmet yapmalarını canı gönülden diliyorum.ben hiçbir zaman taraf olmadım herzaman doğrunun tarafındayım.. bal festivalinden önceki son dernek toplantısında 2 sanatçının yasaklı olduğunu duyunca bu işin yanlış olduğunu böyle bir yasaklama varken birlik ve beraberliğin sağlanamayacağını bizzat söyledim. şimdide bu oluşum istanbuldaki çamoluk derneğine karşı ve rest olarak kurulduğunu düşünüyorum herkesin malumudurki istanbulu bu olaydan ayrı görmek ve biz artık kendi işimizi kendimiz halledebilirz demek büyük cesaret ve sorumluluk gerektirmektedir.ben bu cesur arkadaşları tekrar tebrik ediyorum.inşallah umdukları yolda hedefe ulaşmaya nail olurlar.ama şimdide istanbul ayağı bu derneğe karşı duruş ve eleştiri okları başlarsa nasıl birlik ve beraberlik pekişecek merak ediyorum.

RÜSTEM SAKIZCI
RÜSTEM SAKIZCI - 12 yıl Önce

Çünkü birlik ve beraberliklerin olabilmesi ve sürekliliği sağlanması için her iki tarafın arasından ortak ve topluma faydalı bir birlikteliğin çıkarılması gerekir.yoksa siz istanbuldan bizi yönetemiyorsunuz biz kendimize yeteriz ve çamoluğa sizden daha iyi işler yaparız der ve olaya böyle bakarsanız o beklenen birlik ve beraberlik hiç uğramayacak ÇAMOLUĞA Neden derseniz istanbullu olmadan çamoluk Çamoluk olmadan istanbul olmaz önemli olan bu beraberliği ve birlektiliği sağlamak başarmaktır selam ve sevgilerimle Her şeyin jayırlısını diliyorum bütün gönüldaşlara..

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN...
Kalp kırmadan dostluk içinde sürdürüldüğü sürece hiç bir sakıncası yok. Ancak gereksiz tartışmalar ilçemize büyük zararları dokunur. Bir çok işler ORTAKLAŞA TAKİP EDİLDİĞİNDE BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTMİŞ OLURUZ..
Başarı için ise KÖYLER ile olan muhabbet artırılmalı. Unutmayalım ki ÇAMOLUK İLÇE merkez köylerden ibaret değil. İlçe merkezinde bulunan esnafın ekonomisi KÖYLERDEN GELEN İNSANLARIN ALIŞ VERİŞLERİ İLE OLMAKTA.
Derneğin özellikle gelir kaynaklarını sağlamak için dernek adına iki üç adet yarım otobüs alıp köylerden yolcu taşıma işi yapmalı. Bu sistem ege bölgesinde çok yaygın. UCUZ YOLCULUK OLDUĞUNDA İLÇE ESNAFIN SATIŞLARI ARTACAKTIR. Esnaf kazandığında ise DERNEĞİNE YARDIMLARI ÇOĞALACAKTIR.
Sayın dernek yöneticileri BU KÖYLÜ ARTIK SİVAS İLÇELERİNE PARA AKTARMASIN. Hiç abartısız ZAGPA KÖYLÜLERİ YILDA EN AZINDAN BİRBUÇUK - İKİ TRİLYONA YAKIN SICAK PARAYI SİVAS İLÇELERİNE AKTARMAKTA...

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Bir yakınım telefon ile bana ulaşarak ZAGPA KÖYLERİNDE Kİ SICAK PARADAN BAHSETDİ....
Hesap çok basit... Zagpa köylerinde 7 - 8 ay kalan emekli büyüklerimiz 250 - 300 kişiye yakın. her ay sivas ilçelerindeki ziraat bankasından maaşlarını çekmekteler. Ayrıca yazın KÖYE TATİLE GELEN İNSANLAR TÜM HARCAMALARINI , arabasının yakıtını AKINCILARDAN ALMAKTA.
Tüm harcama ortalaması görüldüğü gibi ortaya çıkmakta. İşte bu SICAK PARA BENİM İLÇEME AKTARILMALI Kİ BENİM ESNAFIM KAZANSIN ve derneğimede yardımcı olsun.
Tabi esnafımada iş düşmekte KESİNLİKLE KALİTELİ ve UYGUN FİATA ÜRÜN SATMALI. İstanbul'dan gelen insanlar aldatılmayı sevmez. Bir ürünün fiatı aynı olmali beş dakika sonra gelene farklı fiat söylenmemeli. Köylünün esnafa güveni sonsuz olmalı.
Yeni kurulan derneğimizin TAZE KAN olarak güzel işlere imza atacağın FAYDASI OLCAĞINA İNANMAKTAYIM.....

m.akif karabul
m.akif karabul - 12 yıl Önce

çamoluk diye bir ilçemi var acaba.gelin biz buraya çamoluk köyü diyelim biraz belki özellikle son 10 yılda şahsi menfaatlerini çamoluğun önüne koyarak çamoluk ilçesini köye çeviren saygıdeğer yöneticilerimizi tebrik ediyorumm.çamoluk ilçe olmak istiyorsa o çamoluğu çok sevdiğini iddia eden yöneticilerden kurtulması lazım.gerisi faso fisodur.

kasım  karakuş
kasım karakuş - 12 yıl Önce

Ölü doğmuş bir dernek hükmü belirsiz cenazesini kuranlar kaldırsın.
1-Hırs kin ve ötekine nisbetle kalkışılan bir iş yürümez. Dernekçilik öyle kağıt üzerinde kurulsada kağıt üzerinde yürütülemeyecek kadar ciddi bir olaydır. Biz yaptık olduyla bu işler yürümez

B Hayrettin Sisman
B Hayrettin Sisman - 12 yıl Önce

Yeni dernegin her kesime esit mesafede olmasini temmeni eder basarilar dilerim.

hüdavendigar
hüdavendigar - 12 yıl Önce

Yeni derneğimize hayırlı olsun öncelikle İnşaallah mesaisini diğer dernekle mücadele etmek yerine Çamoluk a hizmete harcar. Birde yönecileri kimler ve İstanbul bürosu olacak mı . Tekrar hayırlı olsun.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205