Çiftçilere Destek

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Müdürlüğü´nce Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı çerçevesinde Makine-Ekipman Dağıtım Töreni gerçekleşti.

Çiftçilere Destek
 
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen törende hibe desteğinden yararlanan çiftçilere araçları  teslim edildi.
 
Törende bir konuşma yapan İl Müdürü Dr. Muhammet Angın konuyla ilgili bilgi aktardı. Angın,2012 yılı içersinde 719 geçerli başvurunun bulunduğunu, toplam proje tutarının 2.980.911 Tl, talep edilen hibe tutarının ise 1.262.598 TL olduğunu söyledi.
 
Vali Dursun Ali Şahin de  Giresun´un coğrafi yönden çok güzel bir yerde konuşlandığını belirerek, insan ve tabiat yapısıyla çok güzel bir il olduğunu söyledi.
 
Giresun´da kalkınma deyince ilk akla gelen öğenin tarım olduğuna işaret eden Şahin, ´´ Gelecekte turizm burada çok önemli bir rol oynayacak. Esnafın bu konuda eğitilmesi lazım. Yoksa Laleli esnafına benzersek sonra ´Ah vah´ ederiz.  Tertipli, prensipli ve sabırlı olmak lazım´´ dedi.
 
 Şahin, Giresun´un kalkınmasının yolunun tarım turizm ve sanayiden geçtiğine dikkati çekerek, ilde tarımın kalkınmasında önemli rol oynayan stratejik kurumların bulunduğunu ve bunların tarımsal gelişime önemli katkı sağladıklarını anlattı.
 
Önceleri insan ve hayvan gücüyle yapılan tarımın artık hayvan gücünün hemen hemen tamamına yakının devreden çıkması ve makineleşmesinin tarımdaki gelişmenin bir göstergesi olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
 
´´Artık makineleşme de yetmiyor. Bugün artık bilgisayarlarla tarım idare edilmeye başlandı. Birinci aşamada insan gücü, hayvan gücü kullanılıyordu. Şimdi makineleşmenin de ötesinde artık elektronik aletlerle tarımsal faaliyetlerin yapılmaya başlanması bu konunun ne kadar önemli olduğunu göstergesidir. Artık insanların bir beyin gücü ile tarımsal faaliyetler yapılabiliyor.´´
 
Konuşmaların ardından çiftçilere makineleri teslim edildi.
 
Törene Vali Dursun Ali Şahin, Vali Yardımcısı Fethi yorulmaz, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bazı il müdürleri, meslek kuruluş temsilcileri ile müdürlük personeli katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205