Kelkit Havzası Kalkınma Birliği toplandı

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği'nin (KEKAB) Olağan Meclis Toplantısı Tokat'ta 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Süleyman Demirel Toplantı Salonunda yapıldı

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği toplandı

Merkezi Tokat ili olan KEKAB'ın olağan meclis toplantısı 26/05/2005 tarihinde kabul edilen 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 11. maddesinin ilk bendi ve Birlik Tüzüğünün 12. maddesi gereğince yapıldı. Tokat Valisi ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Şerif Yılmaz'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda; Kelkit Havzası Kalkınma Birliği'nin 2012 bütçesinin görüşül-mesinin yanı sıra gündemin diğer konularında da görüş alışverişinde bulunuldu.
 Toplantıya; Vali Dursun Ali Şahin, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Sivas, Giresun, Gümüşhane, Erzincan ve Tokat illerinden Kelkit Havzası Kalkınma Birliği meclis üyeleri katıldılar.
Amacı; Kelkit Havzası bölgesinde, adalet esasına göre gelir getiren, dış göçü azaltan, bölge ve ülke ortalamaları arasındaki gelişmişlik farklılıklarını azaltan faaliyetler yoluyla, bölgedeki zengin, kültürel  doğal ve üretime yönelik değerler üzerine inşa edilmiş, sürdürülebilir kalkınmanın mümkün olan en kısa sürede sağlanması doğrultusunda, bölgede bulunan yerleşim birimlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmalarına yönelik her türlü çalışmaları yapmak, yaptırmak ve bu amaçla ilgili kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmak olan birliğin üyeleri; Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Sivas, Tokat İl Özel İdareleri ile bu illerin sınırları içinde yer alan Almus, Alucra, Akıncılar, Başçiftlik, Çamoluk, Erbaa, Gölova, Görele, Kelkit, Koyulhisar, Köse, Niksar, Refahiye, Reşadiye, Suşehri, Şebinkarahisar, Şiran ve Zile ilçe Belediyeleridir. Çalışma süresi sınırsız olan birliğin faaliyetleri üyesi olan il sınırları ile sınırlıdır.
Yeşil Giresun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205