KOR DÜŞTÜ YÜREĞİMİZE

PKK Diyarbakır'da Mehmetçik'e pusu kurarak 13 Askerimizi şehit etti.

KOR DÜŞTÜ YÜREĞİMİZE

 

Diyarbakır'da hain saldırı: 13 ŞEHİT



Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında Mehmetçiğe hain pusu...
Yazı Boyutu: 12 14 16

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde çıkan çatışmada 13 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı bildirildi. Silvan'ın Bayrambaşı Beldesi kırsal kesiminde arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçlerine pusu kuran teröristler ateş açtı.

Açılan ilk ateşte 1 asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Timde bulunan diğer askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Gün boyu süren çatışmalar sonrasında bir açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, 3'ü uzman erbaş 13 askerin şehit olduğunu 7 askerin ise yaralandığını duyurdu.

Vali Toprak, ''Teröristlerle çıkan çatışma sürüyor. Operasyon devam ediyor. İçeriğine yönelik bir şey söylemek için henüz erken'' dedi.





Silvan'da çatışmalar sürüyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Bayrambaşı beldesi kırsalında 13 askeri şehit eden PKK'lı grubun çembere alındığı belirtiliyor.

20-30 kişilik terörist grubun imhasına yönelik operasyona özel harekat timleri de katılıyor.

Bir süre önce Lice ilçesi Ziyaret köyü yakınlarında kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisini kurtarmak için jandarma güçleri dün gece arazi arama tarama faaliyetine çıktı. Bayrambaşı kırsalında güvenlik güçleriyle askerler arasında sıcak temas sağlandı. Pusu kuran teröristlerin yoğun ateşi altında kalan jandarma birliği 13 şehit verdi. 7 asker de çatışma sırasında yaralandı.

Sivan-Kulp-Hazro üçgani ile Bingöl'ün Genç ilçesine uzanan ormanlık alanda yaşanan olayın ardından bölge ablukaya alındı. Özel harekat timleri skorski helikopterler tarafından havadan bölgeye indirildi. Çembere alınan bölgede 20-30 kişilik bir PKK'lı grubun bulunduğu kaydediliyor



Genelkurmay: 7 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu saldırıda 7 teröristin etkisin hale getirildiğini açıkladı.
Olayın yakın mesafeden el bombası atılması sonucu meydana geldiğini belirten Genelkurmay'ın internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle: "Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğimiz, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmış ve yakın mesafeden sıcak temasa girilmiştir. Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır."

Genelkurmay İnternet sitesinden yapılan duyuru şöyle:

1. Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsal kesiminde operasyon için arazide bulunan bir birliğimiz, bugün saat 14.45 sularında ormanlık bir alanda, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşmış ve yakın mesafeden sıcak temasa girilmiştir.

2. Çatışmada ve ormanlık alanda teröristlerce atılan el bombalarının etkisiyle çıkan yangından dolayı 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Ayrıca, ikisi ağır olmak üzere 7 askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personel Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

3. Yapılan ilk tespitlere göre, çıkan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır.

4. Şehit ve yaralılarla ilgili detaylı açıklama kimlik tespiti ve ailelerine haber verildikten sonra ayrıca yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Başbakanlık'tan 13 Şehit açıklaması

Diyarbakır Silvan'da çıkan çatışmada 13 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Başbakanlık olay sonrası açıklama yaptı.Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "Bu eylemlerin arkasındakilerin amacı apaçık ortadadır.. Hukuk ve kardeşlikten taviz vermeden üstesinden geleceğiz." denildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da teröristlere karşı yürütülen operasyonda 13 askerin şehit düşmesi ve 7 askerin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e bir başsağlığı mesajı gönderdi. Başbakan mesajında, "Türkiye, demokrasiden, hukuktan ve kardeşlikten asla taviz vermeden, terörün de, onun gerisindeki güçlerin de üstesinden gelmeyi başaracaktır. Şehitlerimizin acısı yüreklerimizi dağlarken, terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı da güçlendirmektedir" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın mesajı şu şekilde:

“Diyarbakır'da teröristlere karşı yürütülen operasyonda 13 askerimizin şehit düşmesi ve 7 askerimizin yaralanması milletçe hepimizde derin bir teessür ve üzüntüye neden olmuştur.

Ülkemizin bekası ve milletimizin huzuru için canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimizin, yine bu uğurda gece-gündüz mücadele veren güvenlik güçlerimizin fedakarlıkları her türlü takdirin üzerindedir.
Bu eylemlerin ve arkasındaki güçlerin amacı apaçık ortadadır. Türkiye cumhuriyeti, diğer bütün sıkıntıları gibi, terör sorununun da üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir.
Türkiye, demokrasiden, hukuktan ve kardeşlikten asla taviz vermeden, terörün de, onun gerisindeki güçlerin de üstesinden gelmeyi başaracaktır. Şehitlerimizin acısı yüreklerimizi dağlarken, terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı da güçlendirmektedir.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, milletimize ve de sizin şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına başsağlığı diliyorum



YORUM EKLE
YORUMLAR
muharrem mest
muharrem mest - 13 yıl Önce

yan gelip yatmıyolar bu vatan için yanyana yatıyolar

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205