Şebinkarahisar'da Av tartışması

CHP Şebinkarahisar İlçe Başkanı Oktay Alp'ın, Şebinkarahisar ve yöresindeki avlanma yasağı süresinin uzatılmasına yönelik yaptığı açıklama Avcılar arasında tepki uyandırdı.

Şebinkarahisar'da Av tartışması
Giresun Avcılar Atıcılar Derneği Başkanı Karadeniz Av Federasyonu Yönetim Kurulu ve Doğu Karadeniz Merkev Av Komisyonu Üyesi Sedat Damcı yaptığı açıklamada, aynı şekilde farklı figüranlar kullanılarak gündeme gelen konunun kendilerini üzdüğünü söyledi. Damcı” Avlanma izin belgelerini alan ve bu konudaki tüm mükellefiyetlerini yerine getiren avcılarımızın bu haklarının gasp edilmeye çalışılmasını esefle kınıyor avın evrensel bir oldu olduğunun bilinmesini kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.
Damcı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi ”Bahse konu olan ve son günlerde gündeme getirilen Şebinkarahisar bölgesi tarafımızdan dikkatle izlenmektedir. Geçen sezon keklik avı 9 Ekim tarihinde başlamışken bu sezon keklik avı 15 Ekim tarihinde başlayacaktır. Bu bağlamda son 8 yıl içersinde 4500 adet keklik Milli parklar tarafından voliyerlerde adaptasyonu sağlanmış olarak bölgenin muhtelif avlaklarına salımı yapılmıştır. Böylece bu sahalarda keklik popülasyonunun gelişmesine ön ayak olunmuştur.
Ayrıca bu sahalar koruma altına alınmış ve halen ava kapalı tutulmaktadır.
Şebinkarahisar ilçemiz Şahinler Köyü ve civarındaki avlaklarda yapılan gözlem ve kontrollerde kekliklerin gerekli gelişimlerini tamamlamış oldukları İl Çevre Müdürü, Milli Parklar Mühendisi, Şebinkarahisar,Giresun,Bulancak Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanları tarafından tespit edilmiş ve bu husus tutanakla imza altına alınmıştır. Her yıl av sezonu öncesi yapılan bu tür mesnetsiz açıklama ve bilgilendirmeler ile avcı dernekleri ve avı yönetin idare zan altında bırakılmaktadır. B u durum ilimizde yaban hayatı ve avcılığın gelişmesine büyük sekte vurmaktadır. Oysa ki sürdürülebilir bir avcılığın sağlanması avcı dernekleri ve avcılar arasındaki sosyal kültürel bağların kuvvetlenmesini sağlayacağı ilimizde av turizminin ekonomik bir olgu haline geleceği yadsınamaz bir gerçektir. Asılsız ve gerçeği yansıtmayan açıklamalar ise bölge insanı ile avcıların karşı karşıya gelmesine sebep olmakta ve hoş olmayan olayların yaşanmasına sebep olmaktadır”

Yeşil Giresun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205