Tartışmalı Keklik Avı Başladı

Giresun Valiliği tarafından 20 gün ertelenmek istenen Keklik sezonu, Şebinkarahisar'da kurulan Açılış Kampıyla 15 Ekim'de başladı. Giresunlu Avcı Derneklerinin katıldığı kampa Giresun'da bulunan tüm avcı dernekleri katıldı.

Tartışmalı Keklik Avı Başladı

Şebinkarahisar Şahinler ve Yakınca köyleri çevresinde Kelkit Irmağı kenarında kurulan kamp 3 gün sonra sona erdi.
Konuk olduğumuz, Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği ve Espiye Avcılar ve Atıcılar Derneğinin birlikte kurduğu açılış kampında Avcılarla sohbet etme ve Avlanan Kekliklerle hazırlanan yemekleri tatma fırsatı da bulduk.

Av sahası Avcı olmayan kişilerce talan edilmiş
Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Kenan Özdemir, gazetemize yaptığı açıklamada, “Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz sezon açılışı kampımızı bu yıl da zor da olsa açmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi Giresun Valiliği tarafından, gelen baskılar nedeniyle sezon açılışı 20 gün ertelenmek istenmişti. Ancak MAK (Merkez Avcılık Komisyonu) tarafından alınan kararlar değiştirilemez. Girişimlerimiz sonucunda Çevre ve Orman Bakanlığının da devreye girmesiyle Av sezonu zamanında açıldı. Ertelenme gerekçesi olarak gösterilen Av Hayvanlarının gelişimini tamamlamadığı gerekçesi gerçek dışıydı. Keklikler gelişimini tamamlamışlar ve avlanmaya müsaitlerdi. Ancak, sezon öncesi Avcı olmayan kişilerin bu hayvanları avlamaları Keklikleri ürkütmüştür. Avlanacak keklik bulmakta dahi zorluk çektik. Yine avlanması yasak olan av hayvanlarının da avcı olmayan kişilerce yasa dışı şekilde avlandıklarını gördük ve üzüntü duyduk. Av sahasında 1520 gün önce avlandıkları anlaşılan ve kurtlanmaya başlamış keçi ve benzeri avlanması yasak olan hayvanların postları ve atıklarıyla karşılaştık. Asıl mücadele edilmesi ve önlenmesi gereken budur.
Gerçek Avcı Doğa dostudur
Gerçek avcılar hiçbir zaman yasa dışı ve kural dışı avlanmazlar. Avcı, doğayı ve av hayvanlarını koruyan ve gözeten, belirlenen kriterler çerçevesinde avlanan gerçek doğa dostudur. Biz bu kampla hem hakkımız olan avlanmayı gerçekleştirirken hemde doğayla iç içe olmanın hazzını yaşıyoruz. Bir araya geldiğimiz ve dostlukların pekiştiği bu kampta hiç kimse katliam yapamaz ve kişisel hırslarıyla hareket edemez, etmez.
Kamp öncesi ve süresince Giresun Milli Parklar Mühendisi Özen Özkaya ve Ormancılardan oluşan denetleme kuruluyla birlikte bizzat benimde katılımımla gerekli denetimler ve kontroller gerçekleştirilmiş ve aykırı durum ve davranış tespit edilmemiştir. Avcılarımız uyulması gereken tüm kural ve kriterlere riayet etmişlerdir. Bu anlamda da tüm Avcılarımıza teşekkür ederim.
Av Turizmi
 değerlendirilmelidir
Bir başka açıdan bakacak olursak, bu tür kamplar çevrelerine de hareketlilik getirir. Şebinkarahisar gibi bir yere bir çok avcı grubunun gelmesi önemli bir Turizm hareketi olarak da değerlendirilebilir. Aslında karşı çıkmak bir tarafa, yapılacak alt yapı ve organizasyonlarla bu kamplar teşvik edilmeli ve daha değerlendirilmelidir” dedi.

Yeşil Giresun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205