Yeni Vali Göreve Başladı

Vali Mustafa Yaman'ın Kırklareli'ne atanmasının ardından Giresun'a gelen Vali Dursun Ali Şahin törenle görevine başladı.

Yeni Vali Göreve Başladı

Yalova Valiliği'nin ardından Giresun'a atanan Vali Dursun Ali Şahin için hükümet konağı bahçesinde karşılama töreni düzenlendi. Katılımın yüksek olduğu gözlenen karşılama törenine üst düzeye daire amirleri, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri, bazı belediye başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşarak tanışan Vali Şahin daha sonra karşılamaya gelenlere hitaben bir konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmada hizmet önceliklerini sıralayan ve adeta gözdağı veren Vali Şahin, asla iki yüzlülüğe prim vermeyeceğini söyledi. Vali Şahin "Doğru olmaya çalışan biriyim ve doğruluğu severim. Dobra dobra yüzüne karşı konuşmak en iyisidir. Yüzüme karşı iyi konuşup sırtımı döndüğümde ayrı konuşandan nefret ederim. Giresun'a küçük işlerle uğraşmak için değil,eserler bırakmak için geldim. Burada genel idare, yerel idare ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte çalışacağız.

Önceliklerimiz ise yol ve su olacaktır. Çünkü yol medeniyet, su hayattır. Kaymakamlarımızla bunu birlikte başaracağız. Yaylalarımızın sahibi olacağız. Yaylalarımızın eksiklerini süratle gidereceğiz. Sizlerin talebi benim talebim olacak" dedi.

Daha sonra makamında gazetecilerle bir araya gelen Vali Şahin burada da gazetecilerin sorularını cevapladı. Vali Dursun Ali Şahin, daha önce basında yer alan19 MayısBayramı'nın kaldırılmasına yönelik sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Vali Şahin "Yaptığım bir konuşmada 19 Mayıs kutlamasının kaldırılmasını asla istemedim. Bunu isteyenin de karşısında olurum.23 NisanÇocuklara, 19 Mayıs ise gençlere armağandır. Benim ifaden bu tür bayramlara ilginin yetersiz olduğunu ifade ederek, bu bayramlara değişiklikler ilave ederek ilginin artırılmasına yönelik bir önerim olmuştur. Fakat bu açıklamalarım çarpıtılmıştır" dedi.

Kurtuluş günlerinin de bazı illerde alakasız kutlandığını kaydeden Vali Şahin "Bazı illerimizde işgal yaşanmamış ama kurtuluş günleri kutlanıyor. Mesela Zonguldak'da görev yaptım. Zonguldak işgal edilmemiş ama kurtuluş günleri kutlanıyor. Yani zorla işgal olmak istiyorlar. Bence işgal edilmemiş illerde kurtuluş günleri kutlamakta anlamsızdır" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205