Yusuf Fenerci; UYAN ARTIK ÇAMOLUK HALKI ALLAH AŞKINA

Yusuf Fenerciden Çamoluk Dernek Yöneticilerine ağır ithamlar

Yusuf Fenerci; UYAN ARTIK ÇAMOLUK HALKI ALLAH AŞKINA

Türk Halk Müziği sanatçısı Yusuf Fenerci Çamoluk Haber’e gönderdiği yazlı basın açıklamasında Çamoluk’un on yıldır  yanlış yötimlerin sonucu  bir türlü istenilen ve vaat edilen gelişmelerin sağlanamadığını söyledi.

Çamoluk Bal Festivali ile de ağır suçlamalarda bulunan Yusuf Fenerci,Bal Festivalinde  program yapan bazı sanatçıların alkol aldığını ve sahneye sarhoş olarak çıktıklarını iddia etti.

Yusuf Fenercinin gönderdiği basın açıklamasına ,editörel düzeltmeler dışında(nokta,virgül vs.) hiçbir müdahale olmamıştır.

 

UYAN ARTIK ÇAMOLUK HALKI ALLAH AŞKINA

 

Saygı değer Çamoluk halkının dikkatine! Şöyle dönüp bir geriye bakın, Allah aşkına! Çamoluk on seneden beri neler kaybetti. Kimler kendi menfaati için Çamoluk ilçemizi kullandı. Ben şimdilik soruyorum… Çamoluk halkına doğruları yazıyorum. Çamoluk bu durumlara niye düştü? Çamoluklu bazı siyasetçilerimiz ve Çamoluk Derneğindeki bazı yöneticilerimiz kendi menfaatleri için Çamoluk’u bu duruma düşürdüler.

  • Şunu diyeyim. Çamoluk Derneği bir siyaset yeri değildir!
  • Çamoluk Derneği; hizmet, birlik ve beraberlik derneğidir.
  • On senedir siyaset derneği yaptılar, yalan mı?

On senedir Çamoluk halkının festival alanına toplayıp ve kürsüye çıkıp, konuşan Çamoluk Dernek Başkanları ve bunları yönlendirenler, siz demediniz mi? “Üniversite gelecek”, “TOKİ gelecek”, “Hastane gelecek”, “Hizmet Binası gelecek”, “Şiran’dan gelen yol Çamoluk’tan geçecek”… Yolu Çamoluk’a değil, Gölova’ya bağladınız.

 İkinci yol Çamoluk’tan Yeniköy üzerinden Alucra’ya giden yol, Yeniköyün geçişine kadar asfalt olmuş. Para mı yok?  Çamoluk-Yeniköy üzerinden bağlanan yoldan bir gideyim, dedim. Köyün geçişine vardım. Aracımı orda durdurdum. Yeniköy’ün bazı vatandaşlarına sordum. “Bu yol Alucra’ya gitmiyor mu?” bana cevap olarak “Buradan öte Alucra’ya gidemezsin. Geri dön” dediler.

İşte Biz Çamoluk’un bu durumlara düştüğünü bir kez daha yapılan hatalardan dolayı anladık. Bunlar yetmezmiş gibi elimizdeki adliyeye gitti, banka gitti, kooperatifimiz gitti ve Çamoluk bir köy haline geldi. Eğer bir adamın üç ya da dört tane yöneticisi, Çamoluk derneğinde görev alıyorsa burada bir düşünelim, halimize bir gülelim ve Çamoluk Derneği’nin bazı yöneticileri bir yöre sanatçısına menejerlik, sunuculuk yapıyorsa… Vay Çamoluk’un haline vay! Bunlar mı yönetecek Çamoluk derneğini? Bunlar mı hizmet yapacak?

Burada diyeyim. Çamoluk Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı Çamoluk derneğinin üç senedir dernek başkanı olmasıyla beraber bu üç senedir Çamoluk halkını üçe böldü. Onun yerinde ben olayım, hemen istifa ederim. Çünkü o başkalarının ağızıyla başkanlık yapıyor. Yüreğini ortaya koymuyor. Ayrıca Yaşabey Kalebaşı, mart ayında Çamoluk’a giderek Mayıs ayının başında, sağlık ocağının hastane olacağının müjdesini vermişti esnafa. Hani? Ayrıca altı tane hizmet daha geleceğini söylemişti. İşte bunlar on senedir hep lafta kaldı. Bırakın hizmeti, ben bir buçuk aydır Çamoluk’tayım.
Y
az sezonu ben Çamoluk Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı’nı halkın arasında görmüştüm. Zaten onlar Bal Festivaline gelirler. İki gün boy gösterir, giderler. Onlara da bu yakışır. Ayrıca geçen sene Bal Festivaline Sanatçıları dışardan getirdiniz.
Sahnenin arkasında bazı yöneticiler ve meşhur sunucunuz Mustafa Bayındır, siz sanatçılara içki içirip sahneye çıkarmadınız mı?
O sanatçılar sahnede kavga çıkarmadı mı?
Bunlar yakışıyor mu size?
Bir de hacılık-hocalık taslıyorsunuz.
Bursu öne sürüyorsunuz.
Ben bir kez daha duyarlı Çamoluk halkını Çamoluk’un kötü gidişatına “Dur!” demeye davet ediyorum.
Geçen seneki gibi bu sene de Çamoluk Derneği Başkanı ve bazı yöneticileri yanlış yolda oldukları için festivalde sahne almayacağım.
Çamoluk halkının takdirine sunuyorum. Çamoluk’u bu duruma düşürenler unutmayın ki yüce Allah (c.c.) şöyle buyuruyor; “Ey Kullarım, Kul hakkıyla yanıma gelmeyin.”

Bu kul hakkını nasıl ödeyeceksiniz  acaba?
Sizin hakkınızdan yüce Allah gelir, merak etmeyin.
Saygılarımla Çamoluk Çakılkaya Köyünden Türk Halk Müziği Sanatçısı…

Yusuf FENERCİ

Konu ile ilgili olarak  görüşlerini aldığımız Çamoluk Dernek Yöneticisi ve Çamoluk.net editörü Mustafa Bayındır Bal Festivalinde alkol alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ancak dışarıdan alkol alıp sahneye çıkan olduysa bundan da haberlerinin olmadığını söyledi.

Bayındır, sahne deki kavga olayının da  sanatçı Göksel Sağlamın sahneye çıkmasından meydana geldiğini ancak program sonrasında Onur Bozatlı ve Göksel Sağlam’ın sahneden tokalaşarak ayrıldıklarını söyledi.

Mustafa Bayındır, Kendisinin  önce yıl Yusuf Fenercinin  program yapması için büyük gayret gösterdiğini ancak parasal konuda anlaşma olamadığından  bunun gerçekleşmediğini söyledi. Bayındır bu konu ile ilgili Yusuf Fenercinin kardeşi Seyhan Fenercinin de  gelişmelerden haberi olduğunu söyledi.

Mustafa Bayındır Yusuf Fenerci ile aralarında başka bir sorunun olduğunu anacak bunuda Yusuf Fenerci'nin açıklaması durumunda kendisinin konuşacağını söyledi.
Çamoluk
 Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan KIZILHAN
Ramazan KIZILHAN - 12 yıl Önce

Çamoluk derneği her ne kadar hemşerilerimiz tarafından bir resmi kurum gibi bilinsede ,Çamoluk derneği bir kaymakamlık birimi değil, bir belediye birimi değil benim bildiğim bir sivil toplum kuruluşudur. Çamoluk derneği bazı hizmetlerin Çamoluk' a geleceğini duyurmuştur ama uğraşılırsa.Kaymakamlık-belediye başkanlığı- dernek- esnaf ve halk el ele vererek gönülden bağlılık yaparak ancak ve ancak bu tür hizmetlerin Çamoluk' a getirilebileceği kanısındayım. Çamoluk derneği ve Çamoluk kaymakamlığı üzerine düşen vazifesini yerine getirerek gerekli mercilerle irtibata geçmiştir.Çamoluk belediyesi, esnafların bir kısmı ve halkımızın bir kısmıda her zaman destek değil köstek olmuştur. Böyle bir ortamda daha biz kendi aramızda geçimsizlik içerisindeyken kusura bakılmasın hiç bir kurum bize bir birim açmaz ve açtırmaz.

Ramazan KIZILHAN
Ramazan KIZILHAN - 12 yıl Önce

Toki gelecek gelmesinede nereye gelecek, gökyüzüne yapılmayacak ya bu konutlar.Çamoluk belediyesi Toki ye dere, tepe yerler göstermese oda gelecek.Tabi bide arz-talep dengesi var yaşamımızda, talep toplanamayan yere nasıl Toki gelecek, burada bir mantık hatası var kusura bakmayın sayın Fenerci. Çamoluk derneğine çamur atmadan önce hangi arazi gösterildiğini kaç tane müracat olduğunu bilmek gerekir sayın Fenerci.
Çamoluk derneği bir sivil toplum kuruluşu olduğundan, yönetimde menejer de görev alabilir, sunucuda hatta sanatçıda.Bunda şahsen herhangi bir sorun görmuyorum açıkcası.Tabi insanı şeytan dürtüklerse hemen art niyetler ortaya çıkar.Kedi ciğere uzanamamışta mındar dermiş sözünün özüyle hereket etmeyi bırakalım.Sayın Fenerci 2-3 yıl öncesine kadar sahnelere çıkıyordu ve hiç seside çıkmıyordu.Hatta eski yönetimler daha bi bölünmüşlük içerisindeyken daha az icraat ederken neredeydiniz Sayın Fenerci yoksa UYUYORMUYDUNUZ.Bence uyanın artık modanız geçti nasipse başka bahara..

Ramazan KIZILHAN
Ramazan KIZILHAN - 12 yıl Önce

Sahneye bazı sanatçılar içkili çıkarmış acaba sayın Fenerci hiç ağzına içki sürmemiş midir ve sahneye içkili çıkmamışmıdır bunu merak ederim...
Birde şu konuya deyinmeden geçemeyecem; yıllardır Mustafa Küçük parçalarını anonim parçaları yöremiz sanatçılarının ard arda dinlemekten bıktık.Öyle bir hal oldu ki artık parçayı eserin sahibi bile söylese yine mi bu deyip dinleyemez olduk.Artık bundan vazgeçelim ve en azından Nurettin Bay' ı örnek alalım, belki bazı parçaları toplamda bir mana ifade etmesede, kendi parçalarını yazıp kendi eserlerini seslendiriyor.
En son olarakta Mustafa Bayındır abimi canı gönülden selam ediyorum .Yöremizde, her nekadar sunuculuk eğitimi almasada çıkıp o meydanda veya televizyon programında açılış konuşması yapabiliyorsa, o cesaretliliği gösteriyorsa, kendinden emin bir şekilde konuşabiliyorsa Çamoluk halkımızın Mustafa abimi tebrik etmesi gerektigini düşünüyorum...
Saygılarımla...

Site editörünün isimsiz yorumları yayınlamamasını isterim

gaflet uykusu
gaflet uykusu - 12 yıl Önce

yorum yazan arkadaşın uykuya dalmasına gerek yok,kendisi gaflet uykusunda olduğunun farkında değil.

Emin karabul
Emin karabul - 12 yıl Önce

Öncelikle sayın ramazan bey beni sakın yusuf fenerci'nin yandaşı yada avukatı gibi yorumlamamanızı rica ederek eleştirmek istiyorum.
1- Toki'ye yer gösterildi ve çamoluk'ta arz olmadı evet pekala arz olsaydı da toki gelirmiydi.
2- Her sene bal festivali oluyor ve her sene birilerinin çevresindeki adaletsizce harcanan masraflar var mesela yakın tarih Zeynep Başkan 8.000.00TL aldıgı söylenmekte sponsorsuz gerçekten dernekten verildiyse yanlış yapılmamışmı ? yada Çamolugun sanatçısına 300.00TL Ördek'in gece hayatından türkü yapana 7.000.00TL verilmesi ne kadar mantıklı ?
3- Sivil toplum örgütünün işi hizmet getirmek degil ise başkanlık seçimlerinde neden siyasi Vaadler verildi ?
Mesela Yüksek okul sözü verilmedimi ?
mesela Yeni otogar terminali sözü verilmedimi ?
hasane sözü verilmedi ?
Mademki sivil toplum örgütüyüz bizim siyaset ve siyasetçilerle ne işimiz vardı ki ?

EMİN KARABUL
EMİN KARABUL - 12 yıl Önce

4-Birlik beraberliken bahsediliyor 10 yıldır çamoluk'a ne yapıldı veysel bey'in başkanlığında Hastane ile çalkalandı çamoluk 3-4 Sene hastane şöyle gliyor böyle geliyor diye alkışlamadımı bu çamoluk, sonuç ne oldu nufüsü bahane edildi çamoluk devlet hastanesi bir başka bahara kalmadımı ?
Tamam bazı şeyler'e dernek müdahale edemez fakat engellenebilirdi. Yani madem getiremedik bari götürmeselerdi.
5- Nurettin Canikli Çamoluk'a her gelmesinde yıkadı, yağladı, söz verdi ben inanıyorum ki yüzünün utancından 3-4 senedir bal festivalinede gelmiyor. Mademki biz sivil toplum örgütüyüz neden bir milletvekilinin bizim bal festivalimizde şov yapmasına izin verildi ?
6- Dernek Başkanımız sayın Yaşabey agabeyim Açıklamaları var gözümüzün içine bakıyorlar diye İTO başkanını aga seçmedimi bu çamoluk omuzlara alarak turlamadımı bu çamoluk Madem ito bu işi yaptıramayacakki ( ben yapılmayacagını adım kadar emindim ) neden şov yaptırıldı çamolukta?

emin karabul
emin karabul - 12 yıl Önce

Ramazan Bey Oradan yazmış faaliyetsiz olan dernek demiş evet derneğimiz 10 yıl öncesinde en azından yalanla dolanla yönetilmiyordu.
En azından 10 yıl önceki yönetimimiz aslanlar gibi sanatçısından esnafına ve istanbuldan giden hemşerisine kadar tek yürek gidiyordu. Çünkü o zamanlar gelip orada menfaatleri uğruna insanların kaderleriyle oynanmadı hiç bir şey yapılmadı ama çamoluğun gururuda ayaklar altına alınmadı. Her sene bal festivali öncesinde birşeyler çıkarılıyor. Bu senenin kurbanlarıda Yusuf Fenerci ve Mustafa Domruk ? Neden?
Çünkü muhalif karşı tarafı destekledikleri için
Çünkü herşeyi yazılı medya ile paylaştıkları için
Çünkü Gecen sene İto Başkanının hesabını veremeyecekleri ve yeni gündem gerektiği için.
Birde Ricam Nuretin Bay Beste yapıor Diyerek Mustafa Küçük İle kıyaslamayalım Nurettin Bay Benim Çamoluklu Sanatçılarımın Hiç birinden üstün Degildir. Ama Mustafa Küçük Türkiyeye Mal Olmuş sanatçıdır. Kişiliği Ahlakı Tartışılır.

AHMET BAKİ
AHMET BAKİ - 12 yıl Önce

SAYIN RAMAZAN BEY SİZE ŞÖYLE YANIT VERMEK İSTİYORUMKİ ÇAMOLUK DERNEĞİ HERHANGİ BİR KURUM DEĞİL AMA MAŞALLAH BAZI PARTİLERİN ŞEÇİM BROSU GİBİ ÇALIŞIYOR ÇAMOLUK DERNEĞİ VE ÇAMOLUK KAYMAKAMLIĞI GEREKLİ MÜRACATLARI YAPIYOR DİYORSUNUZ EVET YAPIYOR AMA ÇAMOLUKU ALUCRAYA BAĞLAMAK İÇİN YAPIYOR ÇAMOLUK BELEDİYESİ VE HALK TA BUNU ENGELLEMEK İSTEDİĞİ İÇİN ADI MUHALEFET OLUYOR,ÇAMOLUK DERNEĞİ KENDİ SİYASİ GÖRÜŞÜNDEN OLMAYAN VATANDAŞLARIN ADINI ÇİZİP ÖNÜNE HER KONUDA ENGEL OLUYOR ADETA KOLLUK BENDE KILLIK BENDE HESABI SİYASİ GÜÇ ONDA OLDUĞU İÇİN KENDİ GÖRÜŞÜNDEN OLMAYANI EZİYOR.TOKİYE YER GÖSTERİLDİ MUSTAFA YERLİTAŞIN HASTANE YAPILMASI İÇİN BAĞIŞLADIĞI ARSAYA YAPILACAĞI DİLLENDİRİLDİ TALEP TOPLANMAYA BAŞLANDI FAKAT ORTADA BİRŞEY YOK KALDIKİ YER GÖSTERMEK BELEDİYENİN İŞİ DEĞİLDİR TOKİ KENDİ BULUR YERİ AYRICA TOKİ TÜRKİYENİN HİÇ BİYERİNDE ÖNCE TALEP TOPLAMAZ KONUTU YAPAR SATIŞA ÇIKARIR ÖNCEDEN TALEP TOPLAMA YALNIZCA ÇAMOLUKA MAHSUSTUR BURADAKİ MAKSAT YAPILMASINI ENGELLEMEK SEN YAP BAK NASIL SATILIYOR


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205