Yuvacık'ta ŞAMPİYON AHMETAĞAGİL SPOR “

Yuvacık Mahallesi Futbol Turnuvasında şampiyon takım belli oldu.

 Yuvacık'ta ŞAMPİYON AHMETAĞAGİL SPOR “


Çamoluk Yuvacık Mahallesi , 2. Sülaleler arası futbol turnuvasının şampiyonu “ Ahmet Ağa Gil Spor “ , nam-ı diğer “ Kürt Ahmet Gil “ oldu. Yuvacık Mahallesi derneğinin organize ettiği futbol turnuvasına 11 takım katıldı. İki grup halinde, yaklaşık iki ay önce başlayan turnuvaya katılım,ilgi ve alaka yüksek düzeydeydi. Maçların tümü Esenler Belediyesi Kemer mahallesi tesislerinde oynandı. 

Özellikle gençlerin birbirini tanıması , kaynaşması , dayanışması ve birlik-beraberliğin sağlanması amacıyla tertiplenen turnuvanın, fazlasıyla hedefine ulaştığı bildirildi.
11 takım ortalama 15 kişilik maç kadrosuyla katılımın  sağladığından, turnuvada, 150 – 200 gencin birbirini tanımış olduğu ve  bu turnuvayla, gençler ve ailelerin birlikte iş yapma ve organize etme kabiliyetlerinin de  artabileceği bu nedenle yıllarca birbirinden uzakta birbirini görmeyen gençler ,yaklaşık iki ay boyunca Pazar günleri açık havada – spor ortamında hasret gider
idikleri açıklandı.

Turnuvada,çeyrek final sonrası gittikçe ivme kazanan rekabet ve mücadele , ortaya izlenmeye değer kaliteli maçlar çıktı.
Turnuva , Yuvacıklı genç yeteneklerin keşfedilmesine olanak sağladığı  ve ileriki yıllarda daha iyi oynamak isteyenlere öncülük ettiği bildirildi.


5 Mayıs 2013 , Pazar günü Ahmet Ağagil Spor - Ezgil Spor arasında oynan final maçıyla turnuva son buldu.
Genel anlamda başarılı  bulunan turnuvada , Turnuvanın son maçlarında küçükte olsa bazı tartışmalar ve gerilimler yaşandı. 

Turnuvaya iki grup halinde 11 takım katılmıştır. A Grubu Takımları ; 1-Fol Gençlik , 2-Hacı Osman Gil, 3-Ezgil , 4-Paşagil , 5-Karagözler, 6-Çetegil. B Grubu Takımları ;1- Ahmet Ağagil ,2- Dayıgil ,3-Arifgil , 4-İsmail Ağagil , 5-Timurgil. 

Turnuvanın şampiyonu Ahmet Ağa Gil, ikincisi Ezgil ve üçüncüsü de Hacı Osman Gil olmuştur.
Turnuvada en az sarı kart gören üç takım, Paşa Gil, Arif Gil ve Çete Gil en centilmen takımlar seçilmiştir.
Ayrıca,turnuvada gösterdiği ağırbaşlılık , örnek davranış ve tutumuyla Timur Gil’den eski dernek Başkanımız Erol Karabul, “Yılın Fair Play’i “ seçilmiştir. 


Turnuvanın gol kralı , 26 golle Ahmet Ağa Gil’den Abdullah Karabul olmuştur.

Şampiyon takımın kupasının ve gol kralının madalyasının , 16 Haziran Pazar günü düzenlenecek “Köy Pikniğinde” verileceği açıklandı.

Yuvacıklılıla yaptıları açıklamalarda, Bu turnuvanın düzenlenmesinde ve başarıyla organize edilmesinde yoğun çaba sarf eden Dernek Başkanımız Yılmaz Karabul’a, dernek yönetimine ve “Turnuva Komitesi”nde bulunan başta Bekir Karabul’a,Emin Karabul’a ve komitedeki diğer arkadaşlara , ayrıca , turnuvaya gelerek takımlarına destek sağlayan  herkese teşekkür ederiz dediler.

Çamoluk Haber


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205