Almanyadan Giresun'a gelen Genç Kız Müslüman oldu

Almanya'dan Giresun'un Espiye ilçesine babasının yanına gelen Alman kız Simone Burkert (29) Müslüman oldu.

Almanyadan Giresun'a gelen  Genç Kız Müslüman oldu

 Almanya'da yaşayan ve Espiye ilçesindeki babası Osman Gürsoy'un yanına gezmeye gelen Simone Burkert, İslam dinini seçerek Müslüman oldu.

İlçede kaldığı bir hafta boyunca yakından tanıma fırsatı bulduğu İslamiyet' ten etkilenen Simone Burkert, Müslüman olmak istediğini önce babasına bildirdi. Babası Osman Gürsoy'unda isteği üzerine Almanya'dan Espiye'ye gezmeye gelen Simone Burkert, bu arzusu çerçevesinde İslam dinine girme talebiyle Espiye Müftülüğü'ne başvurdu. 
Müftülük makamında düzenlenen İhtida töreninde Espiye Müftüsü Mehmet Yazıcı'nın telkinleri ile babası ve dayısı Saadettin Mucukoğlu huzurunda Kelimei Şahadet getirerek Müslüman oldu ve Sibel Gürsoy adını aldı.
Sibel Gürsoy,  İslam dinini öğrendikçe etkilendiğini ve kendi isteğiyle Müslüman olmayı kabul ettiğini söyledi. 
Baba Osman Gürsoy, ”35 yıl önce Almanya'ya işçi olarak gittim. Orada kızımın annesi Elvira ile evlendim.Bu evlilikten  bir oğlum ve kızım oldu. Almanya'dan kesin dönüş yaptım.28 yıldır görmediğim kızım ile internette tanıştık ve kızımı Türkiye'ye davet ettim.Kızım da yanıma gelerek Müslüman oldu.29 yıldır görmediğim kızımı bulmaktan, yanıma gelmesinden ve Müslüman olmasından dolayı çok mutluyum. 30 yıldır  göremediğim oğlum  Patrick'i de  Espiye'ye  davet ettim. Yazın Espiye'ye gelecek. Önce sünnet ettireceğim, daha daha sonra da Müslüman olacak.Oğlum ve kızımla buluştuğum ve onlara kavuştuğum için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205