Ailenin temeli çatırdıyor

SP Giresun İl Gençlik Başkanı Bektaş, zinanın toplumun çekirdeği olan aile yapısının temeline konmuş bir dinamit olduğunu ifade etti.

 Ailenin temeli çatırdıyor

 Saadet Partisi (SP) Giresun İl Gençlik Başkanı Abdulkadir Bektaş, "Zina tekrar suç sayılmalı" tartışması konusunda yaptığı açıklamada zina ve eşcinselliğin normalleşmesi toplumda yozlaşma ve ahlaki tahribata neden olacağını söyledi.

Haydar Aliyev Parkı'nda konuyla ilgili basın açıklaması yapan Abdulkadir Bektaş zinanın, toplumun çekirdeği olan aile yapısının temeline konmuş bir dinamit oldunu kaydederek, "Toplumun temelini sarsan en büyük tehlike zina ve buna paralel olarak yaygınlaşan eşcinselliktir. Peygamber Efendimizin Allah indinde, zinadan büyük günah yoktur ve sizin için en çok korktuğum şey zinadır, şeklindeki ve buna benzer onlarca hadislerinde dikkat çektiği zina dinimize göre en ağır günahlardan ve islam hukukuna göre en ağır suçlardandır. Zina toplumun çekirdeği olan aile yapısının temeline konmuş bir dinamittir. Ailenin korunması tüm hükümetlerin öncelikli vazifesidir. Bu doğrultuda zinanın yasalarımızda bir suç olarak tanımlanmasının vakti gelmiş ve geçmektedir" dedi.

Hukuk mahkemelerinde suç sayılan zina, Ceza mahkemelerinde suç sayılmadığını ifade eden Bektaş, "Bu kanunların uyumu hukukun ruhuna aykırıdır. Mevcut iktidar zamanında kabul edilen ve yürülüğe giren 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nda, zinanın suç olarak yer almaması büyük bir eksikliktir. Avrupa Birliği'nin baskıları neticesinde yasaya konulmayan bu hükümler gelinen süreçte toplumun yozlaşmasında başrol oynamıştır. Milletin değerlerini korumakla yükümlü iktidar ise eline geçen ilk fırsatta bu boşluğu doldurmak yerine, yeni TCK'da bu konuyu pas geçerek dolaylı yoldan bu cürüme ortak olmuştur. Zinanın yaygınlaşmasına paralel olarak eşcinselliğin yaygınlaşmasıda insan fıtratına ayrıkırı durumlardandır. Eşcinsellik toplumların yozlaşmasında önde gelen sebeplerdendir. Zina ve eşcinsellik toplumların ortasına atılmış tahrip gücü yüksek bombalardır. Buna karşı her milletin ve o milletin temsilcisi olanların tedbir alması ve bunu yasayla düzenlemesi boynunun borcudur" diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
KARABULUT
KARABULUT - 12 yıl Önce

HAKKI HAYKIRAN BİR TEK MİLLİ GÖRÜŞ VAR.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205