ASKAD İKİNCİ KİTAPÇIK ÇALIŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Merkezi Çamoluk ta bulunan Akademik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği Kutlu doğum haftası münasebetiyle “Kutlu Doğum Risalesi” Olarak bir kitapçık hazırladı.

ASKAD İKİNCİ KİTAPÇIK ÇALIŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ASKAD Genel Sekreteri Ebuzer ÜÇTAŞ yaptığı açıklamada şunları kaydetti. Bilindiği gibi derneğimiz kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl geçti. Geçen bu kısa süre zarfında elhamdülillah çamoluğumuzda kısıtlı imkânlarımıza rağmen ilk denebilecek birçok hayırlı çalışmaları gerçekleştirdik. Son yıllarda miladi yılbaşı etkinlikleri adı altında Hıristiyan örf ve adetleri adeta tüm kanallardan bin yıl İslam a hizmet etmiş bu necip millete empoze edilmeye çalışılıyor. ASKAD olarak bir karınca misali milletimizin örf adet ve inançlarına aykırı bu yayınlara karşı insanlarımızı bilgilendirerek bir bilinç oluşturmaya matuf “yılbaşı risalesi” ismiyle bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçıktan üçbin adet bastırarak başta Giresun, Dereli, Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk, Şiran ve Kelkit de dağıtımını gerçekleştirdik. Diyanet teşkilatımız ca gelenekselleştirilen kutlu doğum haftası münasebetiyle 40 Hadis i şeriften oluşan ve hadis i şeriflerin izahına yardımcı olacak karikatürlerle süslediğimiz bu 2. “Kutlu Doğum Risalesi” kitapçığımızı hazırladık. Bu kitapçıktan da üçbin adet bastırdık. Başta Giresun üniversitesinde düzenlenen kutlu doğum programında, Şebinkarahisarda, Alucrada ve Alucra meslek yüksek okulunda, Çamoluk ta dağıtımını yaptık. Rabbimizden kabul buyurmasını niyaz ediyoruz. Ayrıca ASKAD olarak Çamoluk’ta Arif Safi Lisesinde kutlu doğum programı yaptık. Burada ve Çamoluk genelinde bu kitapçıkların dağıtımı yapıldı. Bu çalışmalarımızda bizlere kısıtlı tüm imkânlarına rağmen yardımcı olan hayır sahibi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu hayırlı çalışmalarımızı veb siteniz aracılığıyla tüm Çamoluklu hemşerilerimizle paylaştığınız içinde ayrıca siz “çamolukhaber”

YORUM EKLE
YORUMLAR
TUGAY KARABULUT
TUGAY KARABULUT - 12 yıl Önce

ASKAD İLK ÇALIŞMASINDA OLDUĞU GİBİ İKİNCİ KİTAPÇIK ÇALIŞMASIN DA DA GİRESUN VE İLÇELERİMİZİN TOPLUMSAL OLARAK ZAYIF OLDUĞU SOSYAL KONULARI ÇOK İSABETLİ BİR ŞEKİLDE TESPİT ETTİ. VE YAPILAN ÇALIŞMA İLE TOPLUMUN NABZINI ÖLÇMÜŞ OLDU. PEYGAMBER SEVGİSİNİN NE DERECEDE OLDUĞU VE OLMASI GEREKTİĞİNİ YAPILAN KUTLU DOĞUM PROGRAMI SAYESİNDE ÇAMOLUĞUMUZA AÇIKLADI. İYİLİĞİ EMREDEN KÖTÜLÜKDEN MEN EDEN BİR TOPLULUĞUN OLDUĞUNU ÇAMOLUKTA BİR KEZ DAHA GÖRMÜŞ OLDUK.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205