Çamoluk TOKİ haberine Düzeltme,ÖZÜR!

Çamoluk'ta yapılacağı açıklanan TOKİ konutları için yapılan habere düzeltme ve özür!

Çamoluk TOKİ haberine Düzeltme,ÖZÜR!

Çamoluk TOKİ’de Yılan Hikayesi  başlıklı haberimizde istemeyerekte  olsa yanlış anlaşılmalara neden olacak bilgiler yer almıştır.
Bize gelen "Ham Haber" den kaynaklanan hata,mevcut şartlar nedeniyle yateri kadar araştırma yapılmadan yayına konmuştur. Haberimiz nedeni ile,TOKİ'den, Çamoluk Belediye Başkanlığından ve bu işle ilgilenen kim varsa,ayrıca haberimizi okuyup yanlış bilgi sahibi olan okurlarımızdan,hülasa kim etkilendi ve kimin hakkı geçtiyse herkesten özür diliyoruz ve haklarını helal etmelerini istiyoruz.

Haberin gerçek boyutu

Çamoluk'a yapılacak olan Toki Konutları için kayıt işlemleri başladı.
Çamoluk Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ilanlarda, vatandaşlar bilgilendirilerek şartları uyanların ve ihtiyacı olanların kayıt yaptırmaları istendi.
yapılan açıklamada TOKİ konutlarının  3 Blok ve 86 daireden oluşacağı açıklandı.
Yapılan açıklamalarda,kayıt süresinin 18 Mayısta dolacağı  bildirilerek ihtiyacı olan vatandaşların bu tarihe kadar kayıtlarını yaptırmaları istendi.
Konutların alt gelir guruplarına yönelik bir proje olduğu bu nedenle enfazla aylık geliri 2600 TL'ye kadar olanların müracaat edebileceği,daha üst seviyede geliri olanların bu konutlardan almayacağı açıklandı.
Konutlardan alabilmek için Giresun ili nüfusuna kayıtlı olmak yada,Çamoluk İlçe sınırları içerisinde en az Bir yıl ikamet ediyor olma isteniyor.
Konu ile ilgilenenlerin Çamoluk Belediyesi İnternet Sitesinden Başvuru belgelerini doldurarak müracaat edebilirler.

Başvuru için


Kayıt şartları

 


ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI

 

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

 

·                  T.C. vatandaşı olması,

 

·                  GİRESUN il nüfusuna kayıtlı veya  ÇAMOLUK Belediyesi sınırları içerisinde en az  1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olması,

 

·                  Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,

 

·                  Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmaması, (Ancak kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi ve/veya velayeti altındaki çocukları dışında kalan şahıslar ile hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışında tutulacaktır.)

 

·                  25 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup ancak;

 

-          Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

 

·                  Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 2.600.- TL olması, ( Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 2.600.- TL. olması gerekmektedir.)

 

·                  Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER :

 

·                  Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

 

·                  Başvuru sahibinin adına ve ikametgâh ilmühaberinde yer alan adresine göre düzenlenmiş bir adet fatura (son 3 aya ait doğalgaz, elektrik, su, telefon, cep telefonu vs.) fotokopisini, (Başvuru sahibinin adına kayıtlı fatura bulunmaması durumunda, başvuru sahibinin eşinin, çocuklarının, annesinin ve/veya babasının adına ikametgah ilmühaberi adresine göre düzenlenmiş fatura da kabul edilecektir.)

 

·                   İkametgah ilmühaberi GİRESUN ili, ÇAMOLUK Belediyesi sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ettiğine dair veya il nüfusuna kayıtlı ise ikamet ettiği yerden) ,

 

·                  T.C. Kimlik Numaraları, (Aile bireylerinin)

 

·                  Ekte yer alan başvuru formunda istenilen diğer bilgileri vermekle yükümlü olacak olup, ayrıca başvuru formu imzalayarak kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının kira, faiz geliri vb gelirinin olmadığını beyan edecektir.

 

 

 

·          Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı,

 

·          Hane halkı gelirinin en fazla net 2.600.- TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

 

o       Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşi, velayeti altındaki çocuklarından çalışan varsa kendisinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler  (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)

 

o       Başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki çocuklardan herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan çalışmadığına dair belgeleri,

 

eksiksiz olarak ibraz edecektir.

 

Yukarıda yer alan belgeler dışında gerekli görüldüğünde ek belgeler istenebilecektir.

 

 

OTURMA KOŞULU ve DEVİR İŞLEMLERİ:

 

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

 

Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

 

Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde ödenen peşinat tutarları irad kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.

 

 

ÖDEMELERİN BAŞLANGICI :

 

·       B1 tipi konutlar; 4.000,00.-TL(dörtbin)’nin başvuru bedeli olarak alınması, sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından konut bedelinin (başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar)  % 12’sinin tahsil edilmesi,

·       Borç bakiyesinin 180 ( 15 yıl) ay vade ile ödenmesi, ilk taksit ödemesinin konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılması, borç bakiyesinin ve aylık taksitlerin her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılması, İlk artış döneminin İdarece belirlenmesi,

 

koşulları ile satılacaktır.

 

BAŞVURU TARİHİ VE BELGE TESLİM:

 

Başvuru süresi 16 Nisan 2012 tarihinde başlayıp 18 Mayıs 2012 tarihinde sona erecektir. Gerekli ödeme Alucra Ziraat Bankası’na yatırıldıktan sonra şart koşulan bütün belgelerle birlikte bu tarihler arasında Çamoluk Belediyesine başvurulması gereklidir. 

 

 

 

 

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmed arif akar
ahmed arif akar - 12 yıl Önce

Çamoluk Belediyesi ilana yıllar sonra diye başlamış.yıllar sonra,İlçe halkı olarak gönül bağımız olduğunu hissettiğimiz Ak Parti iktidarının 10.yılından sonra bu meseleleri proje aşamasında konuşmak üzüntü verici.ilanın içeriğini düşünmek gerekirse vizyonu olmadığı kesin.bir kere bu ilçeye Meslek Yüksek Okulu yapılacaksa,buna inanıyorsak buraya gelecek öğrencilerin,yurt kapasitesinin dışında kalacaklar bu sitede kalacaklardır,proje aşamasında okulun kapasitesi,yurt kapasitesi hesaplanmalı ve buna göre hareket edilmeli (Alucra da bu sorun böyle çözülmüştü).ilanda üç blok ve 86 daire yazılmış,86/3 yaklaşık 28 daire yapar,bir blokta 28 daire bu binanın 7 katlı olmasını gerektiriyor.deprem riskinin yüksek olduğu bölgemizde,binalar depreme dayanıklı olsa bile şehrin görüntüsü bakımından daha az katlı olmalı.Alucra ve Gölova konutları 5 er katlı yapılmış.Üç blok site ortamının ve çevresinin oluşması bakımından da yetersiz kalacak gibi.

ahmed arif akar
ahmed arif akar - 12 yıl Önce

site yeni şehrin çekirdeğini oluşturacak şekilde az katlı,daha fazla blok ve sosyal donatıdan oluşmalı.bir de ilanda Çamoluk ta 1 yıl oturma şartı var,bu şart buradan daire alacak gurbetçileri engelleyici olabilir,çoğunun ikamet adresi İstanbul.Çamoluk derneğinde ve köy derneklerinde ilanın tanıtımı yapılmalı,millet yapılması noktasında inancını yitirdi,yeniden teşvik edilmeli,daha sonra yeterli talep gelmedi demek mazeret bulmaya çalışmaktır.dairelerin sadece 2+1 olması,burada ikamet etmek isteyen daha geniş aileler için dezavantaj oluşturur mu buna bakmak lazım,belki bir blok 3+1 şeklinde planlanabilir.Yatırımlar bu kadar geç geldiği için çok iyi planlanmalı ve diğer yatırımlarla koordinasyonu yapılmalı.geç oldu,güç olmasın,hayırlı olsun.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205