ASKAD İstanbul'da Toplandı

Akademik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği (ASKAD) Dernek yönetimi geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Feti Paşa sosyal tesislerinde sabah kahvaltısında bir araya geldi.

ASKAD İstanbul'da Toplandı

 Akademik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği (ASKAD) Dernek yönetimi geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Feti Paşa sosyal tesislerinde sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Merkezi Çamoluk’ta bulunan Akademik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği (ASKAD) Dernek yönetimi çeşitli konularda istişare yapmak ve faaliyet planı hazırlamak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Feti Paşa sosyal tesislerinde bir araya toplandı. Toplantıya Çeşitli illerde üniversite okuyan ve ASKAD kurucu üye ve yöneticisi gençlerde katıldı. Toplantıya dernek başkanı Zübeyir ÜÇTAŞ, Dernek Genel Sekreteri Ebuzer ÜÇTAŞ, Dernek Mali idari işler komisyon başkanı Muhammet Salih SÜRÜCÜ, Dernek Teşkilatlanma Komisyon Başkanı Orhan ÇİNİCİ Dernek Kurucu Üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanı İdris AKARÇEŞME ve Derneğin diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Topluca yapılan sabah kahvaltısının ardından istişare ve değerlendirme toplantısına geçildi. Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Zübeyir ÜÇTAŞ Çeşitli konulara temas etti. Dernek başkanının konuşmasının ardından sırasıyla tüm katılımcılar söz alarak gündem maddeleri üzerinde fikir ve görüşlerini beyan ettiler. Toplantıda yapılan bir teklif üzerine “Akademik Araştırmalar Komisyonu” kurulmasına karar verildi. Kurulan bu komisyonun çalışma sahaları belirlenerek komisyon başkanlığına ilahiyat son sınıf öğrencisi ve Şebinkarahisarlı Mustafa ALVER getirildi.  Komisyon üyelikleri belirlendi. Akademik Araştırmalar Komisyonu İlk çalışma toplantısını ayağının tozuyla burada gerçekleştirerek tüm üyelere Ağustos Ayında tamamlamak üzere çeşitli alanlarda araştırma ödev konuları verdi.  Yapılan istişare toplantısında çeşitli faaliyet kararları alındı. Ayrıca  13 NİSAN da Çamoluk ta toplanılmasına karar verildi.

Çamoluk Haber






YORUM EKLE
YORUMLAR
Enes BAKIRHAN * Kayseri İnş. Mühd.
Enes BAKIRHAN * Kayseri İnş. Mühd. - 12 yıl Önce

Yer kürede bir hazırlık var. Cemre önce havaya (zihinlere) sonra suya (resmiyete) sonra toprağa (harekete) düştü, dönüştü. Allah için inanmış ve adanmış azınlıkların, dünyaya inanmış ve adanmış kalabalıklardan daha üstün olduğu ve olacağı şüphe götürmez bir hakikattir. Coğrafyamda yeniden baharı başlatacak ilk kar çiçekleri siz olun. Ümitsizliğe inat tüm çiçekler sizlerle renklensin. Küçük adımlarınızla büyük yürüyüşler başlasın. Anlamsızlıkların yerini anlam alsın. Unutmayın duruşunuzla yeni çiçekler patlayacak kuraklaşan topraklarımızda. Abı hayat olacaksınız yaşam arzusunu kaybetmiş nicelerimize. Küçük adımlarınıza bağlı büyük yürüyüşler. Siz yürüyün ki yürüyüşe geçsin tüm ümitsizler. Gözler üzerinizde, zihinler sizlerle meşgul. Aldanmayın sessizliğe. Kazanacaklarınız değil kazandıklarınız. Kazandıklarınızdır asıl kazançlarınız. Yolunuz açık, ufkunuz aydınlık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.

bahadır zengin
bahadır zengin - 12 yıl Önce

Akademik Sosyal Kültürel Araştırmalar Derneği nin Çamoluk ta kurulmuş olması,akademik araştırmalar anlamında bir dezavantaj,Çamoluk ta böyle bir altyapı yok,anladığım kadarıyla Giresun da ya da Erzincan,Trabzon,Sivas gibi yakın illerde örgütlü değiller,İstanbul dan bu işi yapmaya çalışmakta zor.yine anladığımız birçoğu okuyan ya da yeni mezun arkadaşlar yani meşgaleleri çok okul bitecek,askerlik,iş,evlilik vs..

Toplantıda “Akademik Araştırmalar Komisyonu” kurmuşlar,bence bu iş yukarıdaki mezkur sebeplerden biraz zor.bunun yerine ortak paydaları Çamoluk olduğuna göre “Çamoluk sorunlarını tesbit ve çözüm önerileri” komisyonu kursalar ve oluşacak fikri hasılayı ilgili sivil,siyaset ve yönetim makamları ile paylaşsalar daha faydalı olur kanaatindeyim.

Arkadaşlara çalışmalarında başarılar dilerim.

DURSUN KARSAVRAN
DURSUN KARSAVRAN - 12 yıl Önce

Bahadır arkadaşımızın tespitlerinde haklılık payı vardır. Ancak dezavantajları avantaja dönüştürmekte önemli. Bugün Çamoluklu olduğu halde üniversite mezunu olan ve farklı makam ve mevkilerde görev yapan bir çok insan olmasına rağmen maalesef bugüne kadar ilçemiz açısından uygulanabilir bir proje ortaya konamamıştır. Bırakın proje geliştirmeyi bu insanlar neredeyse çamoluğa aidiyet hislerini kaybetmiş ve aidiyetleri belki yılda bir kaç gün turistik Seyehat durumdadır adeta.

FATİH AYDIN
FATİH AYDIN - 12 yıl Önce

Öncelikle Ense Bakırhan kardeşimi muhteşem satırlarından ötürü tebrik ediyorum. Bu satırları inşaallah Cumartesi günü Çanakkale Seminerimiz ve Burs Dağıtım Törenimizde tüm bursiyer arkadaşlarımla paylaşacağım.

ASKAD'a ise herşeyin olduğu gibi bahtında sahibi olan Allah'tan güzel bir gelecek diliyorum.

Sivil Toplum Örgütleri kurmak ve gönüllü olarak çalışmak muhteşem bir erdemdir. Bunu en iyi STK gönüllüleri bilir.

Selam ve dua ile...

fakir dünyayı temizler
fakir dünyayı temizler - 12 yıl Önce

Bu Çamoluk'lular zaten her işi İstanbul'dan halletmiyorlar mı?
Dmek ki akademik faaliyetlerinin de menbaı istanbul olacak.
hem zaten ilim kentli eylemidir bence...
bu arada yorumun dili de çok tanıdık geliyor. fikri hasıla vs.
------------------------------------------------------------------------
netice-i kelama gelecek olur isek : İddialı bir mevzu görünüyor akademik araştırmalar mevzuu. Hey siz Askad'lı akademisyen
adayı gençler! Bahadır abiniz bu güne kadar olduğu gibi bir kez
daha haklı mı çıkacak? Ne diyorsunuz ? Söz sizde.Başarılar hepinize.

EMRAH YESİR
EMRAH YESİR - 12 yıl Önce

ASKAD ın Çamoluk’ta kurulmuş olması ilk bakışta hayali olarak algılansa da aslında çok yerinde ve isabetli bir düşünce olmuştur. Önemli olan var olan imkânlarla iş yapmak değil, ihtiyaç duyulduğu halde olmayan imkânları oluşturarak iş başarmaktır. Yarın ilçemize bir MYO açıldığında üniversite okumak için ilçemize gelecek öğrenciler nereye gidecek. Kahve hanelerimizi mi örnek olarak bu gençlerin önüne koyacağız. Bu gençlere cazip gelecek ortam ve imkânları burada oluşturmazsak üniversiteyi açtık farz edelim devamlılığını nasıl sağlayacağız. Bugün ilçemiz adı ilçe olmaktan başka hangi özelliklere sahiptir. Kendi insanını dahi cezp etmeyen bir yer yabancı öğrencilere hangi sebep ve gerekçelerle cazip gelecek. Uzaktan bu ilçeye sevgi beslemek bu ilçenin kalkınmasına katkıda bulunmaz. ancak burada çakılacak her çivi ve taş üstüne konulacak her taş ilçemizi geliştirir güçlendirir.

YÜKSEL AYDIN / Esnaf/ giresun
YÜKSEL AYDIN / Esnaf/ giresun - 12 yıl Önce

Bir kimsenin hedefi hayali kadardır. Hayal kuramayan hedef oluşturamaz. Çamolukta böylesi hedef taşıyan kişilerin varlığı doğrusu çamoluklular açısından takdire şayan bir övünç kaynağı olsa gerekir. Kolay olan bir işin başarılmış olması o işi başarn olarak bilinen şahsın hanesine başarı olarak yazılamaz. Çünki iş kolaydır ve herkes başarabilir. Mühim olan zor olanı yorum yapan bir arkadaşın değimiyle ihtiyaç duyulduğu halde tüm zorluk ve imkansızlıklara rağmen başarabilmektir. Çok yerinde bir tespit. Bana görede gerçek böyledir. Önemli olan çamolukta Alucrada Şebinkarahisarda böylesi çalışmaların yapılması çok ciddi bir başarıdır. Bu tarz çıkışlar aslında bir toplum için ümit enerjisidir. Bu enerjiyi iyi değerlendirmek gerekir. Gençlerin önüne güzel örnekler konduğunda toplumumuz baş ve sığ söylemlerden arınmış olur. Bravo gençler sizleri yürekten ayakta alkışlıyorum. Kimilerimiz dünyalık telaşında siz genç dimağlarınızla vatan ve millet kaygısı taşıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun.

TUGAY KARABULUT
TUGAY KARABULUT - 12 yıl Önce

Öncelikle yorumlarından dolayı tüm kardeşlerimize teşekkür ederim. Bu yorumlar sayesinde inanıyorum ki ASKAD eksiklerini görüp tamamlayacak. İlçede akademik bir alt yapı yok bu doğrudur ancak olamayacak diye bir kaide de yok bu da bir doğrudur. ASKAD ın kuruluş gayesi ilk olarak ilçemizden başlayarak bölgemizi aktif bir akademik yapıya kazandırmaktır. hepimizin mağlumu üzere çamoluğumuza bir üniversite binası yapılmaya çalışılıyor.Ve bu öğrencilerimiz önümüzdeki yıllarda geldikleri zaman gidecekleri bir kütüphane dahi ilçede yok. Eğer yolunuz düşerse ASKAD ın kütüphanesine bir uğrayalım ve 2 yıllık bir okulun ihtiyacını karşılayacak derecede olan kütüphaneyi bir görelim.ASKAD geleceğe yatırım yapan ciddi bir kuruluş. Akademi çalışmaları için bir ekip kuruldu bu da doğru.Ancak ekibin kurulmasından çok ekibin içindeki şahıslara dikkatinizi çekerim.Hem ilçemize gelecek olan gençlere örnek yapıda hemde yapacakları çalışmalar sayesinde bölgemize örnek yapıda olan gençlerden oluşan bir ekip.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205