Ak Parti Çamoluk Kongresi İptal

17 Aralık 2011 Cumartesi günü yapılacağı açıklanan Ak Parti Çamoluk İlçe "görülen lüzum üzerine" Kongresi Genel Merkez tarafından iptal edildi.

 Ak Parti Çamoluk Kongresi İptal

 
17 Aralık 2011 Cumartesi günü yapılacağı açıklanan Ak Parti Çamoluk İlçe Kongresi Genel Merkez tarafından iptal edildi.
 
İki adaylı olarak  girilecek olan seçimlerin neden iptal edildiğine dair kapsamlı bir açıklama yapılmadı.
 
Çamoluk ilçe başkanlığına gönderilen kongre iptal faksında, kongrenin yeniden yapılıp yapılmayacağına dair bir bilginin olmadığı bildirildi.
 
Konu ile ilgili olarak arayıp görüşlerini aldığımız, Kocaeli Millet Vekili ,Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Fikri Işık, yaptığı açıklamada,Çamoluk İlçe kongresinin, görülen lüzum üzerine  iptal edildiği şeklinde bir açıklama yaptı.
 
Herhangi bir iptal sebebinin açıklanmadığı  kongreyle ilgili olarak, Ak Parti Giresun İl Yönetimi kaynaklarından aldığımız bilgilere göre, kongrenin 2012 Mayıs ayında yapılacak olan İl Kongresinden önce yapılabileceği bilgisi verildi.
 
Yapılan yorumlarda, Ak Parti Giresun İl Yönetimi ve Ak Parti Çamoluk Teşkilatının İstanbul kanadının,  ilçe Başkanı olarak, Hafız Geco’yu görmek istediklerini  çeşitli platformlarda dile getirdiklerini söyleyerek,İtal olayında bu görüşün etkili olabileceğini dile getiriyorlar.
Hafız Geco’nun başkanlığına sıcak bakmayan, Çamoluk Ak Parti Teşkilatındaki üyelerin bir çoğu da,  ikinci bir listeyle ve Sefer Gür’ün başkanlığında  seçime gireceklerini açıkladılar.
 
Geçtiğimiz haftalarda Giresun’da ki üç ilçe de, yine iki listeli seçimler gündeme gelmiş ve adaylar, anlaşmaları  için Ankara Genel Merkeze davet edilmişlerdi.
 
Çamoluk ‘ta da  iki adayın, seçime girecekleri açıklanmasına rağmen, herhangi bir uzlaşma çalışmasının yapılmadığı gibi,ikinci listenin kazanması halinde görevden alınacakları  söylenmişti.  
Bu konuda ikna edici açıklama yerine “Görülen lüzum üzerine”denmesi de
 
Kongrenin iptal kararında bu görüşlerin etkili olabileceğini gösteriyor.
 
Çamoluk Haber
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
 m n@hotma il.com
m n@hotma il.com - 12 yıl Önce

kaybetme korkusu sardı da ondan

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205