Çamoluk Halkı Referandum olsun İstiyor!

Çiçek balı ile ünlü Giresun iline bağlı Çamoluk ilçesinde halkın referandum hakkındaki düşüncelerini ve tercihleri soruldu. Mikrofonu uzatan Çamoluk TV, Giresun'un uzaklığı ile yakınan vatandaşlarla karşılaştı.

Çamoluk Halkı Referandum olsun İstiyor!

İlçe vatandaşının en yoğun olduğu,  Pazartesi kurulan Çamoluk'un pazarını tercih eden Çamoluk TV vatandaşa mikrofon uzatarak Giresun hakkındaki görüşleri soruldu.

Giresun ilimizin uzaklığı herhangi bir resmi işlemde ulaşımda problem yaşamaktayız. Maddi gücümüzü epey zorlamakta denildi. 

HALK REFARANDUM YAPILSIN İSTİYOR!

Geçtiğimiz aylarda konu gündeme gelmiş, "Devlet dairelerinde işimiz olursa 2 bin TL taksi parası vermek zorundayız. Yeme içme 3 bini buluyor bizim Giresun'a bir gitmemiz." 

Yaklaşık 10 yıldır Çamoluk-Giresun arasında servis bulunmuyor. 173 kilometre uzaklıktaki il merkezine gitmek zorunda kalan ilçe halkı ya taksi ile 350 Lira ödeyerek Alucra'ya giderek buradaki servise biniyor; burada da servis saatleri uymazsa taksi ile yaklaşık 2 bin Lira ödeyerek il merkezine ulaşıyor. Dönüş yolu için ise taksicilerin insafına kalan vatandaşlar, eğer sürücü beklemeyi kabul ederse ek maliyetten kurtarıyor. Aksi durumda yeni bir ulaşım çilesi başlıyor" denilmişti.

Çamoluk TV'nin sosyal medyada yaptığı paylaşım yoğun ilgi görürken, çoğunluk Erzincan, derken kimi de Gümüşhane şeklinde yorum yaptığı gözlendi. 

Şimdi ilçe vatandaşı yetkililerden referandum yapılsını talep ediyor.

REFERANDUM NEDİR? NE ANLAM İFADE EDİYOR!

Referandum, plebisit veya halkoylaması; anayasa değişikliği, yasaların kabulü gibi bazı önemli meselelerde halkın iradesini belirlemek amacıyla yapılan oylamadır. Referandumda halkın iradesi idareye doğrudan doğruya yansımakta olup doğrudan demokrasinin güzel bir örneğidir.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2023, 08:33

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halkın sesi
Halkın sesi - 9 ay Önce

Erzincan veya Gümüşhane ye bağlanalım diyenler, Erzincan veya Gümüşhane bizi istiyor mu bakalım :) Bunu da düşünmek gerek. Hadi diyelim başka yere bağlanıldı, beklentili olunan hizmetlerin geleceği ne malum?
Yani velhasıl bu işi toplumun her kesimine sorarak yapmak gerek.

28vadili
28vadili - 9 ay Önce

çamoluk erzincana bağlanmalı başka bir yere gerek yok konum yakınlık hastane ulaşım için en mantıklı seçenek erzincan gümüşhane ilçeleri erzincan a bağlı durum da gümüşhane ile alakası yok gümüşhane hiç mantıklı seçenek değildir

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205