CHP'li Gezmiş Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi.

Seçimlerde tekbaşına bir parti gibi çalışan CHP eski il başkanı ve Millet Vekili Aykut Gezmiş, Meclise gidemedi.

CHP'li Gezmiş Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi.

Seçimlerde tekbaşına bir parti gibi çalışan CHP eski il başkanı ve Millet Vekili Aykut  Gezmiş, Meclise gidemedi.
Seçim çalışmalarında Giresun'da ki en aktif Millet Vekili adaylarından olan ve her ilçeye gidip vatandaşlarla konuşup dertleşen Aykut Gezmiş'in seçilememesi CHP'ye oy veren seçmenler arasında üzüntüyle karşılandı.
CHP'de 2.sıradan girdiği milletvekili yarışını kaybeden Aykut Gezmiş, sona eren seçim sürecini ve CHP'nin aldığı oyu değerlendirdi. Gezmiş, CHP'nin 2007 seçimine göre Giresun'dan aldığı oyları artırdığını söyleyen Gezmiş, en şaşırtıcı sonucun ise Görele ilçesinden alındığını kaydetti. Aykut Gezmiş, seçim süreci boyunca Giresunlulara doğruları anlatmaya çalıştığını ancak seçmenin genel başkanlar üzerinden partilere oy verdiğini de vurguladı. Halkın AK Parti iktidarının devamı yolunda oy kullandığını ve sonuca saygı duyduğunu da belirten Gezmiş, partisinin 2007 seçiminde de Selahattin Karaahmetoğlu ile seçime girdiğini Eşref Karaibrahim'in liste başı olduğunu ve 38 bin oy aldığını belirterek, "Bu kez Eşref Bey'in yerine listede ben vardım aldığımız oy 38 binden 61 bine yükseldi. Aradaki farkı partililerimiz ve vatandaşlar değerlendirir” dedi. 
CHP'nin oy oranını Giresun'da yüzde 16'dan yüzde 24'e çıkardığını belirten Gezmiş;“8 puanlık bir artış sağladık” dedi.
GÖRELE'DE HAYAL KIRIKLIĞI
CHP milletvekili adayı Aykut Gezmiş, partisinin 2007 seçimlerine göre Keşap,Giresun merkez ve Bulancak ilçelerinde de oylarını artırdığını ifade eden Aykut Gezmiş;” Örneğin Keşap sağ partilerin kalesi olan bir ilçe. CHP burada hiçbir zaman 2500 oyun üzerine çıkamamış. Ama biz bu kez 3800 oy aldık. Yine Bulancak ilçesinde 2007 de 6 bin olan oyumuzu bu kez 9 bine yükselttik. Giresun merkez ilçede 2007 de 11 bin olan oyumuzu 23 bine çıkardık. Buna karşılık Görele %1 civarında bir oyumuz arttı. Doğrusu Görele de aldığımız oy bizim için hayal kırıklığı oldu” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205