Valinin Genelgesi Bazılarını Rahatsız Etti

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in, mezuniyetlerle ilgili yayınladığı genelge amacından saptırılarak,farklı yönlere çekiliyor.

Valinin Genelgesi Bazılarını Rahatsız Etti

Giresun Valisi'nin mezuniyet kutlamalarıyla ilgili yaptığı "diz altı etek" uyarısı iri medyayı rahatsız etti...Oysa diz altı etek uyarısı bizzat ilgili yönetmelikte geçiyor. Vali'nin yaptığı da bu yönetmeliği hatırlatmak.
   
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin "Mezuniyet ve Kutlama Törenleri"ne ilişkin bir genelge yayımladı.

Genelgede, bu tür programlarda toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla, ilin eşrafının davet edilmesi, öğrencilere aşırı masraf yaptırılmaması ve öğrencilerin kılık kıyafet yönetmenliğine uymalarının sağlanması istendi.

İRİ MEDYAYI RAHATSIZ EDEN O İFADE

Genelgede "Mezuniyet törenleri ve kutlamalarda özellikle kız öğrencilerin ilgi yönetmeliğin 12.nci madde (a) bendinde belirtildiği şekilde eteklerin diz kapağını örtecek boyda olmasına, kolsuz ve askılı giydirilmemesine dikkat edilecektir" ifadesi de yer aldı.

Bu ifade iri medyayı hayli rahatsız etti.

Hürriyet, Milliyet gibi gazeteler internet sitelerinden bu genelgeyi "Vali'den etek boyu genelgesi" olarak niteledi.

Bu yeni bir uygulama değil. 1981 yılından bu yana yürürlükte olan "MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE DİĞER BAKANLIKLARA BAĞLI OKULLARDAKİ GÖREVLİLERLE ÖĞRENCİLERİN KILIK KIYAFETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK"in 12. maddesinin 'a' bendi şöyle:

"Okulca seçilen bir renkte vücut hatlarını belli etmiyecek şekilde, yırtmaçsız, kolsuz ve diz kapağını örtecek boyda bir forma giyerler..."

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de yayınladığı genelgede ilgili bu maddeyi hatırlatıyor.



Kaynak:
//www.elestiriyoruz.com/guncel-haberler/kartel-medyasinin-dizalti-etek-rahatsizligi/msg58214/?topicseen#ixzz1PRoZej7l
Kaynak: Elestirel Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
yılmaz karabul
yılmaz karabul - 13 yıl Önce

vali beyi duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum.bize onurlu dik yürüyen baskıya boyun eğmeyen valiler lazım.sonuna kadar arkasındayız.sayın valim bırak birileri kızacaksa kızsın.şair diyorya.başörtüsü batmakta rezilin gözüne yüzüne tükürsem vallahi acırım tükürüğe.biz azınlıklara boyun eğmek zorunda değiliz.böyle valilerimizin çoğalması dileğiyle.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205